Penava: Vukovar se gospodarski stacionirao rame uz rame s najrazvijenijim gradovima

Pin It

Penava: 'Nema šanse da povučem plakat. Ako bude izvješen drugi, dat ću  nalog da se taj ukloni' - Večernji.hr

Vukovar se pozicionirao rame uz rame sa Zagrebom zahvaljujući promišljenoj gospodarskoj politici. Pokretač uspjeha su velike tvrtke u energetici i logistici te tvrtke koje se bave farmaceutskom i avio industrijom, kao i veliki broj manjih tvrtki i poduzetnika. Zbog svega navedenog Vukovar više ne spada u kategoriju manje razvijenog grada

Vukovar je u 2023. zabilježio porast broja zaposlenih za gotovo 19 posto u posljednjih osam godina i upravo je on drugi grad u Hrvatskoj, nakon Zagreba, po ukupnim prihodima poduzetnika. Kontinuirano jačanje gospodarstva i privlačenje stranih investitora, koje za posljedicu imaju otvaranje novih radnih mjesta, u fokusu je vukovarske gradske vlasti pa grad ide u dobrom smjeru i ima  jasnu perspektivu kao malog i uspješnog, hrvatskog i europskog grada.

''Vukovar se pozicionirao rame uz rame sa Zagrebom zahvaljujući promišljenoj gospodarskoj politici. Pokretač uspjeha su velike tvrtke u energetici i logistici te tvrtke koje se bave farmaceutskom i avio industrijom, kao i veliki broj manjih tvrtki i poduzetnika. Zbog svega navedenog Vukovar više ne spada u kategoriju manje razvijenog grada'', poručio je predsjednik DP-a i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Ivan Penava: ''To svakako znači manje dotacija iz aspekta socijalne održivosti, ali je ujedno dokaz da smo odradili kvalitetan i odličan posao te je putokaz da se i sa svim budućim izazovima trebamo nastaviti nositi kao i do sada – čvrsto, hrabro i mudro te nastaviti pobjeđivati u toj utakmici za prosperitet građana i našeg grada''.

''Vukovarska gospodarska zona gotovo je u cijelosti popunjena. Prostor nove vukovarske gospodarske zone 'Dunav', a koja se nalazi u Borovu naselju, spremna je za dolazak novih investitora. Ono što je posebno privlačno stranim investitorima je geostrateški položaj našega grada te odlična infrastrukturna, cestovna, željeznička, zračna i prije svega riječna povezanost s ostatkom Europe i svijeta. Očigledno je da kamion ili vlak ne može konkurirati jednoj barži na Dunavu. I upravo je Dunav naše bogatstvo, ali i strateška prednost koja će uvijek imati značajnu ulogu kod svih budućih potencijalnih investitora''.

 ''Razgovaramo s vrlo ozbiljnim tvrtkama i investitorima. Oni za koje budemo bili zainteresirani i za koje ocijenimo da su dovoljno ozbiljni, Vukovaru će definitivno donijeti daljnju pogonsku silu u smislu radnih mjesta, vrste radnih mjesta, kvalitete, tehnologije i industrije''.