Zadnji komentari

Bartulica: Milanović nije Turudiću zaboravio jednu stvar

Pin It

Bartulica: Putinova retorika podsjeća na Miloševićevu, Hrvatska mora biti  budna i svjesna svog okruženja – narod.hr

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica komentirao je dramatično obraćanje predsjednika Zorana Milanovića. 

"Ovo nije ništa nepoznato, puno se može reći o europskoj Hrvatskoj, te riječi je koristio Milanović, da se tu Ivan Turudić ne uklapa", rekao je.

Milanović je još u petak u Dubrovniku rekao da ima određene informacije, ali da će pričekati nekoliko dana kako bi premijeru Andreju Plenkoviću dao vremena da se informira o "ozbiljnim sigurnosnim prijetnjama" vezanim za Turudića.

"Ja mislim da Turudiću ide u prilog što je omogućio izručenje dva udbaša sudu, što je Milanović pokušao spriječiti", smatra zastupnik Domovinskog pokreta. Nadalje, indikativnim smatra da srpske Novosti žestoko napadaju Turudića i kaže da će biti zanimljivo vidjeti kako će Milorad Pupovac glasovati. "Turudiću ide u prilog da ga takve novine napadaju. Ja sam bio kritičan prema svim kandidatima koji su predloženi za poziciju novog šefa DORH-a", kazao je.

Dodao je kako smatra da "močvaru u hrvatskom pravosuđu" može isušiti samo netko tko nije "sastavni dio takve močvare". "Najbolje bi bilo da se imenuje neki outsajder, osoba izvana. Ali, ispalo je kako je ispalo. Zanimljivo, predsjednik navodi događaje iz 2015. godine. Pitanje je zašto nije ranije reagirao. Na to je njegov odgovor je pomalo neobičan. Kaže da je bio u koluziji s tim ljudima, imao druge brige, gledao, a nije mogao vjerovati te da je bio diskretan i računao da će proći, da će se neke stvari u društvu popraviti", rekao je Bartulica za Dnevno.  

'Velika je sramota za naše pravosuđe...' 

Bartulica tu ipak vidi neke druge motive. "Mislim da se Milanović već ranije mogao uključiti da je htio. Ponavljam, vjerujem da je jedan razlog zašto napada Turudića suđenje udbašima u Münchenu, Josipu Perković i Zdravku Mustaču, to je pozadina priče. Tu je Turudić bio na pravoj stani. Velika je sramota za naše pravosuđe da sami nismo bili u stanju procesuirati niti jedan zločin iz doba komunizma", rekao je.

Tvrdi i kada je ranije postavio to pitanje u Saboru da je dobio odgovor kako su "ljudi potkapacitirani". "Ne mislim na Turudića, nego druge kandidate", dodao je Bartulica te na pitanje misli li na kraju da je Milanović tu ostao zlopamtilo što se tiče Turudića i da u tome leži uzrok žestokih napada kazao je da misli kako je to točno i da mu "Milanović to nikada nije zaboravio". 

direktno.hr