Bartulica: Hrvati povratnici iz Južne Amerike su u nepovoljnijoj situaciji od stranih radnika

Pin It

Tko je Stjepo Bartulica, novo Škorino pojačanje? - Večernji.hr

Primjerice, agencije koje se bave zapošljavanjem stranaca u Hrvatskoj uvjetuju poslodavcima da moraju osigurati smještaj za te radnike. S druge strane, naš čovjek koji ima državljanstvo, a ovdje je došao iz Južne Amerike, nema nužno takve povlastice. On je u nepovoljnijoj situaciji u odnosu na strane radnike. 

Zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o političkim aktualnostima. 

''Postavljam pitanje gdje je ministar Grlić Radman bio do sada. Ja sam bio prije Božića u Buenos Airesu. Činjenica je da Hrvatska vlada nije bila u stanju otvoriti niti jedan novi konzularni ured na tom kontinentu. Interes je golem, no činjenica je da naši ljudi čekaju dvije godine da dobiju rješenja i državljanstvo''. 

''Moramo znati da su povratnici pri zapošljavanju često u nepovoljnoj situaciji. Primjerice, agencije koje se bave zapošljavanjem stranaca u Hrvatskoj uvjetuju poslodavcima da moraju osigurati smještaj za te radnike. S druge strane, naš čovjek koji ima državljanstvo, a ovdje je došao iz Južne Amerike, nema nužno takve povlastice. On je u nepovoljnijoj situaciji u odnosu na strane radnike. 

Mi smo privatnom inicijativom pronašli način da se pomogne našim ljudima. Mnogi su već tu, rade, djecu su upisali u škole. To je jedan konkretan način kako poboljšati loše demografsko stanje''.