Zadnji komentari

Putin i Lavrov se osvrnuli na nuklearne najave Zelenskog: ‘Taj luđak nas provocira’

Pin It

Nakon što je jučer ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio da “će ili Ukrajina imati nuklearno oružje ili trebamo imati nekakav savez”, referirajući se na NATO, danas je stigao odgovor Vladimira Putina. “Takva prijetnja izazvat će odgovarajuću reakciju Ruske Federacije. Već sada mogu reći da Rusija to neće dopustiti ni pod kojim okolnostima”, poručio je ruski predsjednik.

Putin je dodao kako se radi o očitoj provokaciji, ali i da “napraviti nuklearno oružje u modernom svijetu nije teško”. “Ne znam je li Ukrajina trenutno za to sposobna… Nije to baš toliko lako, bar ne trenutnoj Ukrajini”, rekao je Rus.

Njegov ministra vanjskih poslova Sergej Lavrov je također komentirao najave Zelenskog: “Luđak! Ništa od toga se nikada neće dogoditi, ni pod kojim okolnostima. Ali on je, koliko znam, već povukao te riječi. Probudio se i digao na drugu nogu. Kažem, možete jako dugo analizirati izjave tog čovjeka i njegova tima, ali mi već razumijemo uzaludnost i beskorisnost tih napora, kao i njihovu kontraproduktivnost.”

Odjeci Munchena

Putin je podsjetio i kako je Zelenski već i prije rata govorio o posjedovanju nuklearnog oružja. Podsjećamo, to se zbilo 19. veljače 2022. u Münchenu, kada je Ukrajinac također iznio sličan ultimatum. Upravo ovakve zapaljive izjave su, vjerojatno, bile jedan od ključnih razloga koji su doprinijeli Putinovoj odluci da pokrene “specijalnu vojnu operaciju”.

geopolitika.news