Zadnji komentari

Marokanski migrant silovao socijalnu radnicu u belgijskom zatvoru

Pin It

MRŽNJA, STRAH I NASILJE: Ovo je pravo lice migranata! - Dnevno.hr

Marokanski migrant silovao je socijalnu radnicu u belgijskom zatvoru nekoliko dana prije planiranog puštanja na slobodu. Socijalna radnica, koja je došla razgovarati o mogućnostima za zatvorenika nakon njegovog puštanja, bila je zarobljena u napadačevoj zatvorskoj ćeliji. Silovana je nekoliko minuta prije nego što je stigla pomoć.

U zatvoru završio netom nakon dolaska u Belgiju

Marokanac, Younes I. (25), koji je bio u zatvoru zbog provale samo nekoliko dana nakon što je ilegalno stigao u Belgiju, optužen je za silovanje socijalne radnice tijekom njezina posjeta njegovoj ćeliji.

Younes I. bio je u Belgiji samo deset dana kad je u veljači uhićen zbog pljačke i teške krađe u Antwerpenu. Uhićen je s ukradenom robom, uključujući sat i nakit, a nosio je i odvijač. Otkriveno je da je bio dio bande koja je ciljala stambenu ulicu u belgijskom lučkom gradu.

Tijekom suđenja, sud je saznao da je osumnjičeni boravio u Belgiji ilegalno. No, umjesto izricanja naloga za deportaciju, sudac je osudio Younesa I. na deset mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 800 eura.

Zatvorenik je trebao biti pušten za nekoliko tjedana, a 2. rujna socijalna radnica dobila je zadatak da ga posjeti u zatvoru i razgovara o njegovim planovima za budućnost.

Međutim, kad je ostao nasamo sa socijalnom radnicom u njegovoj zatvorskoj ćeliji, Younes I. iskoristio je priliku da je siluje nekoliko minuta prije nego što su stigla pojačanja i svladala ga.

U ćeliji visio list papira s upozorenjem

Francuski mediji izvijestili su da je u njegovoj ćeliji visio list papira s oznakom “agresivan” — upozorenje koje nije bilo uvaženo.

Zatvorenik je ponovno uhićen i prebačen u zatvor s maksimalnim osiguranjem u Oudenaardeu. U četvrtak je prisustvovao ročištu u Antwerpenu, gdje je istražni sudac formalizirao nalog za uhićenje.

Očekuje se da će biti optužen za silovanje i seksualni napad, piše Remix News.

narod.hr