Zadnji komentari

Nema mjesta kršćanima u taboru Kamale Harris: Mladići izbačeni nakon uzvika ‘Krist je kralj!’

Pin It

kamala harris with jews and devil horns

Dvojica kršćanskih studenata, koje su Kamala Harris i njezina publika na predizbornom skupu na Sveučilištu Wisconsin-La Crosse prošlog tjedna nemilosrdno ismijali, izjavili su kako su bili tamo “iz pravih razloga”. Donald Trump oštro je kritizirao taj događaj i upozorio kršćane što bi im se moglo dogoditi ako Harris pobijedi.

Grant Beth i Luke Polaske, obojica studenti treće godine, izjavili su za “Fox & Friends Weekend” da su se osjećali progonjenima, slično kao Isus i njegovi prvi učenici, nakon što su uzviknuli “Krist je Kralj!“, za vrijeme dok je demokratska potpredsjednica i predsjednička kandidatkinja Kamala Harris govorila o “pravu na pobačaj“.

‘Zloban smiješak’ Kamale Harris

Jedan od njih je rekao kako mu je Harris sarkastično mahnula i uputila “zloban smiješak” dok je držao križ oko vrata i pokazivao prema njoj. Dogodilo se to u trenutku kada su njega i prijatelja izbacivali sa skupa.

“Jedna starija žena me gurnula. Dovikivali su nam, psovali, ismijavali nas, i to je za mene osobno najteže,” rekao je Beth. “Kad razmislim o tom događaju, Isusa su također ismijavali. Znate, i njegove učenike su ismijavali, i to je u redu”.

“U stvarnosti, radili smo Božji posao, bili smo tamo iz pravih razloga, i Bog nas u ovom trenutku promatra,” rekao je. “Zalažem se za to da uvijek treba biti pristojan i uljudan, bez obzira na vjerovanje, ali i vjerujem da nas je Bog tamo poslao”.

Harris isprovocirana riječima: ‘Krist je kralj!’

Dvojica studenata su uzvikivali “Krist je Kralj!” i “Isus je Gospodin!“. Neki sudionici skupa su ih potom počeli gurati. Na kraju, 60-godišnja Harris prekinula je svoj govor i provocirala ih. “Vi ste na pogrešnom skupu,” rekla je, uz gromoglasan pljesak publike. “Mislim da ste trebali otići na onaj manji niz ulicu”. Taj je trenutak postao viralan na društvenim mrežama.

Harrisov govor dijelom se fokusirao na gospodarstvo i druge događaje u okviru predizborne kampanje 2024. godine. U jednom trenutku kratko se osvrnula na pitanje pobačaja i oštro kritizirala svog republikanskog protivnika, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, zbog nominacije troje sudaca Vrhovnog suda SAD-a koji su pomogli ukinuti Roe v. Wade.

“Kada Kongres usvoji zakon kojim će se ponovno uspostaviti reproduktivna sloboda na nacionalnoj razini, kao predsjednica Sjedinjenih Američkih Država, ponosno, ponosno ću ga potpisati,” obećala je Harris.

‘Ako pobijedi, Kamala će biti neprijateljski nastrojena prema kršćanima’

“Samo želim razjasniti i potvrditi da je 100% govorila nama“, dodao je jedan od studenata, osvrćući se na internetsku polemiku koja je sugerirala da potpredsjednica nije komunicirala s njima. Beth je tvrdio da će, ako Harris pobijedi Trumpa 5. studenog, biti neprijateljski nastrojena prema kršćanima. “Ovo je ono što ćete dobiti s predsjedništvom Kamale Harris,” rekao je. “Dobit ćete Kamalu Harris koja će otuđiti više od 50% američke populacije koja je kršćanska“.

Između ostalog, Harris je odlučila i ne prisustvovati Al Smith večeri. Riječ je o poznatom godišnjem katoličkom dobrotvornom događaju u New Yorku. Održao se prošlog tjedna i umjesto toga poslala je unaprijed snimljen video skeč. Večeru su više od četiri desetljeća posjećivali predsjednički kandidati s obje strane političkog spektra.

Umjesto toga, Harris je tog dana vodila kampanju na Sveučilištu Wisconsin-La Crosse.

Hinduističko-baptistička pozadina Kamale Harris

Potpredsjednica Harris odrasla je u međuvjerskom domu i tijekom odrastanja posjećivala je i hinduistički hram i baptističku crkvu. Već dugo je članica Treće baptističke crkve koju vodi velečasni Amos Brown. Navodno je on bio jedna od prvih osoba koje je Harris nazvala nakon što je predsjednik Biden odustao od utrke, čime je otvoren put za njezinu kandidaturu.

U nedjelju, na svoj rođendan, Kamala Harris govorila je u crkvi New Birth Missionary Baptist, otprilike pola sata vožnje od Atlante, Georgia.

Kampanja Harris-Walz nije odgovorila na zahtjev „The New York Posta“ za komentarom u nedjelju.

Trump: ‘Vrlo je nesklona evangelicima i Katoličkoj Crkvi’

Na događaj se osvrnuo i Kamalin protukandidat Donald Trump. U ponedjeljak je na skupu u Sjevernoj Karolini upozorio kršćane na to što im se može dogoditi ako Harris bude izabrana za predsjednicu. Pohvalio je dvojicu studenata i rekao kako su odlični ljudi. Istaknuo je Kamaline riječi upućene studentima kako se “nalaze na krivom skupu”. Ona je to doista i mislila, rekao je Trump. “Vrlo je destruktivna prema religiji i prema kršćanstvu“, naglasio je Trump te dodao: “Vrlo je nesklona evangelicima i Katoličkoj Crkvi“.

Nekada bi takvo odbacivanje Isusa Krista i kršćana u javnosti bio diskvalificirajući faktor za kandidata, rekao je Trump. U njegovom taboru kršćani su itekako dobrodošli, zaključio je. Publika je potom počela skandirati: “Isus, Isus!“. Potom je Trump dodao: “Mi kršćanima ne govorimo da se gube, već da izađu na izbore i glasaju!”.

narod.hr