Zadnji komentari

Bez obzira tko pobijedi u Domovinskom pokretu, prijeti nam povratak »hrvatsko-srpske koalicije«

Pin It

Penava: Ostajem gradonačelnik Vukovara: Osobno sam za to da resor  gospodarstva preuzme Mario Radić - Novi list

S jedne strane je Penava, koji je pokleknuo pred Plenkovićem, a s druge strane Radić, koji želi da DP nije samo najobičnija figura na šahovskoj tabli predsjednika Vlade Plenkovića. Prozivanja s Penavine strane da Bogdanovčan Radić ima nečistu savjest i poveznice s bivšom državom znak su da je Penava prestrašen i da se boji mogućega poraza.

U sezoni kiselih krastavaca Andrej Plenković je šapnuo USKOK-u da nešto učini na tom planu i USKOK ga je poslušao. Zbog „zločinačkog udruživanja“ podnio je optužnicu protiv dojučerašnjih Plenkovićevih suradnika kojih se preko noći odrekao. Radi se o Damiru Škugoru, Dani Škugoru, Josipu Šurjaku, Goranu Husiću, Mariji Ratkić, Stjepanu Leki i Vladi Mandiću i optužbi protiv njih da su od Ine jeftino kupili plin i onda ga prodavali po deset puta većoj cijeni i time tu tvrtku oštetili za gotovo 160 milijuna eura. Damir Škugor je bivši direktor u Ini koja je oštećena za gotovo 160 milijuna eura. Ovo podizanje optužnice je najobičniji manevar, jer dokle je Plenković na vlasti, ništa se ne će dogoditi s ovim akterima. U Bjelovaru usred noći pucaju naoružani Cigani, a mi ne smijemo napisati ni da su oni – Romi! U isto vrijeme ratuje se u Ukrajini, Izraelu i okolici. Njemačka, povijesni saveznik Rusije, ima lijevu vlast koja se nikako ne snalazi slabljenjem Rusije. Ukrajinci se povlače na jugoistoku svoje države i istovremeno zauzimaju dijelove zapadne Rusije. Dok Rusija gubi svoj teritorij ruski predsjednik Vladimir Putin traži pomoć u muslimanskoj Čečeniji što je znak da mu je voda došla do grla. U Groznom toliko se ponizio da je u džamiji Isa Proroka poljubio Kur’an i tijekom obreda držao ga na prsima (na slici). Kraj rata u Ukrajini se ne nazire. Niti oni koji su ga pokrenuli izvana više ne znaju kuda on vodi. Slično je i na Bliskom istoku. Sve su izraženiji vojni militarizam i vjerski fanatizam. Ratuje se uglavnom na daljinu.

Penavini niski udarci

Na unutarnjem planu ipak je glavna vijest požar u Domovinskom pokretu. Tu i vrije i gori. U tijeku je neviđena borba za vlast između dviju struja – one koju predvodi dosadašnji prvi čovjek DP-a Ivan Penava i druge kojoj je na čelu „čovjek iz sjene“ – Mario Radić. U pitanju je klasična borba za vlast. Do uništenja protivnika. S jedne strane je Penava, koji je pokleknuo pred Plenkovićem, a s druge strane Radić, koji želi da DP nije samo najobičnija figura na šahovskoj tabli predsjednika Vlade Plenkovića. Prozivanja s Penavine strane da Bogdanovčan Radić ima nečistu savjest i poveznice s bivšom državom znak su da je Penava prestrašen i da se boji mogućega poraza. Ovakvi Penavini niski udarci događaju se u vrijeme kada neki drugi akteri objelodanjuju slične uratke o mračnoj jugokomunističkoj prošlosti nekih drugih političkih i medijskih aktera na hrvatskoj političkoj sceni, što je znak da će, politički gledano, biti još toplije u rujnu. Tko će pobijediti u DP-u nitko ne zna. Pobijedi li Penava, Plenković će likovati. Izgubi li Penava, najvjerojatnije Plenković će Radićeve saborske zastupnike zamijeniti s Miloradom Pupavcem i sličnim likovima iz Partije i Možemo. I opet će biti sve po staromu! Loše i po Hrvate i po Hrvatsku. Činjenica je da iz onoga što izlazi u javnost iz DP-a Penava se je kompromitirao i izdao svoje birače. Ne pobijedi li Radić, Domovinskoga pokreta više nema.

