Zadnji komentari

Njemačka: Afganistanac za silovanje dobio samo četiri godine zatvora

Pin It

690+ Stop Illegal Migration Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images -  iStock

Afganistanac je za silovanje u Njemačkoj osuđen na zatvorsku kaznu od samo četiri godine. Prošle je godine u podzemnoj željeznici Münchena silovao 18-godišnjeg tinejdžera iz Poljske. Prethodna poljska vlada (Pravo i pravda – PiS) ovaj je slučaj prezentirala kao primjer lošeg upravljanja migracijama.

Regionalni sud Münchena imao je pred sobom vrlo čvrste dokaze – nadzornu videosnimku iz samog metroa. K tome, žrtva je također posvjedočila kako nije pristala na seksualni odnos. Prilikom silovanja Poljak je bio pod utjecajem opijata.

Afganistanac na suđenju nije govorio

Sud je ustvrdio kako je Poljak skinut do gola i silovan u trajanju do pola sata. Nadalje, Afganistanac je bio svjestan kako vlaka na stanici u to doba noći neće biti, što je iskoristio za počinjenje zločina. Migrant tijekom suđenja nije ništa govorio. Unatoč intoksiciranosti, Poljak je uspio je rekonstruirati događaj. Njegovo svjedočenje poklapalo se s videosnimkom iz metroa.

Sudac je rekao kako se žrtva, u okviru zadanih okolnosti, pokušala othrvati Afganistancu. Međutim, zbog velike konzumacije alkohola u tome nije uspio. Uz silovanje, Afganistanac je optužen i za krađu mobitela. Upravo ga je preko mobitela policija i pronašla, prenosi Remix. Sud je imao problema s utvrđivanjem godina migranta. Naposljetku je ustanovljeno kako je tijekom napada imao 19 godina.

narod.hr