Karačić: Da se mene pita, svaki dan bi se na HRT-u puštali partizanski filmovi

Pin It

Davorin Karačić: A kako su ta djeca uspjeli "postati" hrvatski državljani?

Neki ljudi se bune jer je HRT odlučio prikazati film Bitka na Neretvi.

Da se mene pita, svaki dan bi se na HRT-u puštali partizanski filmovi.

Naime, takav trash je teško više naći. Od neuvjerljive glume, preko neuuvjerljivosti scena, do jeftine patetike, nama koji smo to morali gledati partizanski filmovi su bili vječiti izvor smijeha, sprdnje i ismijavanja partizanskog pokreta i komunista. Šteta što su današnje generacije zakinute za taj jedinstveni doživljaj u kojima je manje više svima bilo neugodno javno priznati štovanje partizanskih filmova, pa makar bili u duši najveće partizančine.

U filmu kojega ćete imati prilike gledati, sve frca od neuvjerljivosti, pa ćete tako imati priliku vidjeti kako npr. njemački zapovjednik Krantzer, jednom potezom ruke pokrene tenkovsku kolonu u sekundi a moći ćete vidjet ii ustaše koji padaju pokošeni gelerima i prije nego je granata eksplodirala.

Uz partizanske, puštao bi općenito filmove iz bivše juge jer je u doslovno svakom filmu, prisutna tema krize, lopovluka, nepotizma, uhljebstva, nestašice osnovnih proizvoda i besparice, kao vječni izvor inspiracije jugo filmova koji najbolje demantiraju jugodebilčad koja tvrdi da je nekoć bilo bolje.