Zadnji komentari

Milanović ne smije popustiti Plenkoviću koji svoje bolesne i opasne ambicije želi zadovoljiti slanjem dvojice časnika u Wiesbaden

Pin It

Dobro, reći će mnogi, on nije zamislio ovaj rat, ali zamislili su neki drugi ljudi kojima se Plenković dodvorava. A kako ne voli gubiti, a u svađi sa Zoranom Milanovićem on uglavnom gubi sve dvoboje, u stanju je prekršiti Ustav i sve hrvatske zakone i zato je Plenković jako opasan po opstanak hrvatske države

U Bosni i Hercegovini doslovno vrije. Srpska polovica ove zemlje pod stranom upravom – jer država nije i pitanje hoće li ikada biti – iz dana u dan mijenja taktiku i strategiju kako zadržati postojeće stanje iz Daytona. Milorad Dodik i njegovi suradnici hvale Daytonski sporazum kada im to odgovara, a kude kada smatraju da ne. Isto rade i muslimani-Bošnjaci. I oni selektivno i iz interesa trguju s Daytonskim sporazumom, koji su 1995. shvatili kao početak formiranja muslimanske državice u ovomu dijelu Europe. U toj borbi između muslimana-Bošnjaka i Srba sudjeluje i međunarodna zajednica koja je dosad uglavnom napadala Srbe, a u zadnje vrijeme Milorada Dodika. I tako je Dodik stigao u Sud Bosne i Hercegovine, gdje mu se nastavlja suđenje zajedno s bivšim vršiteljem dužnosti direktora Službenog glasnika Republike srpske Milošem Lukićem. Uoči suđenja u Sarajevu Dodik je optužio Bakira Izetbegovića da u cijelosti vlada ovim sudom preko svojih poslušnika i taj sud nazvao „neustavnim“. Dodik je istaknuo da je SDA-ov kadar u potpunosti privatizirao pravosuđe i na taj način pokušava se obračunati sa svim Srbima, a predvodnik te hajke je Izetbegović. Dodik svoju optužbu temelji na prijašnjoj izjavi Bakira Izetbegovića: “Ovo naše pravosuđe je takvo, ostalo je to iz nekog komunističkog vakta da nekoga pitaju šefe, hoćemo li, ne ćemo li”! M. Dodik je svoje obraćanje javnosti prije ulaska u zgradu suda završio riječima: »Sud i Tužiteljstvo nisu institucije BiH, to su američke institucije u kojima je bošnjački SDA kadar godinama provodio svoju silu i uništio sve što ima veze s pravom i pravdom. Dokazali smo da je ovo politički proces. Iza njih su stali stranci, ali na našoj strani je pravda. Ne postoji kazneno djelo, pa prema tomu ne bi trebalo ni biti procesa, ali postoji SDA kriminalna organizacija koja upravlja pravosuđem i ostalim institucijama.«

“Moj otac je bio vrhovni komandant časne armije i lider i kao takav nije mogao počiniti zločin”!

