Zadnji komentari

Očito je da su ljevici puna usta Tuđmana, zelenih vragova i straha: Zaista nejasan fenomen

Pin It

Vlada kojoj ću biti na čelu, predložit će razrješenje Turudića. Legitimno je građanima reći što će se napraviti, da znaju na čemu su", kazao je predsjednik SDP-a.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin osvrnuo se prosvjed te je rekao kako smatra da je bio izuzetno uspješan te je objasnio zašto želi da izbori budu što prije.

Grbin je istaknuo kako smatra da je prosvjed bio iznimno uspješan te je rekao kako misli da je bilo oko 10.000 ljudi. No, srpska agencija u nedjelju je objavila kako je njihova procjena da je na prosvjedu bilo oko 7000 ljudi. Na pitanje stvara li ta priča oko Ivana Turudića otpor rekao je kako je jedan od najvećih grijeha HDZ-a to što se o toj temi ne može govoriti.

"Nemamo mogućnost normalne kampanje, u kojoj bismo govorili o problemima. O listama čekanja, cijenama stanova, cijenama u trgovinama". Istaknuo je kako je HDZ kriv za sve te afere zbog kojih se ne može normalno disati. "Građani loše žive i moramo ponuditi rješenja, nije dovoljno samo kritizirati. Pripremili smo program, no ovo s Turudićem je kap koja je prelila čašu".

Istaknuo je kako tako nije bilo ni za vrijeme Tuđmana. "Čak si ni Franjo Tuđman, koji je imao apsolutnu moć, nije si dozvolio takvog čovjeka postaviti na takvu poziciju. Nedavno smo imali aferu Mreža, vidjeli smo da se neki mediji kupuju, ali neki ne. Ti koje se ne može kupiti, želi im se začepiti usta lex AP-om. I nakon svega dolazi Turudić. Ljude je naprosto strah. Vidjeli smo ga kako laže, divim mu se. Onako lagati, to je nevjerojatna moć. Ljudi su na to reagirali", komentirao je u emisiji N1 televizije.

'Vlada kojoj ću ja biti na čelu...'

Osvrnuo se ponovno na komentar Plenković kako je prosvjed diskvalificirao skup kao proruski."Podsjetio me na jednog našeg političara koji se nakon skupa za Stojedinicu vratio u Zagreb pa govorio o žutim i zelenim vragovima… Odlijepio je tad već, kao i ovaj. Moram upozoriti da je Plenković u govoru nekoliko puta tijekom govora povrijedio Zakon o hrvatskom jeziku… Riječ 'frejm', 'difamirati' itd. nisu u duhu hrvatskog jezika. Bilo je još grešaka, ali u strahu je i strijepi pa se to može razumjeti", rekao je Grbin.

Grbin je otkrio da želi što ranije izbore kako bi spriječio da Turudić postane glavni državni odvjetnik. "Tu nemam što kriti i ne smijem, to je jedan od razloga. Vlada ima ovlast, između ostalog, zato što netko narušava Ustav, pokrenuti njegovu smjenu. To što se sat vremena vozao sa Zdravkom Mamićem, to je dovoljno da ga se smijeni. Vlada kojoj ću biti na čelu, predložit će razrješenje Turudića. Legitimno je građanima reći što će se napraviti, da znaju na čemu su", kazao je predsjednik SDP-a.

Grbin je rekao da poziva odmah na izbore i da se ne može čekati još nekoliko mjeseci. "Svaki dan je dan previše. Uostalom, ako je Andrej Plenković toliko samouvjeren i toliko siguran u pobjedu, čega se boji? Boji se poraza, boji se gubitka vlasti, a još više da će ih netko odspojiti od novčanika naših sugrađana. Mi inače znamo svaki petak raspored kad su sjednice Sabora, ovaj petak nismo znali, za sljedeći tjedan ne znamo kad je rasprava o raspuštanju Sabora. Zašto? Boje se", kazao je u intervjuu. 

direktno.hr