DP: Zar su zato sokolovi pali, zar je zato mladost život dala?

Pin It

Ne samo da se novcem hrvatskih poreznih obveznika, a uz suglasnost hrvatsko-srpske koalicije, tiskaju velikosrpski pamfleti koji izjednačavaju Franju Tuđmana i Milana Martića, nego smo sada doznali da je sin ovoga ratnog zločinca, Duško Martić, na vrlo istaknutoj funkciji u firmi United Media koja u svom vlasništvu ima N1 i Novu TV.

Štoviše, Martić je, kao rukovoditelj odjela za zaštitu intelektualnih prava, sudjelovao i na prošlogodišnjem Weekend media festivalu u Rovinju na panelu o kibernetičkoj sigurnosti.

Tamo gdje je osuđeni ratni zločinac Milan Martić stao s kazetnim bombama s kojima je razarao Zagreb, njegov sin nastavlja s medijima koji su danas jedan od najdjelotvornijih instrumenata hibridnog ratovanja. Objave Duška Martića na društvenim mrežama, bilo da govorimo o komentiranju akcije ''Oluja'' ili o veličanju njegova oca, osuđenoga ratnog zločinca, jasno ukazuju na to da i on stoji na velikosrpskim pozicijama.

Domovinski pokret oštro osuđuje politike koje dopuštaju da se na jednoj od ključnih funkcija u medijima u Hrvatskoj nalazi sin ratnoga zločinca koji i sam iskazuje velikosrpske stavove. Nije istina da kapital ne poznaje granice i nacije. Mediji u Hrvatskoj koji su u vlasništvu srpskog kapitala nerijetko iznose optužbe protiv Republike Hrvatske koje potpuno korespondiraju s onima koje proizlaze iz srbijanske medijske močvare. Često nema razlike između grozota koje se o Hrvatskoj ili, primjerice, o Vukovaru objavljuju u Beogradu i Zagrebu. Sada vidimo i zašto: i jedni i drugi mediji imaju istoga gazdu.

Domovinski pokret postavlja pitanje, s obzirom na to da je mlađi Martić prošle godine bio u Rovinju, znaju li hrvatske sigurnosne službe tko sve ulazi u Republiku Hrvatsku? Očita je činjenica da je Hrvatska posljednjih godina objekt informacijsko-propagandnog rata Republike Srbije koji se većim dijelom vodi putem medija. DP postavlja pitanje ne sudjeluju li u tome ratu i mediji u Hrvatskoj u kojima je na istaknutoj funkciji Duško Martić, sin ratnog zločinca i bivšega predsjednika tzv. SAO Krajine?

Domovinski pokret zahtijeva očitovanje nadležnih institucija i vladajućih političkih struktura. Ako se vladajući HDZ ne očituje o ovome sigurnosnom riziku, bit će jasno da je i Martićevo imenovanje na visoku funkciju, u firmi koja kontrolira velik dio hrvatskoga medijskog portfelja, jedan od plodova koalicije s Miloradom Pupovcem.

Sve su maske sada u Hrvatskoj pale. Osim toga, postaje i jasno zašto Domovinski pokret, kao stranka koja najviše ukazuje na probleme vezane uz ratne zločine i neumrle velikosrpske aspiracije, ima deseterostruko manje poziva na televizije u kojima funkciju ima Duško Martić. Simptomatično je i to da neke druge oporbene stranke jako dobro kotiraju na tim televizijama.

Ako danas prolazi Martić, tko zna, možda sutra neku funkciju u Hrvatskoj dobiju i sinovi od Arkana ili od Šešelja? Političko beščašće hrvatsko-srpske koalicije čini se da ne poznaje granice. I baš zato u inat ovakvim politikama: Ustani i ostani!