I tako smo došli do stranaca i utjecaja stranaca koji vladaju BiH. I tu Dodik ne laže, jer je to činjenica. Dodik se buni kada ti stranci napadnu njega i kada, očito uz pomoć SDA kadra u pravosuđu, sude i presuđuju. Ali, uvijek ima ali, a ovoga puta neki su stranci dodirnuli i dosad uvijek povlaštene muslimane-Bošnjake. Radi se o „visokom predstavniku međunarodne zajednice za BiH“ Nijemcu Christianu Schmidtu, koji je nedavno izjednačio Ratka Mladića i Aliju Izetbegovića. Govoreći za Face TV o nastavnom programu u RS-u kazao je da će uraditi sve da se cjelokupni obrazovni sustav u BiH poboljša, te rekao: “Zaista sam uvjeren da te slike Mladića i Kovačevića. Ispričavam se, Mladić koji je također imenovan na isti način kao… Ne Kovačević… Ne možemo imati takvu razliku… Ako vidimo Mladića i Aliju Izetbegovića, neprihvatljiv način. Zašto stavljate slike? Dajte poklonite ovoj djeci mogućnost da uče i donose vlastite odluke. Smatram da bismo trebali imati konferenciju, raditi s akademicima o tomu što je historija i što možemo ponuditi novim generacijama”! I nakon ove Schmidtove izjave krenula je lavina napada iz bošnjačkoga tabora. Prema dobro nam znanom i starom jugo običaju najprije se pobunio „dobri Srbin“ Dragan Bursać rekavši da Alija Izetbegović nije zločinac, a Ratko Mladić jest. Ministar gospodarstva Županije Sarajevo Adnan Delić predbacio je Nijemcu Schmidtu da je ova njegova izjava na tragu izjednačavanja Adolfa Hitlera sa slavnim njemačkim političarima te da povijest BiH moraju pisati pobjednici, a ne oni koji su poraženi tijekom rata. I ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, za kojega njegovi sunarodnjaci smatraju da je izdajnik i da nema politički legitimitet, požurio je da se dodvori čaršiji i rekao: “Nikada ne ćemo dozvoliti da se naša časna borba i obrana od agresije izjednači s onima koji su nas napadali, ubijali žene i djecu, palili kuće, uhićivali civile i raseljavali”. Stranka demokratske akcije na čijem je čelu Alijin sin Bakir izdala je priopćenje u kojem ističe da je Ratko Mladić ratni zločinac osuđen na doživotni zatvor za genocid, dok je Alija Izetbegović bio legalno izabrani predsjednik Predsjedništva BiH, države koja se branila od agresije, da je bio „vrhovni komandant njene časne armije i lider i kao takav nije mogao počiniti zločin“, jer je „inzistirao na poštivanju međunarodnih konvencija, zaštiti civilnog stanovništva, ljudskih prava i demokratskih vrijednosti“. SDA još zasad nije tražio Schmidtov izgon iz BiH.

Napadi i na Srbe i na Hrvate

Refik Lendo, potpredsjednik Federacije BiH, izjavio je da je Alija Izetbegović kao vrhovni komandant Armije BiH „s ponosom isticao njezin multietnički karakter i zahtijevao da Armija BiH primjerom svoje časne borbe u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom, štiti i promovira društvene vrijednosti koje su branili i da je stvorio prethodne uvjete za izgradnju modernog demokratskog društva u BiH“. Javili su se i bošnjački zastupnici u parlamentu Federacije BiH po nazivom “većina delegata u Klubu delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH” i osudila izjavu visokog predstavnika Schmidta, a u svoju obranu napisali su da je A. Izetbegović „čovjek koji je dobio više međunarodnih prestižnih nagrada i priznanja za doprinos demokraciji i ljudskim pravima“. Ova skupina bošnjačkih zastupnika otišla je korak dalje te napala i Hrvate izjavivši da nisu naročito iznenađeni tim Schmidtovim činom, “s obzirom na to da se sve ovo događa u vrijeme kad se Bošnjaci preglasavaju u domovima naroda državnog i federalnog parlamenta, te kad su isključeni iz procesa formiranja federalne vlasti kroz instituciju potpredsjednika Federacije, a što je izravna posljedica nametanja izmjena Ustava na jedan dan upravo od strane visokog predstavnika”. Laž do laži. Njima smeta što je visoki predstavnik ipak donekle ublažio preglasavanje Hrvata od strane Bošnjaka.

SBB: Alija je bio veliki državnik bez grješke

Iz bošnjačke stranke Savez za bolju budućnost BiH (SBB) Schmidtova izjava je „politički, moralno i činjenično nedopustiv akt koji još nije zabilježen u BiH“ te su dodali, da je A. Izetbegović „svojom državničkom ulogom i vizijom, neviđenom osobnom borbom i patnjom, uspio da od Bošnjaka napravi nezaobilazni politički i nacionalni faktor u kojem ratni zločin, genocid ili urbicid nikada nisu imali ni najmanje kolektivno utemeljenje“. U Alijinu obranu iz SBB-a napisali su da je on bio veliki državnik bez grješke jer je, kada je obolio, nazvao američkoga predsjednika Billa Clintona i priopćio mu svoju odluku da se zato povlači s dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH! Oglasili su se zajedničkim priopćenjem i „Koordinacijski odbor temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH“, „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Federacije BiH“, „Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH“, „Savez boraca Federacije BiH“ i „Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH“ i poručili Schmidtu: „To što ste izjavili je neoprostivo, sramotno. Neka Vas je stid da tako nešto i pomislite, a kamoli izgovorite i to javno. Ovim ste prešli sve crvene linije. Tako da, i da se javno ispričate, ne će biti dovoljno. Najbolje bi bilo da se sami povučete s dužnosti“. Na kraju su pozvali sve „patriote BiH“ da se odazovu na mirno okupljanje ispred zgrade OHR-a, zakazanog u organizaciji Kruga 99! Pozvali su na „događanje naroda“!

