Zadnji komentari

Okrug u New Yorku zabranio muškarcima da se natječu u sportu sa ženama

Pin It

ŽENE NA UDARU Megan je bila muškarac, a sad kao plivačica postavlja rekorde  među ženama | Vijesti Hercegovina.Info

Zakonodavno tijelo okruga Nassau u New Yorku, izglasalo je zabranu natjecanja ”transrodnih” djevojaka i žena odnosno muškaraca u ženskim sportskim natjecanjima.

Lokalni zakon usvojen je prije nekoliko dana. To je jedan od mnogih zakona u Sjedinjenim Državama koji ”transrodnim” sportašima zabranjuje sudjelovanje u sportskim natjecanjima s osobama suprotnog spola. Radi se, dakako, uvijek o ženskim natjecanjima u kojima muškarci koji se identificiraju kao žene žele biti ravnopravno zastupljeni. Zakon su izglasali republikanci.

“Drago mi je što je republikanska većina u zakonodavnom tijelu glasala za ovu zdravorazumsku mjeru za zaštitu integriteta ženskog sporta i sigurnosti žena sudionica”, rekao je izvršni direktor okruga Nassau Bruce Blakeman, republikanac, za CNN.

Okrug Nassau, najbogatiji je okrug u New Yorku. Nalazi se na Long Islandu, a na predsjedničkim izborima 2020. za Bidena je tamo glasalo 54,2 posto birača.

Nije prvi put da je neki sud u Americi presudio zabranu muškarcima da se natječu sa ženama

Ovo nije prvi put da je neki sud u Americi presudio zabranu ”transrodnim” sportašima natjecanje u konkurenciji sa ženama.

“Ono što radimo je zaštita žena. Njihova sigurnost i integritet njihovih sportskih događaja”, rekao je republikanski zakonodavac John R. Ferretti Jr. 

Zakon će stupiti na snagu čim ga Blakeman potpiše, tvrde iz njegovog ureda.

narod.hr