Profesori dijele stravu koju proživljavaju svaki dan: ‘Učenik naručuje pištolj kako bi me ubio’

Pin It

Učenik u školu donio pištolj, htio da ga pokaže drugu - BosnaInfo

Učenik naručuje porukom pištolj kako bi ubio mene i profesoricu iz hrvatskog jer smo se navodno dogovorile da mu zaključimo jedinice. O tome me pozivom obavještava pedagoginja koja je za isto saznala od učenica koje sjede u klupi iza navedenog učenika. Pozvan je odmah i otac koji na kraju prijeti trudnoj psihologinji i meni jer njegovo eto dijete nije takvo

Nakon nedavnog šokantnog događaja u jednoj zagrebačkoj školi, gdje je profesor zbog tučnjave s učenikom dobio više kaznenih prijava, bio poslan u pritvor te dobio otkaz, društvene mreže preplavljene su ispovijestima učitelja i profesora iz 2018. godine, kada se sličan incident dogodio u jednoj srednjoj školi.

U prosincu te godine, u istoj školi, dogodio se incident koji je kulminirao fizičkim obračunom profesora s dvojicom 16-godišnjih učenika. Prema riječima profesora, učenici su ga gađali kredom, a on ih je zatim gurnuo. U verziji učenika tvrdilo se da ih je profesor udario u glavu jer su pričali na satu i nisu željeli napustiti učionicu.

Nakon što je slučaj profesora Franje postao glavna medijska tema, profesori i učitelji krenuli su na Facebooku dijeliti svoja negativna iskustva s učenicima pod hashtagom, odnosno oznakom, “I ja sam Franjo”. Ona je sada ponovo postala aktualna, a pod njom su se posljednjih dana našle i neke nove ispovijesti.

‘Učenica iz maske za mobitel vadi žilet’

“2. razred osnovne škole, učenici sam likovni rad ocijenila s ocjenom 4. Sat vremena kasnije na izlazu iz škole dočekuju me njeni roditelji. Unose mi se u lice, govore ti. Viču da sam ku***, kr****, da ću dobiti otkaz, da će mi ovo biti zadnji posao, da će mi osobno Milan Bandić uručiti otkaz”, napisala je jedna nastavnica.

“7. razred OŠ. Dežurna sam tijekom velikog odmora u dvorištu škole. Prilazi mi sedmaš s registarskim pločicama u ruci, koje je skinuo s nekog auta parkiranog kraj škole, udara me istima po glavi uz pitanje: ‘Kako ste nastavnice?’ Umrla sam od straha. Srećom, priskočio je jedan roditelj koji me je zaštitio. Prijavljujem ravnatelju i stručnoj službi. Nije se poduzelo ništa jer je već imao dosje u policiji i svi ga se boje”, napisala je još jedna nastavnica.

“7. razred OŠ. Učenica iz maske za mobitel vadi žilet i govori da će si rezati žile. Prijavljujem stručnoj službi koja mi govori da sam se sigurno zabunila jer sam na zamjeni. Nakon dva dana pozivaju me u ured stručne službe gdje majka učenice ispred svoje kćerke, pedagoga i psihologa viče i prijeti da više nigdje neću raditi, da sam sve izmislila i da li uopće znam čije je ona dijete? I psihologinja i pedagoginja šute za vrijeme te torture”, stoji u jednoj od poruka.

‘Učenik naručuje porukom pištolj’

“1. razred srednje škole. Učenik naručuje porukom pištolj kako bi ubio mene i profesoricu iz hrvatskog jer smo se navodno dogovorile da mu zaključimo jedinice. O tome me pozivom obavještava pedagoginja koja je za isto saznala od učenica koje sjede u klupi iza navedenog učenika. Pozvan je odmah i otac koji na kraju prijeti trudnoj psihologinji i meni jer njegovo eto dijete nije takvo, premda je upoznat s porukama”, napisala je jedna nastavnica.

“Učenik mi je tijekom produženog boravka rekao da će skočiti kroz prozor kako bih ja život provela u zatvoru i otplaćujući njemu odštetu. Svi su obaviješteni, nitko nije ništa poduzeo.

Učenik mi se tijekom mog dežurstva i upozorenja kako mora ući u razred nakon zvona unosi u lice i govori da će mi razbiti naočale. Obaviješteni o tome ne poduzimaju ništa.

Na produženom boravku učenik me vrijeđa te mi govori tko sam ja da njemu govorim što će raditi. Povišenim tonom obraća mi se te govori kao ću vidjeti što će me snaći budem li nešto rekla”, jedna je od poruka.

dnevno.hr