Bošnjaci.net: Alija je bio ‘antifašist’ koji se kao dijete borio u Drugom svjetskom ratu protiv fašističke ideologije

Oglasili su se i iseljeni muslimani-Bošnjaci, pa je tako iz Kanade nekakav „Institut za istraživanje genocida Kanada“ poručio Schmidtu: „Legalna vojska međunarodno priznate države Republike BiH koja je bila pod komandom Alije Izetbegovića nije vršila masovne i sustavne zločine, nije rušila bogomolje drugih konfesija i, što je najvažnije, bila je pokret koji je branio BiH od agresije, genocida, ekocida, urbicida, etnocida i elitocida, koji je branio teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost multikulturne države.“ Ni trunka samokritike. Na kraju iz ovoga Instituta priprijetili su visokom predstavniku da će ga tužiti Kanađanima i savjetovali ga da nauči bošnjačku povijest kako bi mogao “zastupati historijske i sudske činjenice o agresiji i genocidu”. Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija i Bošnjaci.Net također su osudili izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta i od njega traže javnu ispriku. Još su dodali da je Alija Izetbegović „antifašist“ koji se „kao dijete borio u Drugom svjetskom ratu protiv fašističke ideologije“. Na kraju su još dodali: »Izetbegovićeva borba je posebno iskazana 1992.-1995. kada je kao predsjednik države i vrhovni komandant časne Armije Republike BiH, branio Europu od dvije fašističke veliko-nacionalističke srpske i hrvatske ideologije koje je porazio«! Nakon svega ovoga očito je da i dalje ne će biti mira u BiH, ne samo od strane secesionističkih Srba, nego i od strane militantnih muslimana-Bošnjaka koji, očito je, žive duboko u prošlosti. 

Islamizirani kadet Fukelj

Bošnjački mediji izvijestili su o skandalu na Terezijanskoj vojnoj akademiji u Bečkom Novom Mjestu kada je tijekom ceremonije uručenja tradicionalnog akademijskog prstena Bošnjak odbio rukovati se s austrijskom ministricom obrane Klaudijom Tanner, ali nisu, osim Dnevnog avaza, naveli kako se zove taj muslimanski fanatik. A Dnevni avaz je naveo da se radi o Benjaminu Fukelju iz Sarajeva i da on nije nikakav časnik, nego za sada najobičniji islamizirani kadet.

Neretva puna smeća

Nakon poplava u središnjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini naseljenima Hrvatima nastupila je ekološka katastrofa. Njemački Bild objavio je slike te katastrofe (https://m.bild.de/news/ausland/katastrophe-in-bosnien-und-kroatien-muell-droht-adria-zu-fluten-670a0db72a748979b746f73c#fromWall) i napisao da osim milijardi eura štete na infrastrukturi zemlje, tom dijelu BiH prijeti ekološka katastrofa. Prije svega u Neretvi i njezinih 225 kilometara dužine rijeke, koja inače privlači brojne turiste svojom smaragdno plavom vodom, sada je tamno smeđa – i puna smeća, napisao je Bild.

