Zadnji komentari

Mladen Pavković: Ima li kraja Vučićevim uvredama i hrvatskoj šutnji?

Pin It

??Okocha?? on X: "Complete idiot! #Serbia #President #Vucic  https://t.co/m9LFXCbnVE" / X

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić svako malo izvali neku glupost u svezi Hrvatske i hrvatskog naroda. Evo, ovih dana nas je uvrijedio kad je izjavio da „nema razlike između sadašnje Hrvatske i nekadašnje NDH“, a u povodu odluke o zabrani  ulaska u Hrvatsku trojici crnogorskih političara.

Ovako kako govori i ističe  tako „misli i vjeruje“ pola današnje Srbije i Republike Srpske!

Stoga, već je krajnje vrijeme da se od najviših hrvatskih političkih institucija, odnosno političara, čuje – „Dosta je!“, tim više što nas neprestano napada čovjek koji je i sam sudjelovao u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Ono što je tada govorio -govori i danas!

Hrvatska treba i mora prekinuti diplomatske odnose sa Republikom Srbijom, a ako zbog ničeg drugog, a ono zbog 15 tisuća Hrvata koji su tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata pali tijekom stvaranja slobodne i samostalne hrvatske države.

Vučić sa svojim satelitima također neprestano laže i maže o enormno velikom broju ubijenih, pretežno Srba, u Jasenovcu, a uz to ne prizna agresiju Srbije, a još manje je spreman platiti ratnu odštetu.

Kad predsjednik Srbije izjavljuje ovakve klevete i laži, prvi bi se kod nas trebao javiti – Milorad Pupovac zvani Pupi, i njegovo tzv. Srpsko narodno vijeće. Ali, ne. Oni uglavnom prešutno podržavaju stavove današnje Srbije, ili pak pljuju i bljuju po Hrvatskoj i Hrvatima u svom političkom biltenu Novosti, što se u hrvatskoj visokoj politici nažalost tretira kao nešto „normalno“!

Pupovac i njegovi kompanjoni imaju svoje tjedne novine, koje financira hrvatska država, (sic!), dok hrvatski branitelji nemaju ni najobičniji bilten, tiskan na toalet papiru!

To je nama naša borba dala!

Srbi neprestano pišu i govore diljem svijeta da je recimo u ustaškom logoru Jasenovac ubijeno oko 700 tisuća ljudi, pa i milijun. Hrvatski političari i politikanti na to šute, kao „neka govore“. Ništa se nažalost konkretno ne čini da sto puta izgovorena laž i ostane laž. Nu, da bi pred svijetom pokazali kako  smo svjesni zločina u Jasenovcu, svake godine tamo odlazi neka visoka politička delegacija i nosi vijence i pali svijeće, ali tada nitko konkretno  ne kaže ni riječi o srpskim obmanama i lažima. 

Ako službena Srbija smatra, a smatra, da je današnja Hrvatska ista kao NDH, onda ovu poruku pod hitno treba sankcionirati na način da se oprostimo od države koja nas je željela porobiti i koja nam je napravila velikog zla u vrijeme Domovinskog rata.

Vučiću, i kao srpskom četniku, također se treba  zabraniti dolazak u Hrvatsku, dok se ne ispriča. 

Sve ostalo je – pričam ti priče! 

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)