Kršćansko-muslimanski vojni savez

U vrijeme kada Ukrajina zauzima ukrajinski teritorij i približava se Kursku ruski predsjednik Vladimir Putin odlazi u Čečeniju, u tamošnju središnju džamiju i ljubi poklenjeni Kur’an. To je čudno samo onima koji nedovoljno prate stanje uma ruskoga predsjednika i ne razumiju religiju, povijest i geopolitičku sadašnjost. Naime, nedavno je ruski video prikazao kršćansko-muslimanski vojni savez, koji ujedinjuje kršćane i muslimane u borbi protiv “režima u Ukrajini koji podržavaju globalisti”, kako se u videu tumači (https://israel365news.com/394252/russian-video-shows-christian-muslim-military-alliance/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Russian%20Video%20Shows%20Christian-Muslim%20Military%20Alliance%20and%20Today%20s%20Top%20Stories&utm_campaign=I3N%20-%20AM%20-%20August%2009%2C%202024&vgo_ee=dnHr5KkNbVxMKxoRyw0ZsK4ouWtPbE43i3FsrLZGeXS875bBWKI%3D%3AXq%2F2Erd9D5nbArAQmuSZgvvgfHXsVc6a). Video počinje u rovu tijekom bitke, s vojnicima koji se bore za zaklon od ukrajinske topničke baražne vatre. “Oče naš, koji je na nebesima, sveti se ime tvoje”, recitira kršćanski vojnik u rovu tijekom bitke. “Neka dođe kraljevstvo tvoje, neka bude volja tvoja, na nebu i na zemlji. Kruh naš svagdašnji daj nam danas.” Pogled se prebacuje na muslimanskog vojnika u oklopnom vozilu koji recitira molitvu na arapskom. “U ime Boga, milostivi i najmilostiviji, blagoslovi Muhammeda i njegovu obitelj, i neka je mir s njim. Nema ni moći ni snage osim kod Allaha, Svevišnjega, Velikog.” Video dalje prikazuje snajperistu kako ljubi svoje misbaḥah (muslimanske molitvene kuglice) prije nego što puca u smrt. Drugi vojnik ljubi srebrni križ koji mu visi oko vrata. “Spasi nas, Bože, svoj narod”, zaziva on. “Blagoslovi nas za pobjedu pravoslavnih kršćana nad protivnicima.” Muslimanski vojnik moli se iz kupole svog tenka. “Nema boga osim Allaha”, molio je. “Muhammed je Božji poslanik, mir neka je s njim.” Na zaslonu se zatim prikazuje dugačak popis etničkih skupina, uključujući Tatare, Baškire, Čečene, Čuvaše, Avarte, Dargince, Lakse, Armence, Kumjuke, Kabardince, Lezgince, Burjate, Mordovine… U popis su uključeni i Ukrajinci i Židovi. “Mi smo Rusi”, objavljuje video. “Gdje god da ste, budite s Bogom. Mi smo Rusi. Bog je s nama.”

Savez ruskih muslimana i kršćana protiv globalizacijskoga Zapada

Ovaj multinacionalni savez koji spaja kršćanstvo, koje neki vide kao duhovnog potomka Esav, i islam, koji mnogi vide kao duhovnog potomka Jišmaela, može se smatrati pretečom pred-mesijskog rata Goga i Magoga. Jedno tumačenje Biblije navodi Rusiju na čelu višenacionalne vojske u pred-Mesijskom ratu Goga i Magoga. To je naglašeno u učenju rabinskog mudraca iz XVIII. stoljeća poznatog kao Vilna Gaon koji je izdvojio rusku agresiju kao preteču Mesije. “Kada čujete da su Rusi zauzeli grad Krim, trebali biste znati da su vremena Mesije počela, da se čuju njegovi koraci”, rekao je Vilna Gaon svojim sljedbenicima neposredno prije svoje smrti 1797. godine. “A kada čujete da su Rusi stigli u grad Carigrad (današnji Istanbul), trebali biste obući šabatnu odjeću i ne skidati je, jer to znači da će Mesija doći svakog trenutka.” Rusiju je također imenovao da igra glavnu ulogu u događajima koji su doveli do Mesije pokojni rabin Haim Shvili, židovski mistik rođen početkom 1900-ih. Iznio je neka predviđanja o mesijanskom dobu zabilježena u njegovoj knjizi Heshbonot Hageula (Obračun otkupljenja), koju je napisao 1935. godine. Iako nejasna i uglavnom nepoznata, predviđanja u tekstu bila su šokantno točna, navodeći konkretne datume i imena, opisao je konačnu zastrašujuću viziju Goga i Magoga kao rata koji protiv Izraela vodi koalicija predvođena Rusijom. To je temeljio na stihu iz Ezekiela: Osmrtniče, okreni lice prema Gogu iz zemlje Magoga, glavnom knezu Mešeka i Tubala. Prorokuj protiv njega Ezekiel 38:2 Rabin Švili je shvatio hebrejsku riječ u stihu, roš (poglavica) kao identificiranje Rusije kao vođe koalicije Gog i Magog. Rabin Švili predvidio je da će se koaliciji predvođenoj Rusijom suprotstaviti koalicija usporedive veličine, koja se sastoji od vojnika iz svih 70 zemalja. Biblija izričito utvrđuje ulogu Irana u ratu Goga i Magoga. Okrenut ću te i staviti ti kuke u čeljusti, i izvesti te sa svom vojskom, konjima i konjanicima, svi odjeveni u sjaj, ogroman zbor, svi s kopčama i štitovima, s mačevima. Među njima će biti Perzija, Nubija i Put, svi sa štitom i kacigom; Ezekiel 38:4-5

