Penava: Vrijeme je da Plenković plati za kardinalne greške - Jedino građani na izborima mogu spasiti Hrvatsku!

Pin It

Plenkovićev teatar apsurda doveden je do krajnjih granica, kada se gubi povjerenje i nada hrvatskih građana da može biti bolje. Ali bolje biti može i mora, i kad već promjena ne ide kroz institucije, vrlo brzo će hrvatski građani dobiti šansu promijeniti te stvari na izborima, i zato ih pozivam da budu mudri i ne zaborave da stvari još jedino oni mogu promijeniti u ovoj državi

Predsjednik DP-a Ivan Penava na konferenciji za medije: ''Dajemo podršku i HND-u i novinarima jer njihov prosvjed za cilj ima iskomunicirati da Plenković pokušava, pod krinkom zaustavljanja curenja informacija iz istraga, blokirati da u javnost izađu sve one neugodne informacije i afere koje izlaze o njemu i njegovim ministrima, članovima Vlade i stranke. Želi zaplašiti novinare i to je nešto što dozvoliti ne smijemo''.

''Plenkovićev teatar apsurda doveden je do krajnjih granica, kada se gubi povjerenje i nada hrvatskih građana da može biti bolje. Ali bolje biti može i mora, i kad već promjena ne ide kroz institucije, vrlo brzo će hrvatski građani dobiti šansu promijeniti te stvari na izborima, i zato ih pozivam da budu mudri i ne zaborave da stvari još jedino oni mogu promijeniti u ovoj državi''.

''Druga stavka koje se dotičemo ovih dana su plaće i inflacija. Sve ovo što radi Vlada u predizborne svrhe, pokušavajući potkupiti javnost i hrvatske birače, može se podvesti pod jedan naslov - kardinalna pogreška u tajmingu i prigodom uvođenja eura. I sada se nalaze u utrci s rekordnom inflacijom koju ne mogu sustići. Ljudi se s pravom bune jer žele sa svojim plaćama i radom biti u mogućnosti pratiti troškove života. To, nažalost, neće biti u stanju pratiti jer Plenković ne može dovoljno kvalitetno odgovoriti i ispraviti propuste. Napravio je kardinalnu grešku i red je da za nju plati''. 

Penava je podsjetio na sada već dvogodišnji uporan rad DP-a na temi uvođenja vojnog roka: ''Drago mi je da sada imamo prigodu vidjeti Plenkovića kako je odjednom prihvatio taj prijedlog i sad i on, nakon što se ismijavao do prije dva tjedna na tu temu i odbijao prijedlog DP-a, priča o nekakvim tečajevima. Odjednom je odlučio prihvatiti to zato što je vidio da 76 posto javnosti daje tome podršku, a to je jedino što njega zanima, no ti motivi nisu dovoljno dobri i on ne razumije suštinu našeg prijedloga''.

''Smisao služenja vojnog roka je vraćanje sustava vrijednosti gdje vojska i svaki hrvatski građanin imaju svoje dostojanstvo, gdje je svima u državi jasno što znači imati državu te fizički spremne žene i muškarce, sposobne i slobodne obraniti sebe, svoje obitelji i državu. Smisao uvođenja vojnog roka je razvijati domovinski duh i to je ono što bi Plenković trebao shvatiti, ali nažalost, pitanje je može li on to''.