Orešković: HDZ je kriminalna organizacija! Plenković: SDP je kriminalna organizacija!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavio je u Saboru godišnji izvještaj o radu Vlade. Dok je Plenković govorio hvalospjeve bez pokrića o radu njegove vlade, oporbenjaci su iznosili novinarima i javnosti svoje potpuno drukčije viđenje stvari. Dalija Orešković se bavi skorim moratorijem prema kojem HDZ više ne će biti „kriminalna organizacija“, na što je – kao mala djeca – reagirao Plenković i rekao da je SDP „kriminalna organizacija“. Marija Selak Raspudić stigne i u vrijeme kampanje za hrvatsku predsjednicu upozoravati na pogubnu inflaciju od uvedbe eura i uništenja hrvatske kune. Posebno je upozorila na porast cijena namirnica. Marijani Puljak je žao što nije dio Plenkovićeve vlade jer su ideološki istomišljenici, pa optužuje Domovinski pokret, a ne Plenkovića, da se prodao za nekoliko ministarskih fotelja. Novi prvi čovjek Partije Siniša Hajdaš Dončić kao pravi Zagorec rekao je Plenkoviću da tko ga ne zna, skupo bi ga platil. Nikola Grmoja optužio je Plenkovića što je pozvao Aleksandra Vučića u Dubrovnik gdje nije bilo hrvatskoga predsjednika Zorana Milanovića, a morao je biti. I Miro Bulj je dotaknuo pitanje dolaska četnika Vučića u Dubrovnik nakon čega ga mu je „mali od kužine“, Gordan Jandroković, dao opomenu. Brani šefa proceduralno. Jadno! I od strane Plenkovića što nastavlja s lažima, i od strane nesposobne oporbe.

Demografski slom na djelu

Na Tportalu objavljen je prepričani razgovor Luke Filipovića s demografom Anđelkom Akrapom (https://www.tportal.hr/biznis/clanak/demografski-slom-nismo-svjesni-kamo-ovo-vodi-uvoz-stranaca-nece-pomoci-20241016). Demograf Akrap ponovio je nekoliko bitnih stvari i upozorio da smo već sada u stanju demografskog sloma, i što je najgore, nijedna vlada od 2000. ne poduzima ništa da se zaustavi taj negativni trend. Naime, prošle godine rođeno je 32.170 djece, najmanje od 1991. godine. A za usporedbu, 1997. rođeno je 55.501 dijete, što je za čak 23.331 više nego lani, rekao je Akrap. Posebno je alarmantno što Hrvatska ima najveći pad stanovnika u Europskoj uniji. Uz osjetno smanjenje broja novorođene djece veliki problem je iseljavanje Hrvata u najvitalnoj dobi. U zadnjih deset godina otišlo je 400.000 ljudi. Uvoz stranih radnika za jeftine poslove u Hrvatskoj, prema Akrapu, nije rješenje. To nas ne će spasiti. Po njemu je rješenje organizirani povratak Hrvata iz Južne Amerike, prije svega iz Argentine i Čilea, gdje već stoljeće i pol žive iseljeni Hrvati i njihovi potomci koji izražavaju želju da se vrate na ognjišta svojih predaka. Na političarima je da nešto učine.

Bolesne i opasne Plenkovićeve ambicije

Nastavlja se saga o odlasku hrvatskih vojnika i časnika u Ukrajinu. Iako nije onaj koji daje zadnju riječ, Andrej Plenković ne odustaje u svojim pokušajima. Činjenica je da hrvatski vojnici ne bi smjeli ići u rat koji nije trebalo ni započeti na ovakav način kakav se odvija zadnjih nekoliko godina. Cjelokupna vojna i svaka druga potpora Ukrajini trebala je biti prije 2014. i prije ruske okupacije Krima, sve ostalo što se odvija oko rata između agresorske Rusije i napadnute Ukrajine je loše i to najviše za Ukrajince. Sada se postavlja pitanje zašto Plenković toliko ustrajava na odlasku pripadnika Hrvatske vojske u Ukrajinu? Odgovor je u njegovom mentalnom sklopu i lošem karakteru prema kojem sve što zamisli mora se i provesti. Dobro, reći će mnogi, on nije zamislio ovaj rat, ali zamislili su neki drugi ljudi kojima se Plenković dodvorava. A kako ne voli gubiti, a u svađi sa Zoranom Milanovićem on uglavnom gubi sve dvoboje, u stanju je prekršiti Ustav i sve hrvatske zakone i zato je Plenković jako opasan po opstanak hrvatske države. A to što Plenković i njegovi trabanti govore da dvojica hrvatskih časnika idu samo u Njemačku, a ne u Ukrajinu, je najobičnija laž. Odlazak ove dvojice časnika u Wiesbaden u okviru NATO-a je presedan s kojim bi se zadovoljile Plenkovićeve bolesne i opasne ambicije i zato mu Milanović to nikako ne smije ni dopustiti ni dozvoliti.

Zlata Bartl je Hrvatica!

