Mlinarić DORHu predao prve dvije kaznene prijave za ratne zločineu Bijelim stijenama i Vukovaru

Pin It

Nisam prikupljao dokumente kako bih ih držao kao postere u spavaćoj sobi, nego da se procesuiraju ratni zločinci!

Stipo Mlinarić, predsjednik Centra dr. Ivana Šretera i saborski zastupnik Domovinskog pokreta, predao je DORH-u prve dvije kaznene prijave u ime Centra dr. Ivana Šretera koji je započeo s djelovanjem prije samo tri mjeseca

te najavio kako planira tako svakog mjeseca zaključno s listopadom, kada će biti predana kaznena prijava protiv generalštaba JNA: 

''Prva kaznena prijava predana je za zločin počinjen u rujnu '91. godine u Bijelim stijenama, gdje je dvoje civila hrvatske nacionalnosti čovjeku nožem izvadilo zlatne zube, a druga kaznena prijava je za zločin u Vukovaru, gdje je 13. studenog JNA pucala na teretni riječni brod pod ukrajinskom zastavom, prilikom čega su poginula dva ukrajinska državljanina''. 

''Nadam se uspješnoj suradnji između gđe. Hrvoj-Šipek (DORH) i Centra dr. Ivana Šretera te očekujem od DORH-a da žurno reagira po kaznenim prijavama, budući da strahujem kako većina neće dočekati svjedočenje jer su upravo logoraši najugroženija braniteljska populacija koju je država, zajedno sa svim Vladama, ostavila na cjedilu''.

''Naši odvjetnici pratit će sva suđenja i nećemo dozvoliti da kaznene prijave stoje u ladicama DORH-a. Ako slučajno izgubimo, ići ćemo na Međunarodni europski sud za ljudska prava. Da je sve bilo kako treba, ja ne bih morao 2023. osnivati Centar i baviti se s tim. Dokumente će dobiti u vidu kaznenih prijava kako ne bi završili negdje u ladici. Nisam nabavio te dokumente da bih ih držao kao postere u svojoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, nabavio sam ih da odvjetnici naprave kaznene prijave i da se napokon utvrdi tko je bio agresor, a tko žrtva!''.