Zadnji komentari

Nećak JFK-a podržao Trumpa, a ovaj mu obećao: Objaviti ću dokumente o atentatu tvog strica

Pin It

Robert F. Kennedy Jr. je obustavio svoju nezavisnu predsjedničku kampanju i umjesto toga odlučio podržati Donalda Trumpa, republikanskog kandidata. Iako je Kennedy započeo kampanju s ciljem promjene dvostranačkog sustava u SAD-u, suočio se s brojnim izazovima, uključujući cenzuru, slabu podršku u anketama, i financijske poteškoće.

Kennedy je rekao da je njegov put do pobjede postao neizvjestan zbog “nemilosrdne, sustavne cenzure i kontrole medija”. Iako se ne slaže s Trumpom u svim pitanjima, Kennedy je istaknuo zajedničke stavove o važnim temama, poput rata u Ukrajini, cenzure, i sigurnosti djece. Također je dao naslutiti moguću ulogu u budućoj Trumpovoj administraciji.

Njegova podrška Trumpu izazvala je oštre kritike unutar njegove obitelji. Petero njegove braće i sestara nazvalo je ovu odluku “izdajom” obiteljskih vrijednosti, naglašavajući razočaranje Kennedyjevom podrškom Trumpu.

Zanimljivo, Trump je s pozornice, stajući rame uz rame s RFK-om, obećao da će “u čast Bobbyu uspostaviti novu neovisnu predsjedničku komisiju za pokušaje atentata koja će imati zadatak objaviti sve preostale dokumente, počevši s atentatom na predsjednika Johna F. Kennedyja“.

“Oni će također provesti rigoroznu provjeru napada prošlog mjeseca”, dodao je Trump, referirajući se na pokušaj atentata kojeg je sam pretrpio 13. srpnja u Pennsylvaniji, kada mu je napadač metkom okrznuo uho.

geopolitika.news