Izbor Ivana Turudića: Hoće li Pupi prevariti Slavicu ili Andreja?

Pin It

Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i  od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Agresivne huškače koji su ovih dana nervozno kmečali zbog izbora Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika RH, gospodin Ivica Marijačić je u novom broju Hrvatskog tjednika s punim pravom nazvao “jugonostalgičarskim hajkačima“...

Potpisujem svaku njegovu riječ iz velike analize koju je ponudio čitateljima, uz važnu napomenu da BITI ZA TURUDIĆA “ne znači biti za Plenkovića nego je to oblik otpora agresivnim jugonostalgičarima“.

U vrlo napetoj situaciji uoči sutrašnjeg glasovanja u Hrvatskom državnom saboru, mnogi su na mukama i to je naprosto činjenica. Međutim, vrlo je zanimljivo kako nitko ne opisuje muke po Pupiju – u kojima se našao šef SDSS-a i ključni koalicijski partner Plenkovićevog HDZ-a. Jer; hajku protiv Turudićeva izbora pokrenule su upravo Pupovčeve 'Novosti', koje se financiraju iz državnog proračuna – iste one države u kojoj bi Glavnim državnim odvjetnikom trebala postati osoba, koju se već tjednima nemilice blati - na račun poreznih obveznika?!

I zato je Pupu uoči sutrašnjeg glasovanja u velikoj dilemi; hoće li prevariti Slavicu (Lukić) ili Andreja (Plenkovića)?! Jer, sa Slavicom se intimno slaže, a s Andrejom je iz interesa... Hoće li Pupi stati uz Marka Skeju i Hrvatski tjednik ili Borisa Dežulovića i 'Novosti'?! Svi mi dobro znamo uz koga je Pupi i da se u sabornici već preselio u klupe Možemosta, al' strah od daljnjeg procesuiranja SDSS-ovog optuženika za korupciju - Borisa Miloševića, ipak bi u ovom slučaju mogao biti presudan! Isto kao i etno-harač koji Pupi već osmu godinu zaredom ubire sa samo tri saborske rukice, koji svima njima – život znače.

AP je danas, nakon obraćanja naciji – opet pogriješio ili ga je naprosto ponijelo... Pohvalio se kako Turudić ima potporu svih sastavnica vladajuće većine i da će kao kandidat HDZ-a SDSS-a i ostalih, sigurno biti izabran za Glavnog državnog odvjetnika. U tome i jest kvaka; Ivan Turudić je to zaslužio zbog drugih stvari, a ne zbog milosti vlasti. 

Brutalna (anti)kampanja jugo-ljevice te posebno lexperksista Milanovića učinila je gospodina Turudića pravim favoritom desnice u ovoj utrci... Pa i zbog toga, AP nije trebao Turudićev izbor svesti tek na potporu koja uključuje i notornog Milorada Pupovca, lika kojem je upravo Zoran Milanović protuzakonito, tijekom tehničko-premijerskog mandata na isteku, dodijelio milijunsku nekretninu u središtu Zagreba. I to je isto konkretna star za DORH! I zato su Slavica, 'Novosti' i drug Dežulović toliko vrištali, al' Pupovčeva rukica mogla bi ih spasiti.. Ili možda ne?!

P.S. Ivan Turudić je zaslužio biti Glavni državni odvjetnik i njegov izbor, bez obzira na to tko ga sutra i s kakvom većinom izabere, značit će nastavak kakvih-takvih lustracijskih procesa u hrvatskom društvu, koje je provodio uz prezir onih koji ga danas blate - kada je rehabilitirao Stepinca i kada je Njemačkoj izručio udbaša Perkovića... Zbog toga smatram da mu desnica treba dati glas, ako Pupovac odustane - i između koristoljublja i Slavice, izabere svoju pravu ljubav.

P.S. (II. DIO) Priče o SMS-porukama koje je gentleman Turudić razmjenjivao sa zgodnom Kninjankom ostavimo po strani, one su stare i smiješne... Pa, zar nije normalno da se muškarac rasipa komplimentima u komunikaciji sa lijepom ženom?! Ili su fakat došla vremena kada bi mu bilo bolje na takav način tepati – muškima?! U tom slučaju posve sigurno ne bi doživio ovakvu hajku! I to zovu NOVONORMALNO.

PHOTO/SCREEN: Naslovnica novog broja Hrvatskog tjednika… Marijačić je u pravu, između Turudića i Benčićke ili Grbina, uvijek biramo - Turudića!

Velimir Bujanec