Nastankom međumrežja nastali su brojni privatni mediji. S jedne strane to je dobro, a s druge loše. Loše zato što sada svaka šuša ima pristup utjecanja na javno mišljenje. Ovdje ne mislim na hrvatske tzv. lijeve ili desne medije. Opasniji su oni koji nisu ni lijevi, a ni desni, koji su prodani i rade za neke druge institucije ili politike. Jedan od takvih medija je Dnevno, koji sam, odmah nakon što se pojavio nazvao „udbaška desnica“. U međuvremenu Dnevno je „evoluirao“, i poput Nove TV ili N1 TV postao neojugoslavenski i objavljuje se i u Sarajevu, i u Beogradu i u Zagrebu. Nije problem što se on objavljuje izvan Zagreba, problem je što on stalno promiče protuhrvatsku politiku. Zadnji takav slučaj dogodio se sa člankom autora F. F. od 6. listopada 2024. pod naslovom Bosanka osmislila proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a od toga nije puno zaradila u kojem se piše o Zlati Bartl, koja je otkrila Vegetu. Nije problem pisanja o Zlati Bartl, problem je laganje i dodvoravanje Srbiji, jer se kod ove Hrvatice rođene u Slimeni u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Dolcu kod Travnika laže da je rođena u Bosanskom Brodu i naziva ju Bosankom, a ne Hrvaticom iz Bosne (https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/bosanka-osmislila-proizvod-koji-je-proslavio-hrvatsku-a-od-toga-nije-puno-zaradila-2536328/). Prema samom prezimenu Bartl, vidi se da nije bosansko, a ni hercegovačko, nego da je njemačko, pa slavna izumiteljica Zlata Bartl može biti Hrvatica njemačkoga ili češkoga podrijetla i nikako drukčije.

Vrije u Južnokineskom moru

Južnokinesko more i dalje je potencijalno „bure baruta“. Ratoborna komunistička NR Kina prijeti Tajvanu i prije nekoliko dana 153 kineska vojna zrakoplova oblijetala su ovaj otok. Kinezi su organizirali jednodnevnu vojnu vježbu pod nazivom “Zajednički mač-2024B”, kako bi upozorili Taipei da se okani “separatističkih djela” nakon prošlotjednog govora tajvanskog predsjednika Lai Ching-tea koji je Peking osudio povodom nacionalnog dana Tajvana. Ova vojna vježba nastavak je destabilizacije ovoga dijela Azije u režiji Pekinga.

Iran i Bliski istok

Još je nemirnije na Bliskom istoku, gdje se već podulje vrijeme ratuje na razne načine. Uglavnom dronovima „na daljinu“. Kako nam se čini, Izrael je pacificirao Hamas u pojasu Gaze i okrenuo se prema Libanonu gdje je stacioniran Hezbollah kojega i vodi i financira Iran. I na tom ratnom bojištu Izrael bilježi uspjehe, pa se je dalekometnim dronovima i drugim oružjem u rat protiv Izraela uključio militantni Teheran. To je zabrinulo Sjedinjene Države, glavnog saveznika Države Izrael, pa je Bijela kuća poručila da prati stanje u i oko Izraela. U Washingtonu posebno su osjetljivi na Iran i optužili su ga da iza više pokušaja atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa stoji Teheran, pa su priprijetili iranskim islamskim vlastima “teškim posljedicama” ako napadne bilo kojeg američkog građanina. “Smatramo da je ovo pitanje nacionalne i domovinske sigurnosti od najvećeg prioriteta i snažno osuđujemo Iran zbog ovih drskih prijetnji. Ako Iran napadne bilo koga od naših građana, uključujući one koji nastavljaju služiti Sjedinjenim Američkim Državama ili one koji su prije služili, Iran će se suočiti s teškim posljedicama”, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Sean Savett. Trump je na svojoj društvenoj mreži Truth Social objavio da postoje “velike prijetnje” njegovom životu iz Irana, dodavši da nisu uspjele, ali da će “pokušati ponovno”. U kolovozu su Sjedinjene Države optužile Iran za pokretanje kiber operacija protiv kampanja oboje američkih predsjedničkih kandidata. Teheran je odbacio optužbe.

