Spektakularan uspjeh gradonačelnika Senfa!

Pin It

Po četvrti put u životu bivši čelnik lažnog instituta, diplomac s Cambridgea i veteran iz Varšavske uzeo je lopatu u ruke i još jednom demonstrirao javnosti koliko je posvećen ozelenjivanju grada Zagreba kako bi građanima olakšao život u vremenu u kojem se planet Zemlja guši od klimatskih promjena.

Prošle godine, gradska vlast u inat karbonskom otisku Zagrepčana nije kosila travu što se nekim čudom nije svidjelo svima koji plaćaju Senfa i zaposlenike grada da rade svoj posao.

Očito su se zeleno-crveni stručnjaci iz Možemo! odlučili za drugačiji pristup, onaj zahtjevniji koji uključuje fizički rad, blatne cipele i vrtni alat, što su pojmovi nepoznati ljudima koji su životni vijek prije politike provodili u civilnim udrugama.

Međutim, njihov život nije se toliko promijenio, i dalje žive od novca poreznih obveznika, a mediji ih još uvijek vole. Na raspolaganju sada imaju i mnogo veću svotu novca što bi nas sve trebalo dobro uplašiti. No što se tu može, to je cijena demokracije.

Svojim (ne)radom sada iritiraju mnogo veći broj ljudi

Također, svojim (ne)radom sada iritiraju mnogo veći broj ljudi, uključujući i vlastite glasače koji su im povjerovali da će se baviti samo komunalnim pitanjima. Tri godine nakon pobjede na izborima, gradonačelniku s Cambridgea koji posjeduje diplomu iz okoliša grad zaudara, Jakuševac mu je eksplodirao, ali dobra je vijest što sadi stabla!

Jubilarno 5000. stablo u velikoj kampanji sadnje nevjerojatnih 8000 stabala Senf je posadio u gradskoj četvrti Savici, i to u parku gdje je pokojni gradonačelnik Milan Bandić htio „posjeći dobar dio stabala, presvući ga u plastiku i izgraditi crkvu“, kako piše novinar portala Index.hr, presretan što je spriječen zeleni genocid.

Stabla na Savici gradonačelnika Senfa

Bandićev zločin tada je zaustavio aktualni gradonačelnik Senf zajedno s „građanima“, dodatno nas je informirao Indexov profesionalac. Međutim, izgleda da je blaženi Stepinac opet pobijedio svoje neprijatelje. Niti deset godina kasnije, isti onaj Senf koji je ljubio drveće na Savici nedavno je s Kaptolom potpisao ugovor o gradnji deset crkvi u gradu Zagrebu. Nitko ne može nadmašiti Božji smisao za humor.

U Parku Marije Ružićke Strozzi Senf je za potrebe stranačkog agitpropa riskirao žuljeve na rukama kako bi još jedanput bio uslikan kako nešto fizički radi. Nakon uspješne sadnje jednog stabla, uz pomoć radnika Zrinjevca koji su iza njega popravili i dovršili posao, Senf je stao pred mikrofone i kamere te iznio zapanjujući podatak.

To će podići standard građana 

Naime, u Zagrebu je proteklog desetljeća godišnje sađeno svega 2000 stabala, a nova gradska vlast će saditi 8000! To je četiri puta više, izračunao je Senf hvaleći se novinarima s ovim kompliciranim projektom koji će značajno podići standard građana i skrenuti im pozornost sa smeća. Ovaj događaj na Savici bio je toliko bitan da su prisutni bili i zamjenici gradonačelnika, Luka Korlaet i Danijela Dolenec.

U svakom slučaju, bolje nego da su bili u uredu i donosili bilo kakve odluke. Na svakih 100 stanovnika Zagreba biti će posađeno po jedno stablo, ponovno je Senf računao za medije. Ova jesensko-zimska kampanja sadnje stabala Zagrebu će donijeti niz benefita, odnosno ublažit će štetne posljedice klimatskih promjena, rekla je zamjenica Danijela, a zamjenik Luka pohvalio se kako je iz Europske unije stiglo 600 000 eura za ozelenjivanje grada.

„Vrlo smo sretni što su prepoznati naši napori da slijedimo put prema klimatski neutralnoj Europi“, s ponosom je izjavio Korlaet. Kada bi barem isto tako i građani Zagreba prepoznali napor gradske vlasti da riješi komunalna pitanja u gradu i konačno pokupi smeće s ulica. Kakva bi to tek bila sreća!

”Samo neka ne posječe i zapali na Trnjanskim kresovima ovo što je zasadio”

Pored tolikih problema u gradu ovakvi politički performansi stranci opasnih namjera Možemo! mogu samo naštetiti u nadolazećim lokalnim izborima. Sadnja stabala i njihova količina u gradu, koji je ionako poprilično zelen u usporedbi s drugim europskim metropolama, najmanja je briga Zagrepčana, ako su ikad i razmišljali o nedostatku drveća u gradu.

Danas ih više brine ono što osjete nosom ili u što ugaze kada izađu na ulice. Uz smeće, primjetan je i sve veći prometni kolaps za vrijeme gradskih špica, ali i izvan njih. Kako će Senf to popraviti? Uzeti jednu automobilsku traku i od nje napraviti biciklističku, te posaditi drvo! Tko se god protivi takvom rješenju, njemu nije stalo do spasa planeta Zemlje.

E, pa Senfu je itekako stalo, toliko da ga sve češće viđamo u neprirodnom okruženju, s radnicima i lopatama! Samo neka ne posječe i zapali na Trnjanskim kresovima ovo što je zasadio.

narod.hr