Nekoliko znakova da biste mogli biti ekstremni desničar:

Pin It

Ako je prvo bijelo polje grba na crveno-bijelo-plavoj podlozi bilo -  ustaško i petokraka je bila - ustaška! | 7dnevno

1. Negdje u kući imate hrvatsku zastavu, moguće da je čak i izvjesite za državni blagdan. Jedine zastave koje trebate imati su one duginih boja. Sve ostalo je ekstremizam, dozvoljena je eventualno ona jugoslavenska.

2. Smatrate da svi trebaju imati jednaka prava pred zakonom. To je rasizam, seksizam, i homofobija. Pripadnici privilegiranih društvenih skupina ( samo je jedna, bijeli heteroseksualni kršćani) ne mogu i ne smiju imati jednaka prava kao i one deprivilegirane, makar taj deprivilegirani imao 100 puta više novca i bio serijski ubojica.

3. Raskićujete bor na sv. 3 kralja jer ste tako navikli. To je pogrešno. Treba ga držati dok Rada Borić ne odobri da ga skinete.

4. Smatrate da cijene ovise o odnosu ponude i potražnje. To je nepravedno i protiv toga se morate boriti, iako niti jedan ljevičar nikad nije ništa svoje prodao ispod tržišne cijene, niti prodao potrebitom radije nego onom tko nudi više.

5. Smatrate da biologija određuje spol, a gramatika rod.  Isto tako smatrate da to što se netko identificira kao tramvaj ne znači da je tramvaj i da ga treba oslovljavati adekvatnom zamjenicom, nego da treba psihijatra.

6. Jedete meso. Čvarke, kulen, pršut. Antifašizam znači biti vegan ili bar sramiti se što jedete meso i pokušavati ga izbjeći. Loše je za klimu.

7. Smatrate da su ljudi koji se raznose bombama vičući Allahu Akbar teroristi, a ne pojedinci s psihičkim poteškoćama koji nisu povezani ni sa kakvim terorističkim organizacijama pa zato ne mogu biti teroristi.

Marcel  Holjevac