Iranski balistički projektili na Ukrajinu

Osim iranske umiješanosti u rat na Bliskom istoku, Teheran je navodno duboko uključen i u rat u Ukrajini, gdje opskrbljuje agresorsku Rusiju s raznim naoružanjima. Zato su Iranu uveli nove sankcije Europska unija i Velika Britanija iako Iran negira davanje balističkih projektila Rusiji. SAD tvrdi da je Rusija dobila balističke projektile od Irana za napade na Ukrajinu. EU je uveo sankcije za sedam osoba i sedam organizacija iz Irana. Za Iran je najgore što su sankcije uvedene za zrakoplovnu kompaniju Iran Air, zbog njihovih veza s iranskim transferom balističkih projektila Rusiji. Na listi se nalaze još dvije iranske zrakoplovne kompanije Saha Airlines i Mahan Air.

Aurora i(li) Zorica!?

Sve je više predsjedničkih kandidata. Jedan je stigao iz Banja Luke. Radi se o Aurori Weiss, novinarki i savjetnici za međunarodne poslove i sigurnost u kabinetu Milorada Dodika. Hrvatsku je napustila prije deset godina i sada se vraća po nečijem nalogu da uznemiri ionako nemirnu političku scenu. Mnogi pitaju tko je Aurora Weiss? Evo dva od mnogih odgovora koji se nalazi na društvenim mrežama:

»Ovo je moja bivša kolegica Zorica s Nove TV. Jučer sam vidjela vijesti o njenoj kandidaturi i nije mi ništa bilo jasno od imena pa nadalje. Zadnji put sam ju vidjela prije 15 godina. Bila je ok cura, malo drugačija, ali ono tko nije u toj dobi. Ono što je ovdje najluđe što nitko od medija nije provjerio pune informacije. Ok je da osoba mijenja identitet i kandidira se, ali mislim da bi ljudi za te javne pozicije ipak trebali dobiti uvid u to tko je osoba koja je promijenila ime. Ali s cijelim kontekstom je zaista luda kuća« (itgirl.hr/newsflash/style-and-glow/pismo-iz-beca-zorica-zivkovic-farina – 28. X. 2015.), te

»Jel predsjednička kandidatkinja Aurora Weiss agent strane sile ili samo luđakinja? Obećao sam da ću se za vikend malo pozabaviti gđom Weiss. Kada je najavila svoju predsjedničku kandidaturu, sigurno ste se i vi pitali who d fak is Aurora Weiss? Predstavljena je na sljedeći način: https://www.womeninadria.com/aurora-weiss/ Iako relativno nepoznata, Weiss nije novo ime na javnoj i političkoj sceni. Uz novinarsko i diplomatsko obrazovanje Aurora Weiss u svojoj biografiji navodi radno iskustvo duže od 20 godina u medijima, međunarodnim odnosima i diplomaciji, uz, kako dodaje, značajan doprinos u mnogim sektorima, od medija i komunikacija do međunarodnih odnosa i zagovaranja ljudskih prava. Njezino opsežno obrazovanje, uključujući novinarstvo te studije na Diplomatskoj akademiji u Beču i angažman u Ujedinjenim narodima i OESS-u, osposobilo ju je za rješavanje složenih globalnih pitanja, stoji u službenom predstavljanju. “U svojim stalnim naporima da zastupa ljudska prava Weiss od siječnja 2023. istražuje nezakonita posvajanja iz Demokratske Republike Kongo, težeći transparentnosti usprkos javnim skandalima javnih službenika koji su karike u lancu trgovanja djecom”, piše. Ok, izgleda kao da ima impresivan CV, navodi da je izvještavala za BBC, UN itd. Ajmo vidjeti koliko od toga je istina« (reddit.com/r/croatia/comments/1fgbxcg/jel_predsjedni%C4%8Dka_kandidatkinja_aurora_weiss). I na kraju sam shvatio da se radi o Zorici Živković Farina. Srećom što imamo sposobnu obavještajnu službu koja će to razriješiti na najbolji način.

Useljenici

Otvorite li ovaj video pod nazivom Najveće migrantske skupine u Njemačkoj https://www.youtube.com/watch?v=NT9UawIcRkQ o useljavanu useljenika u Njemačku, bit će vam puno jasnije da je struktura useljenika daleko povoljnija za Nijemce nago za Francusku ili Belgiju.

Marijan Majstorović/hrvatski-fokus.hr