Hebrang ponovno prozvao Primorca: 'Zašto ga nitko ne pita do kad je bio dragovoljac'

Pin It

Primorac je u to vrijeme već igrao golf u SAD-u. Laže da je dragovoljac, a potvrda koju ima ništa ne vrijedi. Zašto ga nitko neće pitati do kad je bio dragovoljac? Bio je dragovoljac prije nego je pala prva granata, a onda se vratio nakon Oluje kad je sve već bilo sigurno

Bivši ministar u nekoliko HDZ-ovih vlada Andrija Hebrang za portal Direktno komentirao je dosadašnju predsjedničku kampanju Dragana Primorca.

"Njegova kampanja je laž kao i čitav njegov život", započeo je Hebrang. "On se sad pravi fin, mekan, tolerantan, a zapravo je najgrublji, najtvrđi i najneodgovorniji čovjek kojega sam u životu upoznao", rekao nam je odlučno nekadašnji ministar pa je naveo tri stvari. "Prva stvar je da je dezerter. Na sudu sam dobio kad me tužio zbog toga što sam ga tako nazvao i Sud je odbio njegovu žalbu", kazao nam je.

Na društvenim mrežama pojavila se Primorčeva potvrda o tome da je sudjelovao u ratu kao dragovoljac, za koju se ispostavilo da je autentična. U potvrdi koju je izdao piše da je Primorac "sudjelovao kao hrvatski branitelj iz Domovinskog rata u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta Republike Hrvatske... Sudjelovanjem u pričuvnom sastavu antiterorističke postrojbe PU Splitsko-dalmatinske od 14. 1. 1991. do 1. 7. 1991., te od 2. 7. 1991. do 31. 7. 1991.", iz tog je dokumenta očito da je Primorac stekao status dragovoljca Domovinskog rata.

Nakon objave predsjedničke kandidature Primorac je već komentirao ove optužbe, a posljednji put to je učinio 2. rujna prilikom gostovanja u RTL Direktu gdje je istaknuo da je dragovoljac Domovinskog rata te da je njemu Hrvatska svetinja. Pa gdje je točno onda bio '91.? "To znaju svi. 14. siječnja 1991. godine moja cijela prva postava taekwondo kluba Kocunar uključila se u postrojbe tada hrvatske antiterorističke postrojbe Splitsko-dalmatinske županije".

'Primorac je vuk koji glumi janje'

Hebrang nam je zatim obrazložio svoje izjave. "Napustio je Hrvatsku u srpnju 1991. Sad laže da je dragovoljac jer je dobio nekakvu potvrdu za tih par mjeseci te godine, ali ono što je važno naglasiti je da je napustio Hrvatsku prije nego što je prva granata pala na hrvatsko tlo", ustvrdio je Hebrang pa je podsjetio da su prve granate pale na Osijek u srpnju 1991., a zatim su polovinom kolovoza pale prve grante na Vukovar.

"Primorac je u to vrijeme već igrao golf u SAD-u. Laže da je dragovoljac, a potvrda koju ima ništa ne vrijedi. Zašto ga nitko neće pitati do kad je bio dragovoljac? Bio je dragovoljac prije nego je pala prva granata, a onda se vratio nakon Oluje kad je sve već bilo sigurno", tvrdi Hebrang koji je zatim naveo drugu stvar.

"Svoju znanstveno-nastavni status ostvario je u vrijeme dok je bio ministar tog resora. To je nešto nedopustivo i nezamislivo. I treće, izbačen je iz HDZ-a zbog povrede statuta i sad ga HDZ podupire, međutim to je sve sporedno. U prvi plan izbija ta pokvarena PR politika u kojoj ako platiš dobro agenciju oni će iz vuka napraviti janje. Primorac je vuk koji glumi janje, a hoće li na to nasjesti narod, to je stvar naroda", zaključio je.

direktno.hr