Ne nasjedajte na ovu prijevaru: Ako se ne glasuje za HDZ, prijeti nam povratak Milanovića

Pin It

Ustavni sud Republike Hrvatske s pravom ne uživa osobito povjerenje hrvatskih građana. Sama činjenica da se njegovi članovi biraju dogovorom HDZ-a i SDP-a dovoljno govori sama za sebe. Ovaj Sud nije mjesto gdje završe najbolji pravni stručnjaci, nego u pravilu služi za zbrinjavanje isluženih političara. 

Međutim, kad je u pitanju kandidatura Zorana Milanovića Ustavni sud donio je ispravnu odluku. Gotovo svi relevantni ustavni stručnjaci (tu, dakako, ne računamo "pipl mast trast as stručnjake", inače izjava iz govora iz 2013. godine po kojem je poznata Ingrid Antičević Marinović) slažu se s odlukom Ustavnog suda. I sam Zoran Milanović i Peđa Grbin znaju da nisu u pravu. Da je bila obrnuta situacija, tj. da je Andrej Plenković pokušao izvršiti sličnu političku diverziju nema sumnje da Milanović ne bi birao uvrede koje bi mu uputio. 

Milanovićevo osporavanje odluke Ustavnog suda, ali i općenito destruktivni nagon prema hrvatskim institucijama, stvaraju jedno revolucionarno političko ozračje. Ponovno se stvaraju snažne društvene polarizacije prema onoj "mi ili oni". Kuda to može odvesti vidjeli smo kad je propucan automobil novoga Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

Jesu li to rijeke pravde kakve možemo očekivati? Boji li se to netko mogućih promjena u DORH-u? Nakon Milanovićeve kandidature medijski se nastoji stvoriti polarizacija oko dva bloka: jedan je lijevi predvođen Milanovićem, a drugi HDZ-ov predvođen Andrejom Plenkovićem. Slično smo gledali na izborima 2016. godine.

Sve treće suverenističke opcije nastoje se isključiti

Pritom se HDZ, koji je dva mandata najvjernijeg partnera imao u SDSS-u, sada želi prikazati kao zaštitnik hrvatskih interesa pred nadiranjem Milanovića i njegove bulumente. Kao i pred svake izbore u HDZ-u pokreće tamburanje u desno. U praksi, i HDZ i SDP izvršavaju globalističke politike.

Kad je potrebno ratificirati tzv. Istanbulsku konvenciju SDP plješće HDZ-u, a provode i slične migrantske politike. I jedni i drugi nisu učinili ništa da se potakne demografska obnova, ali su svojim politikama istjerali pola milijuna ljudi iz države. Oni ni ne pokušavaju vratiti iseljene Hrvate.

Nametanjem polarizacije mediji žele uvjeriti hrvatske birače da mogu birati jedino između takve dvije opcije. Sve treće suverenističke opcije nastoje se isključiti iz političke utakmice. Stvara se stanje panike u kojemu ako se ne glasuje za HDZ prijeti povratak Milanovića na vlast. Riječ je, dakako, o prijevari. Stvarnim vladarima, dubokoj državi, svejedno je hoće li ova ili ona frakcija biti na vlasti. Oni će i dalje vladati. 

Odluke se moraju donositi u Zagrebu

Hrvatski birači ne bi trebali zaboraviti na plodove politika HDZ-a i SDP-a od 2000. godine do danas. Govorili smo o iseljavanju, no plodovi njihovih politika su i uništavanje hrvatskog sela, teška korupcija, ali ubijanje nade da se u Hrvatskoj išta može promijeniti na bolje. Ljudima u Hrvatskoj potrebno je vratiti nadu, ponos i pobjednički mentalitet. S dosadašnjim političkim strukturama to jednostavno nije moguće. 

Hrvatskoj treba povratak suverenističkim politikama. Odluke se moraju donositi u Zagrebu, a ne u Bruxellesu ili drugim centrima moći. Osnovni kriterij trebaju biti hrvatski nacionalni interesi. U svijetu u kojemu sebični interesi postaju osnovno pravilo djelovanja u međunarodnim odnosima, to je preduvjet nacionalnog opstanka.

Davor Dijanović/direktno.hr