Hrvatski jezik u “javnom prostoru” pao na najniže grane

O najnovijoj knjizi srpske književnice iz Zagreba Slavenke Drakulić O čemu ne govorimo, pisao je njoj naklonjeni portal Telegram. Razgovor sa Slavenkom D. prepričala je Gea Vlahović (https://www.telegram.hr/kultura/slavenka-drakulic-vrijednosti-u-hrvatskoj-odreduje-katolicka-crkva-ovdje-zene-mogu-biti-samo-drugotne-a-rodni-studiji-nepotrebni/). Slavenka Drakulić je između ostaloga rekla: »Javni govor je prepun banalnosti, poštapalica, krivo upotrijebljenih izraza i mucavih, nedovršenih rečenica. Ako me pitate za mjesto i moć književnosti u ovakvom javnom, medijskom i političkom govoru danas u Hrvatskoj, čini mi se da književnosti tu nema mjesta, i to doslovno, fizički. A svima nam nedostaje razgovora koji nije usputno brbljanje.« S ovom se izjavom Slavenke Drakulić slažem. Gotovo u cijelosti iako ona ne misli na isto kao ja. Ona kada kaže „javni govor“, misli na „srpsko-hrvatski jezik“, ali kako to nije izravno izrekla, smatrat ćemo da je mislila na suvremeni hrvatski „javni prostor“ i hrvatski jezik što nikada ne će izreći. Ali je zato točno da se je hrvatski jezik sveo na torlačke prijovićke, anglizme bez padeža i svekoliko neznanje hrvatskoga puka. I nisu tomu samo razlog proteklih pet godina prosvjetnoga štrajka pod palicom Branimira Mihalineca i Plenkovićeva COVID globalizacijskoga fašizma koji su provodili njegovi poltroni Alemka Markotić, Vili Beroš i Krunoslav Capak. Razlog je puno dublji i dugotrajniji.

