Znaju li da ne ruše Plenkovića? Da čine posve suprotno?!

Pin It

Ovo bi moglo u rubriku jeste li znali. Ili jesu li znali? Oni obojani u crveno, s uzdignutim pesnicama, mitingaši, je l’, što su u subotu imali predizborni skup za rušenje Plenkovića… Jesu li znali da mu idu na ruku? Jesu li znali da pogubljenom, bezličnom HDZ-u daju davno izgubljeni imidž stranke koja je glavno utočište domoljuba od najezde crvenih?

Koliko god to jadno, neispravno i klišeizirano zvučalo.

Hrvatska već poprilično godina, otkako je Plenković na čelu HDZ-a i Vlade, nije imala podjelu na crvene i plave. Ta granica se izgubila, zamutila, pa se pomnom pratiocu društveno-političkih zbivanja povremeno moglo činiti da je Plenković zapravo iz Možemo, pokoji HDZ-ov ministar iz Radničke fronte, pogotovo kad krene s pričama o državnom limitiranju cijene kuglice sladoleda ili mljevenog mesa…

Odavno nismo imali distinkciju na ove socijaliste koji bi da je porez valjda 55 posto, koji privatni kapital i poduzetništvo ne mogu smisliti, isto kao niti državu i sve njezine simbole, velikane i Domovinski rat – i na HDZ.

Ona stara podjela ljevica – desnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naivce.

Što će zaokružiti poštena konzerva?

Iako je HDZ sve samo ne stranka čiju vladavinu obilježava suverenost, slobodno tržište, minimalan upliv države u sve pore društva, njegovanje tradicionalnih vrijednosti, kad vam se na pladnju nude ovi subotari mitingaši s jedne strane i HDZ s druge, prosječnoj konzervi stvar je jasna. ‘Ma zaokružit ću HDZ samo da ovi crveni revolucionari s uzdignutim pesnicama ne dođu na vlast’.

Džabe što ovi od subote duginim zastavama mašu tek po cesti, a Plenković LGBT agendu ugrađuje u zakone, dovodi u škole i sveučilišta,  što je puno gore… On će mahnuti hrvatskom zastavom da našeg poštenog konzervativca pridobije za HDZ.

Tako će to otprilike izgledati iako je plenkovićevski HDZ svih ovih godina bio sve što pošteni konzervativac ne treba zaokružiti na izborima već dati glas, evo ima prilično izbora, Mostu, Domovinskom pokretu, Suverenistima… poštena konzerva ipak će napraviti sve da crveni ne pobijede.

Zaboravit ćemo na sve grijehe Andreja Plenkovića samo da crveni ne pobijede?!

Pa će tako glasati za HDZ. Zaboraviti sve grijehe Andreja Plenkovića, progledati mu kroz prste. Zažmiriti na jedno oko. Oba?

I otrgnuti glasove desnog centra i desnice u korist HDZ-u

Past će u vodu sve što je pošteni konzervativac sve ove godine čitao o Plenkoviću. Subotari su opet napravili podjelu na vaše i naše, lijeve i desne. Za naivce, ponavljam.

Ovi crveni i nakon ovog performansa dobit će isto glasova koliko bi dobili i bez njega.

Dakle, ovdje je na dobitku isključivo Plenkovićev HDZ.

Jesu li ovi s prosvjeda, tj., pardon predizbornog skupa – samo nisu toliko pošteni da to uistinu tako nazovu, svjesni kakvu su mu uslugu napravili?!

Onome protiv kojeg prosvjeduju, kojeg žele srušiti?!

Čovjek može samo u ladovini čekati te famozne izbore čiji datum još uporno taji. Bacit će još koju domoljubnu kost za glodanje prije izbora. Tipa, ovaj vojni rok kojem se sve ove godine odupiru, i stvar je gotova.

Opet će u koaliciju s Pupovcem i pokojim kimavcem izvan te klike i eto ti nove četiri godinice.

Tako da bi gospodin predsjednik Vlade trebao ovima s uzdignutom crvenom šakom, poslati lijepo kartolinu sa zahvalom.

A ovi desno?

A ovi desno? Nisam sigurna da trebaju mirno spavati i nastaviti se povremeno glodati.

Ako su mitingaši mogli zajedno na predizborni skup, jedan Zurovec i Nađi te jedna Peović – udaljeni svjetlosnim godinama i osim milijun razloga da nisu skupa na istom mjestu  imaju možda jedan razlog da to budu, pa valjda mogu Most, DP i Suverenisti zajedno, prije ili poslije izbora?

Ako ništa drugo, ne da osvoje vlast samostalno, već da budu onaj jezičac na vagi bez kojeg Plenković, čisto pragmatično, neće moći niti razmišljati o formiranju većine. Pa nek ju formira s njima, ne s Pupovcem.

Neka oni budu ti koji će mu diktirati tempo.

narod.hr