Zadnji komentari

Objavljeno što je vođa Hamasa nosio u rukama prije smrti: Sada je jasno kakav je bio

Pin It

Daniel Hagari, također glasnogovornik IDF-a, kaže da se tunel prikazan u videu nalazi ispod Sinvarovog doma u Gazi. Prema njegovim riječima, “Sinvar i njegov sin su satima bili sami, hodajući amo-tamo, dok su se opskrbljivali vodom, hranom, jastucima, televizorom, madracima i ostalim proizvodima za dugačak boravak u tunelu

Međunarodni glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF), pukovnik Nadav Šošani, objavio je u subotu snimku s koje je skinuta oznaka povjerljivo, tvrdeći da prikazuje nedavno ubijenog vođu Hamasa Jahju Sinvara kako provodi dan prije napada Hamasa na Izrael 7. listopada 2023. godine.

Šošani navodi da snimka, koja izgleda kao da je načinjena sigurnosnim kamerama u jednom od Hamasovih tunela, pokazuje Sinvara nekoliko sati prije Hamasovog napada. Na snimci se vidi kako nosi vreće, vodu, jastuk i nešto za što pukovnik kaže da je televizor.

Daniel Hagari, također glasnogovornik IDF-a, kaže da se tunel prikazan u videu nalazi ispod Sinvarovog doma u Gazi. Prema njegovim riječima, “Sinvar i njegov sin su satima bili sami, hodajući amo-tamo, dok su se opskrbljivali vodom, hranom, jastucima, televizorom, madracima i ostalim proizvodima za dugačak boravak u tunelu,” prenosi Times of Israel.

Pronašli sklonište

Hagari je dodao kako je “Sinvar satima prije masakra brinuo isključivo o sebi i svojoj obitelji, dok je svoje teroriste slao da ubijaju izraelske muškarce, žene i djecu”.

Izraelski vojnici, prema Hagariovim riječima, otkrili su Sinvarovo skrovište u Khan Younisu, te ga opisali kao podzemnu tvrđavu. U tom skrovištu pronašli su kuhinju, toalete, tuš, krevet, sefove, uniforme, dokumente i značajnu količinu gotovine.

Liječnici su izvijestili da je najmanje 20 osoba poginulo u izraelskim napadima na grad Beit Lahiju, smješten u sjevernom dijelu Pojasa Gaze, u subotu.

Zdravstveni radnici navode da su deseci ljudi ozlijeđeni tijekom napada na zgrade u Beit Lahiji. Prema tvrdnjama Hamasu bliske novinske agencije Šebab, broj poginulih u izraelskom napadu porastao je na barem 60. Za te brojke nije stigla potvrda od ministarstva zdravstva Gaze.

dnevno.hr