Hrabri dr. Dragan Klarić

Prije više od tri godine, 12. svibnja 2021., Antena Zadar objavila je članak pod naslovom Liječnik na Dugom otoku odbija cijepiti ljude: “Ovo je čista fašistička diktatura i prijevara, to nije cjepivo nego genska terapija” (https://www.antenazadar.hr/clanak/2021/05/lijecnik-na-dugom-otoku-odbija-cijepiti-ljude-ovo-je-cista-fasisticka-diktatura-i-prijevara-to-nije-cjepivo-nego-genska-terapija/). U članku se napada dr. Dragan Klarić, liječnik u ambulanti Božava na Dugom otoku. A zašto? Zato što je dr. Klarić bio nešto pametniji od hrvatskih vlasti, od drugih liječnika i od medija. »To nije cjepivo nego genska terapija, i cijeli svijet to zna. Riječ je o eksperimentu na ljudima, a sve ovo što se radi čista je fašistička diktatura, prijevara«, tako je zborio dr. Klarić. Pozvao se priziv savjesti zbog kojeg odbija cijepiti pacijente. On je tada bio jedan od dvoje liječnika na Dugom otoku koji nije htio cijepiti jadne ljude. Na upit novinara Klarić je odgovorio: »Ima nas još, ispitajte. Što se vas tiče kako radim i što radim? Ja imam slobodnu profesiju, ni slikara se ne ispituje kako slika. Nikomu ne ću dati ono što ne želim dati ni sebi.« Nakon toga saznajemo da je načelnik općine Zoran Morović potražio „pomoć“ od zadarskog Zavoda za javno zdravstvo, čija je ekipa došla cijepiti otočane. I tada je uslijedilo pranje mozga. Antena Zadar objavila je izjave nekolicine Dugootočana koji su vapili za cjepivom, uz dodatak da što ako se tko razboli od Covida i umre? Novinarki profesionalno pitali su i tavnateljicz Doma zdravlja Zadar Renatu Bek, jer je „nadređena otočnom doktoru“, koja je potvrdila da je dr. Klarić njoj usmeno uložio prigovor savjesti, »za koji ona ne misli da “drži vodu”«, piše Antena Zadar. Onda su upitali i predsjednicu Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Natašu Ban Toskić koja je bila puno opasnije. Ona je izjavila da ne odobrava odbijanje cijepljenja po prigovoru savjesti, ali i da mu ništa ne može. Pozvala se na Hrvatsku liječničku komoru. Najopasnija je po običaju bila riječka ustavna stručnjakinja Sanja Barić koja je za dr. Klarića odmah zatražila „radno-pravne sankcije“, makar opomenu. »Cijepljenje je općepoznata praksa desetljećima, a Covid cjepiva su odobrena od svih relevantnih institucija u svijetu, EU-u i Hrvatskoj, nisu eksperimentalna. Ne mislim da ovdje može biti priziva savjesti«, bubnula je ustavna stručnjakinja. Ovo je samo mali podsjetnik kako su normalni ljudi u vrijeme globalizacijskoga i fašističkoga ludila imali velikih problema s ljudima koji su ili bili kupljeni ili nisu razmišljali svojom glavom. Kakva je situacija poslije bila s dr. Klarićem i kako razmišljaju akteri iz ovoga članka Antene Zadar – Sanja Barić, Renata Bek, Nataša Ban Toskić i Zoran Morović – ne znamo. Nadajmo se da su Barić, Bek, Ban Toskić i Morović „progledali“, a da je dr. Klarić „ostao živ“!

Grafenov oksid i metalne nanočestice

Dr. Robert Young objavioje 20. kolovoza 2021. nalaze svog tima nakon analize četiri dominantna “cjepiva” protiv COVID-19 pomoću fazne kontrastne mikroskopije, transmisijske i skenirajuće elektronske mikroskopijei energetski disperzivne rendgenske spektroskopije. Njihovi nalazi potvrđuju i proširuju prethodna istraživanja koja su proveli dr. Pablo Campra (Sveučilište u Almeriji, Španjolska), dr. Juan F. Gastón Añaños (Bolnica de Barbastro, Španjolska), a kasnije i dr. Martina Monteverdea (Argentina), dr. Matt Shelton (Novi Zeland), britanski laboratorij, kao i patološka izvješća s obdukcija cijepljenih preminulih koje su proveli prof. dr. Arne Burkhardt, prof. dr. Walter Lang i prof. dr. Peter Schirmacher (Njemačka i Austrija), a i kako je izvijestila Maria Zeee (Australija). Za mnoge od ovih tvari uočeno je da su vezane za grafenov oksid (GO) i metalne nanočestice. GO nanočestice su nekrotične mnogih toksičnih učinaka grafenova oksida su miokarditis i zgrušavanje krvi. Čini se da je kontaminacija u cjepivima toliko česta da bi se moglo oprostiti ako netko misli da je namjerna.

Steve Kirsch raskrinkao globalizacijske fašiste

Na poveznici Stevea Kirscha, američkoga poduzetnika i filantropa, koji je među prvima raskrinkao globalizacijske fašiste već u početku COVID cijepljenja, nalaze se komentari nakon nove studije sa Sveučilišta Oxford prema kojoj je cijepljenje djece uzrok oboljenja i smrtnosti najmlađe populacije (https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/covid19deathsandautopsiesfeb2020todec2021). Evo nekih od njih (https://kirschsubstack.com/p/new-oxford-study-shows-only-the-kids/comments?utm_source=post&utm_medium=web&triedRedirect=true).

