Penava odgovorio Pupovcu: 'SDSS-ovce optužene za ratne zločine privode bez lisica'

Pin It

Komentirao je i nedavne izjave o ovome događaju predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca rekavši kako je upravo on jedan od tih koji doprinosi ovakvoj situaciji. "Imamo situaciju da optužene za ovaj događaj privode u lisicama, a u istu tu instituciju su optuženi za ratne zločine privođeni bez lisica. Radi se o zločinima najteže vrste gdje su pripadnici SDSS-a privođeni bez lisica i da ih itko drži pod ruku. 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u četvrtak je još jednom komentirao brutalno premlaćivanje skupine 15-godišnjaka od strane nekih pripadnika BBB-a, a koje se dogodilo u večernjim satima, 6. siječnja, u Vukovaru.

Penava je još jednom izrazio žaljenje što je do njega uopće došlo te kazao da Vukovar kao grad teži tome da takvih incidenata nema ili da ih se iskorijeni u maksimalnoj mogućoj mjeri. Kazao je i kako će se Grad Vukovar nastaviti boriti svim sredstvima da se na ulicama Vukovara u bilo koje doba dana slobodno može kretati, a da pri tome ne mora razmišljati hoće li radi toga biti ugrožen. Isto se odnosi, kako je rekao, i na odgovore na pitanja "Za koga navijaš" ili "Odakle si". Dodao je kako mu je drago da su institucije vrlo brzo odradile svoj posao i pronašle počinitelje te da će pravda, kroz zakone, uskoro biti zadovoljena.  

"Dio počinitelja su pripadnici BBB-a. Ja ipak ne volim istrčavati s izjavama da ne kažem nešto što nije provjereno. Ovo što se dogodilo treba sagledati od razine dome i kućnog odgoja, što se radi u školama pa do razine kako se postupa s mladim ljudima i čini da se ta njihova energija usmjeri u nešto konstruktivno. Kada se pak dogodi nešto ovako onda treba pravodobno reagirati sukladno težini, a ako se ponavlja onda te sankcije trebaju progresivno rasti",  rekao je Penava, piše Večernji list.

Na novinarski upit hoće li se priključiti subotnjem prosvjedu kojega organiziraju roditelji pretučene djece Penava je rekao kako ipak neće doći ni kao gradonačelnik ni kao privatna osoba jer se ne želi trpati negdje gdje nije pozvan. Pojasnio je kako je Ivan Penava i privatno i službeno te da privatno vrijeme za njega ne postoji. "Organizatori su htjeli da na prosvjedu nema političara i ja to poštujem", rekao je Penava.

Vukovar je siguran grad

Govoreći dalje o ovoj temi kazao je kako mu je žao radi natpisa koje pojedini mediji komuniciraju te podsjetio kako je Vukovar po sigurnosti godinama u top 10 gradova u Hrvatskoj, ali i da sada netko okreće teze. Napomenuo je i da Grad Vukovar iz gradskoga proračuna ni sa jednom kunom ne financira rad udruge BBB-a kao i da Grad Vukovar im nije prodao kuću u kojoj je sjedište udruge.  

Komentirao je i nedavne izjave o ovome događaju predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca rekavši kako je upravo on jedan od tih koji doprinosi ovakvoj situaciji. "Imamo situaciju da optužene za ovaj događaj privode u lisicama, a u istu tu instituciju su optuženi za ratne zločine privođeni bez lisica. Radi se o zločinima najteže vrste gdje su pripadnici SDSS-a privođeni bez lisica i da ih itko drži pod ruku. Želimo da se jednako pravno postupa prema svima", rekao je Penava.

direktno.hr