Mlinarić: Plenkovićevih 77 dizača ruku radije daje novac za SNV i Pupovčeve Novosti, nego za filmove o vukovarskim herojima

Pin It

Prilikom saborske rasprave o opozivu Andreja Plenkovića upoznao sam predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu s podatkom kako Plenkovićevi saborski klimavci radije daju glas za proračunski novac za SNV i Novosti, nego za snimanje filmova o braniteljima Vukovara:

Kolega Penava, ne znam jeste li upoznati s podatkom da dizači ruku u Saboru, njih 77, svake godine izglasaju u proračunu za srpske Novosti 3.700,000,00 kuna. Po njihovoj stolici to iznosi negdje oko 112.000,00 kuna po njihovom mandatu, da izglasavaju za 'Lepa naša lepo gori' i da se takve stvari tiskaju hrvatskim novcem. 

Recite mi, budući da dolazite kao gradonačelnik Vukovara, jesu li dali novce da se snimi film o Blagi Zadri, Marku Babiću, Andriji Mariću, ili o braći Šoljić, četvorici sinova Kate Šoljić? Jesu li ovi 'veliki domoljubi' dali novac da se snime ti filmovi ili daju za Srpsko narodno vijeće i za pljuvanje i izrugivanje hrvatske države?