»Oružje je šiljasti protein. Postoje 2 dostavna vozila: infekcija i cijepljenje. Što ste više izloženi, to će vaš imunološki sustav više tolerirati, a ne boriti se protiv skoka. Jednom kada više ne budete imali snažan imunološki odgovor na šiljak, osjetit ćete ono što sam ja osjetio. Ovaj argument cjepiva protiv virusa je primjena “podijeli pa vladaj”. Nije li smiješno da toliko ljudi s dubokim vezama sa snagama koje su to učinile (znanost, tehnologija i bankarstvo) sada posvećuju cijeli svoj život poticanju mržnje cjepiva? Ed Dowd bio je bankar. Steve je tehnološki štreber. Bob Malone bio je bioznanstvenik. McCullough je bogat i poznat liječnik. Aaron Siri bio je korporativni odvjetnik. Steve piše ove postove i svi plješćemo jedni drugima, dok američki školarci padaju mrtvi u teretanama, na terenima i na igralištima. Naravno, cjepivo ubrzava promjenu igg4, ne pruža nikakvu zaštitu i zapravo pomaže infekciji i smrtonosno je. Dobrodošli u pola istine. Vjerovali mi ili ne. Vaša odluka. Opstanak najmudrijih. Živite i učite od budala i mudraca. Kvadratirajte krugove. Sretno.« (Rutledge McMillin)

»Naša je moralna i zakonska dužnost da srušimo ovaj đavolji sustav. Nemojte se pridržavati ničega što povezuje ovaj sustav. Uz ovaj sustav postoje dobra volja i dobro obrazovani iscjelitelji. U knjigama i web stranicama postoji veliko znanje kako naučiti kako upravljati i biti autonom. Ustanite, ako ne za sebe, učinite to za nevino novorođenče, njihova budućnost je ono što ostavljamo iza sebe. STRAH je slabost, HRABROST je izbor! Ostanite HRABRI, niste sami. (Gunhild De Sutter)

»Netko koga poznajem ima prijateljicu koja se cijepila protiv COVID-a, a zatim izgubila svaku dlaku na tijelu, uključujući obrve. I kosa joj nije ponovno narasla. Očito je to stvar koja se može dogoditi. Jeste li već čuli za to? Gledajući ovo, pronalazim članke koji govore da infekcija COVID-om može prorijediti kosu, ali kosa ponovno raste. Ništa što sam pronašao ne govori da bi osoba mogla izgubiti svaku vlas i da ona ne izraste.« (Doug Cragoe)

»Ono što Steve Kirsch govori, mislim, je da je to dokaz da znaju da cjepivo protiv Covida uzrokuje miokarditis i perikarditis kod djece.

Od preporuke (cijepljenje djece cjepivom protiv Covida) došlo je do porasta miokarditisa, perikarditisa i srčanih problema kod djece; Stručnjaci to primjećuju. To će vjerojatno nastaviti rasti ako roditelji slijede ovu preporuku. Steve kaže da znaju zašto, ali pokušavaju prebaciti krivnju i izbjeći istinu.« (Marija)

»Znamo da ti psihopati žele ubojstvo djece u maternici do i uključujući NAKON rođenja, sada znamo, čak i godinama nakon rođenja« (Michael Williams)

»To su znali i prije i upravo zato su htjeli staviti 5-6 snimaka ovoga u svu našu djecu. To je namjerni genocid.« (MrD)

»Zašto ga zovu cijepljenjem, trebali bi to nazvati pokušajem ubojstva djece.« (John)

Lažljivi Fauci

Iako oni koji su se proteklih godina COVID ludila više puta cijepili, a da ni ne znaju za što i protiv čega – nikako ne vole da se uopće o toj temi govori ili piše – nije naodmet podsjetiti na izjavu Athonyja Faucija, glavnoga američkog poticatelja cijepljenja i glavnoga medicinskoga savjetnika američkoga predsjednika Joea Bidena iz svibnja 2021. godine: »Kad se cijepe, ljudi se mogu osjećati sigurno da se ne će zaraziti«! Ta rečenica nedvosmisleno govori o kakvoj se prijevari radi i još uvijek ne odustaje, jer je u kolovozu 2024. izjavio: »Zarazio sam se prije otprilike dva tjedna. Ovo mi je treća infekcija, a primio sam cjepivo i bustere ukupno šest puta«! Koji drski lažljivac i čovjek bez morala.

