Penava: Krajnji je trenutak za Plenkovićev opoziv - svi znamo da stoji iza najvećih afera, a DORH ništa ne poduzima!

Pin It

Penava u Koprivnici, Domovinski pokret održava izbornu skupštinu –  Prigorski.hr

Kod nas za afere zna cijela država, a ništa se ne događa. Nitko premijera ne nazove i ne pozove na razgovor, a kamoli da podnese prijavu i da ga podvrgne istražnim radnjama na temelju SMS afera iz kojih je svima jasno tko je glavni, tko je sve postavio i tko je sustav ustrojio

Predsjednik DP-a Ivan Penava objasnio je zašto je Domovinski pokret u saborsku proceduru uputio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH te istaknuo kako je krajnji trenutak za Plenkovićev opoziv:

''Državno odvjetništvo je u naprednim zemljama u funkciji građana tih zemalja. Ime i prezime, stranačka pripadnost i funkcija su apsolutno nebitni, čak štoviše ne idu u prilog najviše rangiranima jer upravo na primjeru njih te institucije moraju pokazati da im je skrb o državi i o građanima najvažnija i da nema nedodirljivih''.

'Kod nas za afere zna cijela država, a ništa se ne događa. Nitko premijera ne nazove i ne pozove na razgovor, a kamoli da podnese prijavu i da ga podvrgne istražnim radnjama na temelju SMS afera iz kojih je svima jasno tko je glavni, tko je sve postavio i tko je sustav ustrojio''.

''Poruka koju kao stranka i kao oporba moramo poslati hrvatskom narodu je da ovo pod hitno moramo promijeniti. Ne živimo u iluziji da raspolažemo većinom i da ćemo u Saboru kroz mjesec, mjesec i pol, kad se bude raspravljalo o ovome, uspjeti maknuti Plenkovića''.

 ''Ali, iritirati savjest onih, još uvijek poštenih, HDZ-ovaca je nešto što moramo, ali jednako tako i koalicijskih partnera. Svi ti koji promišljaju malo šire i misle na opstanak Hrvatske, mislimo da je vrijeme da se trgnu! S ovakvim stilom vladanja, koje je demonstrirao Plenković, doista možemo reći da je Ivo Sanader mala beba, i da definitivno gasi svjetlo perspektivi RH''.