Zadnji komentari

Novi napad: Ljevičarski ekstremist nožem na političara njemačkog AfD-a

Pin It

AfD-ov političar napadnut nožem u Mannheimu | Telegram.hr

Političar njemačkog AfD-a Heinrich Koch ozlijeđen je u napadu ljevičarskog ekstremista, javlja agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore.

Napad se dogodio u Mannheimu, gdje je prošlog vikenda islamist izbo nožem policajca koji je kasnije preminuo od ozljeda. Koch je u napadu ozlijeđen, a napadač je uhićen, objavili su njemački mediji.

List Bild javio je da se napad u utorak kasno na večer. Političar AfD-a Koch, koji je kandidat svoje stranke na europskim izborima, zatekao je muškarca kako trga plakate njegove stranke. Upozorio ga je da prestane, na što ga je muškarac napao nožem i ozlijedio.

Političar lakše ozlijeđen, napadač ljevičarski ekstremist

Koch je završio u bolnici, ali njegove ozljede okarakterizirane su kao lakše. Glasnogovornik AfD-a objavio je da je napadač ljevičarski ekstremist.

“U šoku smo”, rekao je čelnik AfD-a Markus Frohnmaier. Policija je potvrdila da provodi izvide zbog napada i najavila dodatne informacije o incidentu.

U petak je imigrant iz Afganistana Suleiman Ataee također u Mannheimu na političkom skupu u Njemačkoj ubo nožem policajca, koji je u nedjelju u bolnici podlegao ozljedama. Napad se dogodio na skupu na kojemu je kritičar islamizma Michael Stürzenberger upozoravao na opasnosti islamizma po njemačko društvo.

narod.hr