Nastup Rimac prijetnja je nekima. Radi se o taktici obrane

Pin It

HRVATSKOM VLADA MAFIJA SKRIVENA IZA DOMOLJUBLJA

Pokazala je da je spremna medijski izaći van i nanijeti štetu - ne samo onima koji su spremni njoj nanijeti štetu - već i onima koji joj nisu spremni pomoći. Njezin nastup u srijedu je prijetnja nekima. Naravno, onima koji to mogu tako doživjeti. Prijetnja da je spremna govoriti i u sve uvući druge

"Josipa Rimac, u ovome trenutku - što je jasno i legitimno, vodi računa o vlastitoj pravnoj poziciji i o vlastitom ugledu, ali radi se taktici obrane i toga trebamo biti svjesni. Ona sad vodi računa o vlastitoj pravnoj poziciji i o vlastitom ugledu", poručio je u razgovoru za portal Direktno politički analitičar Jerko Trogrlić komentirajući medijski istup bivše državne tajnice nakon dvije i pol godine od izlaska iz Remetinca.

Njezin nastup u srijedu, ali i ostale aktivnosti kojima svjedočimo posljednjih tjedana, ističe Trogrlić,  nazvao bi "PR potezima njezinog pravnog tima", a to je - legitimno.

Političkog analitičara upitali smo o izjavi Rimac oko DORH-a. Podsjetimo, rekla je da se sastala s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek. "Ono što ću potvrditi, da, razgovarali smo i tema je bila vjetroelektrane. Sam sadržaj razgovora, nažalost, ne mogu danas komentirati niti s vama niti s javnosti sve do trenutka dok ne vidimo hoće li i taj segment biti sastavni dio optužnice koja će se naći u sudskom postupku, a tada ćemo o svim detaljima, a jako dobro se sjećam znači svih detalja pa i rasporeda sjedenja, ali ono što imam potrebu naglasiti, ja ne vidim ništa sporno u tom sastanku", rekla je.

DORH je odmah demantirao njezine navode, a Trogrlić kaže da ono što izlazi posljednjih tjedana, a vezao je uz državno odvjetništvo, daje do znanja da Rimac svoju situaciju "nije riješila kroz nagodbu". 

Svoju tvrdnju dodatno je pojasnio.

"Između njih više nema partnerskog odnosa, a njezin pravni tim na to reagira na način da drugoj strani želi nanijeti percepcijsku štetu. Ne mogu ulaziti u to je li istina što je rekla, no simptomatično je da jedina stvar u kojoj je bila eksplicitna - ticala se DORH-a", navodi.

Nije neobično, dodaje, da pravni tim djeluje na takav način - točnije da se kazneni postupci ne vode samo unutar institucija, već i na području javnog mnijenja. "Na tom polju žele nanijeti udarce drugima te prevenirati nešto što bi potencijalno u narednim danima ili mjesecima moglo izlaziti o njoj", pojašnjavam nam naš sugovornik.

"Pokazala je da je spremna medijski izaći van i nanijeti štetu - ne samo onima koji su spremni njoj nanijeti štetu - već i onima koji joj nisu spremni pomoći. Njezin nastup u srijedu je prijetnja nekima. Naravno, onima koji to mogu tako doživjeti. Prijetnja da je spremna govoriti i u sve uvući druge", zaključuje.

direktno.hr