Zadnji komentari

Mladen Pavković: Vratite nestale, a ne jugoslavenskog maršala!

Pin It

Ima li u Hrvatskoj još Srba osim notornog Milorada Pupovca? Naime, jedino se svako malo on javlja i ništa drugo ne “klepeće“ nego o „ugroženosti“ srpske manjine u hrvatskoj državi! A taj isti Pupovac ništa ne govori, ništa ne komentira o onom što se događa u Srbiji.

Evo, sada je gradonačelnik Grada Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare uz ostalo najavio inicijativu za izmještanje groba bivšeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita iz Muzeja Jugoslavije, odnosno tzv. Kuće cvijeća.

- „Jednom zauvijek treba raščistiti s boljševizmom i komunizmom, koji je bio poguban za srpski narod“ – rekao je, te zatražio da Kuća cvijeća i Muzej Jugoslavije postanu „muzej srpske povijesti“ i da se Josip Broz „vrati u Kumrovec“!

Također se založio da se u središtu Beograda podigne spomenik ratnom zločincu, četničkom vojvodi Draži Mihailoviću, jer je „on to zaslužio“!

Šapić je potom izjavio da je „Mihailović bio jedan od najodlikovanijih srpskih časnika i borac u svim ratovima, za što je dobio i najviša američka i francuska odličja“!

Srpskom četniku Mihailoviću zvanom Čiča u Beogradu je prije godinu dana otvoren i muzej, a mnoge ulice i trgovi diljem Srbije danas nose imena i po drugim ratnim i inim zločincima.

O tome razni pupovci šute, kao to je stvar Srbije. Međutim, o tim i takvim stvarima uglavnom šuti i hrvatska politika, jer ni oni se „ne htjeli miješati“, dok s druge pak strane kad u Hrvatskoj netko, koji je bio u HOS-u, i u obrambenom Domovinskom ratu samo spomene pozdrav „Za dom spremni“ ili pak Jasenovac, u Srbiji je „potres“. Oni na to bez problema odmah dižu paniku i  diljem svijeta trube da je Hrvatska nastavak Nezavisne države Hrvatske (NDH), da je genocidna i da su Srbi, koji u Hrvatskom saboru imaju čak tri zastupnika „maltretirani, ugroženi i bez prava glasa“, jer tko bilo što kaže protiv pupovčeve politike taj je odmah, odnosno automatski i protiv Srba i Srbije! A to što Pupovac ima i svoj tjednik koji usred Zagreba, iz broja u broj, blati Hrvatsku i Hrvate to je „normalno“, dok s druge pak strane je „normalno“ i to da hrvatski branitelji nemaju svoje novine, pa čak ni portal. Istina, postoje braniteljski portali, ali njih, za razliku od Pupovčevih novina i njegovih portala, ne financira hrvatska država, već se njihovi vlasnici uglavnom snalaze kako koji.

Pupovac je svoju konferenciju za novinare nazvao „Što mi hoćemo, a što drugi hoće s nama u hrvatskom političkom životu“. 

Dakle, kao prvo Pupovac i njegovo društvo zastupaju tek manji, minorni dio Srba u Hrvatskoj (neka se samo sjeti koliko je od svojih zemljaka tijekom izbora dobio glasova u Zagrebu), pa je već dosta da govori u njihovo ime, tim prije što nikada nije ni spomenuo koliko je Srba sudjelovalo na hrvatskoj strani u vrijeme velikosrpske agresije.

A to što on hoće ne treba ponavljati jer smo se u njegovu smiješnu i jadnu politiku uvjerili već stotinu puta.

Međutim, sve dok će ga novinari pratiti „u stopu“ i objavljivati sve što on kaže ili misli i dok će primati ogromne novce za svoje akcije i manifestacije „nitko“ mu ne može ništa, već će se i dalje ponašati kao „car“.

Po riječima gradonačelnika Beograda, Srbi žele ekshumirati Tita i vratiti ga u Kumrovec, u kojem je za svojeg života bio kratko, tek nekoliko puta!

Bolje bi bilo da ekshumiraju i vrate nam još oko 1800 hrvatskih branitelja i civila koje su ubili tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, a da Tita i Jovanku i dalje zadrže za sebe, jer da je Tito izrazio želju da ga pokopaju u Kumrovcu, to bi bio „pun pogodak“ za tadašnju hrvatsku sramnu političku elitu.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)