Tko su ti koji peru novac?

Pin It

Sandra Benčić o uhićenju Žalac: Ovo je kao na traci, svakog mjeseca se  uhiti nekog HDZ-ovca - Novi list

"HNB ne nadzire agencije za naplatu potraživanja koje su manje regulirane od pekara ili frizerskih salona.

Kroz njih se pere novac na način da se određena količina novca pretvori u potraživanje, odnosno dug, zatim se preproda nekoliko puta da bi došao od jedne banke do velikih igrača na, recimo, energetskom tržištu”, naglasila je Sandra Benčić. 

Da, točno da je i to jedan od modela za legalizaciju kriminalom stečenog novca, odnosno pranja novca. Štoviše, Hrvatska je država u kojoj se maltene sve vrti oko pranja novca, nema tu više gotovo nikakve proizvodnje osim ponešto poljoprivrede, a u fokusu poslovanja je isključivo trgovina i uslužne djelatnosti u što spada i ulaganje u infrastrukturu potrebnu turizmu. U njih se jedino ulaže, a to je prostor u kojem se i najlakše pere novac.

 Ali tko su ti koji u ?? peru novac, tko su polit kriminalci koji pljačkaju državu, tko kontrolira podzemlje u Hrvatskoj, tko uopće čini to krim podzemlje ? Tko se bavio i bavi ilegalnim transferom droga, švercom cigareta i oružja, pod čijom je to kontrolom ? Tko su odgovorne osobe za pretvorbeno privatizacijsku pljačku u RH ?  Pod čijom su oni svi zaštitom u ?? ?  To su pitanja koja zahtjevaju odgovor, a na što tzv hrvatska ljevica, koja nema ni h od hrvatske ljevice već je tek običan "hrvatski" surogat  protuhrvatske  yugo - unitarističke ljevice, niti ne pokušava dati nekakav suvisli odgovor iz prostog razloga jer bi za njih on bio poražavajući naime, kriminalci, među kojima su i perači novca u ?? su, kao i oni sami, njihovi umjetni i impotentni "protivnici", dio iste KOS-ovske strukture - samo su jedni pod "lijevim" krilom, a drugi pod "desnim" krilom istog tog ex YUgo KOS - a !

Nino Mogorović