Surogat majčinstvo

UN-ov Populacijski fond traži od vlada da kazne grupe koje se zalažu za život i obitelj za koje smatra da su “protiv prava”. To bi uključivalo glavne američke grupe kao što su Alliance Defending Freedom, Heritage Foundation i C-Fam kao i brojne moćne zapadne vlade pridružile su se naporima. Nije jasno kako će napasti skupine koje se zalažu za život, ali čekamo izvješća. Čini se da se UNFPA također zalaže da surogat majčinstvo postane ljudsko pravo. Ovdje se kupuju jajašca očajnih mladih žena i iznajmljuju maternice očajnih mladih žena kako bi bogati parovi, uključujući homoseksualce, mogli eugenički proizvoditi djecu. To je prijetnja našim slobodama koja raste iz dana u dan.

Nema Boke Kotorske bez Hrvata!

Na portalu Povijest.hr objavljen je članak o Kotoru, glavnom gradu Boke Kotorske. U tom članku autorica, a ujedno i urednica portala, Lucija Kapural, spominje sve moguće legende i osnivače, ali ne i Hrvate (https://povijest.hr/istaknuto/velicanstveni-kotor-prema-legendi-ovaj-crnogorski-grad-su-osnovali-argonauti-u-potrazi-za-zlatnim-runom/). Spominje da su grad osnovali Argonauti, u potrazi za Zlatnim runom, da je Boka Kotorska, jedan od najljepših zaljeva na svijetu… Spominje Durmitor, Skadarsko jezero…, iako oni nemaju nikakve veze s hrvatskim Kotorom, Bokom, Budvom, Barom… Uz Argonaute spominje Ilire, Sarcene, Mlečane, Austrijance, Ruse, Francuze, Talijane, ali ne i da je Boka Kotorska i današnje crnogorsko primorje od pamtivijeka pa sve do 1946. godine bilo – hrvatsko. To što Lucija Kapural piše nije problem, problem je što je to objavio hrvatski portal Povijest.

Povijesni “faktograf”

Povjesničar Vladimir Geiger postao je mjera stvari, onaj koji kada nešto kaže, to treba prihvatiti. On je postao naš Faktograf! Iako je Geiger svojevremeno napisao: »Unatoč ispravku, neki povjesničari, publicisti i novinari, koji se smatraju borcima za istinu o jasenovačkom logoru, i danas se pozivaju na pogrešno prenesenu tvrdnju generala (Koste) Nađa. Među onima koji to čine, Geiger posebno ističe povjesničarku Blanku Matković, koju je u jednom svom znanstvenom članku nazvao „uzdanicom hrvatskih nacionalista boraca za ‘istinu’ o jasenovačkom logoru“« (https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/novo-upozorenje-povjesnicara-geigera-hrvatski-borci-za-istinu-o-jasenovcu-pozivaju-se-na-navodnu-izjavu-generala-jna), ali on se svejedno nije umilio Beogradu, koji i dalje nastavlja po staromu. A evo što o njemu i dalje pišu istočni susjedi – Srbi!: »Republika Hrvatska je 1992. godine osnovala Državnu komisiju za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava Hrvatske. Povjesničar Vladimir Geiger navodi da je Povjerenstvo, “pristranom podjelom ljudskih gubitaka na poželjne i nepoželjne, popisalo samo 2238 žrtava logora Jasenovac i samo 293 židovske žrtve u Hrvatskoj, a takav pristup objašnjava činjenicom da postoje nekoliki opširni popisi jasenovačkih žrtava“, objašnjava „takav pristup činjenicom da postoje opširniji popisi jasenovačkih žrtava, kao i da postoje opširni popisi u Židovskoj općini u Zagrebu i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu“. Geiger je 2013. godine napisao da to “nije točno, jer je do tada jedini sustavni popis jasenovačkih žrtava bio poimenični popis Komisije za popis žrtava jugoslavenskog rata iz 1964. godine”. U istom radu Geiger dodatno navodi da je Komisija za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava Republike Hrvatske od 1992. do 1999. godine pazila na podatke o ljudskim gubicima Hrvatske i BiH u Drugom svjetskom ratu i njegove posljedice u svom radu oni koji nisu bili uvršteni u dosadašnje popise ljudskih gubitaka Hrvatske (i Bosne i Hercegovine) u Drugom svjetskom ratu, a ostali su samo usput spomenuti”; i stoga govori o “kroatocentričnom i selektivnom pristupu popisu”. Geiger ukazuje da rad Komisije nije bio dovršen sve do njenog ukidanja 2002. godine, što se vidi, primjerice, iz činjenice da se u njenom radu spominje 13.300 ljudi koji su izgubili živote na Bleiburg i Križnom putu 1945. godine…«

