Domovinski pokret predao listu za Europski parlament

Pin It

NEKA NAŠ GLAS ODJEKUJE EUROPSKIM DVORANAMA KAKO BISMO ZAŠTITILI NACIONALNE INTERESE REPUBLIKE HRVATSKE!

Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, i nositelj liste Domovinskog pokreta za Europski parlament, Ivan Penava jučer je održao konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske liste. 

Na čelu liste je Ivan Penava, nakon njega međunarodni tajnik stranke Stephen Nikola Bartulica, a dalje su na listi Slobodan Novak, Branka Lozo, Jesenka Ricl, Davor Dretar, Ivana Mujkić, Dubravka Lipovac Pehar, Josip Jurčević, Ivica Kukavica, Anamarija Frankić i Stipo Mlinarić.

Predsjednik Penava je poručio: „Samo zajedno možemo graditi bolju budućnost za našu domovinu. Neka naš glas odjekuje u europskim dvoranama i neka naša odlučnost bude pokretačka snaga za pozitivne promjene. Domovinski pokret poziva sve građane Hrvatske da podrže našu viziju kako bismo zajedno kročili prema boljoj i prosperitetnijoj budućnosti Hrvatske u Europskoj uniji koju vidimo kao zajednicu suverenih i ravnopravnih naroda i država, a ne kao instrument kojim će veće i bogatije zemlje iskorištavati tzv. periferiju“.

Umjesto dodvoravanja Bruxellesu, Hrvatska treba biti na prvome mjestu. Kao suverenistička stranka protivimo se koncentraciji političke moći u Bruxellesu. U Europskom parlamentu borit ćemo se za povratak ovlasti nacionalnim državama. Odluke moraju donositi hrvatski političari u Zagrebu, a ne činovnici u Bruxellesu, što uključuje i samostalan odabir vlastitih vrijednosnih politika. Sami se moramo izboriti za zaštitu vlastitih interesa unutar Europske unije!

Međunarodni tajnik Domovinskog pokreta, Stephen Nikola Bartulica naglasio je da mu je čast biti kandidat za Europski parlament. „Dugo se bavim ovim pitanjima - kako će Europa sutra izgledati. Zahvaljujem se na povjerenju što sam ušao o Hrvatsku Sabor. Ustrajat ću na onim načelima koja sam do sada jasno komunicirao. Bit će dinamična kampanja, ovo je godina velikih odluka i veselim se još jednoj političkoj utakmici.