Dugin najavio revoluciju 2024. godine

U europskim državama nezadovoljstvo politikom ljevice povećalo se do tako visokog stupnja da bi sljedeće godine moglo dobiti status razdoblja revolucija za Stari svijet. Stanovnici su umorni od liberalne diktature i ultraliberalne globalističke agende elita. To je u svom osobnom telegramskom kanalu najavio kandidat filozofskih znanosti Rus Aleksandar Dugin. “Ove godine Zapad očekuje revoluciju. Postoje dva zapada – globalistički i… uobičajen. Globalisti, s druge strane, odbijaju priznati da na svijetu postoji bilo tko osim njih samih… Ostala je samo jedna stvar: srušiti moć uzurpatora revolucionarnim sredstvima”, dao je filozof izjavu. Prema njegovim izjavama, West-2 je u apsolutnoj mjeri ujedinio različite snage koje su nezadovoljne ultraliberalnom globalističkom agendom elita. Predsjednik parlamenta imenovao je, između ostalih, krajnje lijevu stranku Njemačke “Savez Sarah Wagenknecht – za razum i pravdu”, kao i desničarsku “Alternativu za Njemačku”, talijanskog povjesničara Diega Fusara, sociologa Alaina Sorala, ekonomskog stručnjaka Sergea Latouchea, filozofe Michela Onfraya i Jean-Claudea Michéau, parlamentarnu zastupnicu Marine Le Pen iz Francuske. Dugin je označio obične filistejce, sitne buržoazije, kao ključni stup nadolazećih revolucija u Europi. Filozof je pojasnio da ova kategorija ljudi nije išla ukorak s liberalnim trendovima, nije pokazala interes za politiku i nije bila u stanju promijeniti situaciju na demokratski način, jer na Zapadu nema demokracije. Tamo je, na temelju njegovih izjava, ojačana liberalna diktatura. Ranije je Aleksandar Dugin predložio jedinstven način rješavanja sukoba koji je nastao u Baškiriji, a koji je uzrokovan nedavnim neredima. Filozof tvrdi da je jedini način rješavanja problema s ovom regijom u Rusiji jačanje carske ideje.

Islamisti oskvrnuli kip Anne Frank

Na kipu Anne Frank u nizozemskom Amsterdamu koji, predstavlja židovsku tinejdžericu koja je umrla u nacističkom logoru tijekom Drugog svjetskog rata, a koja je postala svjetski poznata zbog svojeg dnevnika, crvenom je bojom napisano „Oslobodite Gazu“. Oskvrnuće kipa Anne Frank počinili su islamski funadamentalisti koji podržavaju Hamas.

“Usklađena” obrana Sopte i Butkovića

Prvi čovjek Jadrolinije, predsjednik Uprave David Sopta nakon tragedije u Malom Lošinju i smrti troje radnika izjavio je isto što ponavlja i ministar Oleg Butković. Na pitanje osjeća li osobnu odgovornost nakon ove velike tragedije, Sopta je odgovorio: »Osobno uvijek sam odgovoran i osjećam odgovornost. Mislim da treba pričekati završetak ove istrage i vidjet ćemo koji će biti zaključci. Sada se trebamo koncentrirati ne samo na podršku i pomoć obiteljima i svim ostalim pomorcima nego na sezonu jer to je glavna misija ove firme«. I sada neka netko kaže da se nisu dogovorili što reći javnosti…

Josipa agresorima na Hrvatsku održala koncert

Preminuli Oliver Dragojević (1947.-2018.) i živi Mišo Kovač (1941.) nikako nisu htjeli ići u Srbiju i pjevati agresorima na hrvatsku državu. Za razliku od Olivera i Miše, mnogi „hrvatski“ pjevači nisu odolili šušku novca i pjevali su i sve više pjevaju po Srbiji i također u agresorskoj Crnoj Gori, poput Doris Dragović (1961.). Josipa Lisac (1950.) ovih dana nastupila je u Beogradu. Mediji naklonjeni agresorskoj Srbiji pišu hvalospjeve o tom izdajničkom činu da je „dočekana i ispraćena ovacijama i gromoglasnim pljeskom publike koja je pjevala svaku riječ njenih hitova“. Sumrak domoljublja i razuma.

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr