Bartulica ima dodatne zahtjeve za HDZ: Zaustavljanje rodne ideologije, muzej žrtava komunizma…

Pin It

Bartulica: 'Ne zanima me vlast pod svaku cijenu' | Telegram.hr

Na novinarsko pitanje je li cenzor i kako komentira da je Hrvoje Šimičević, novinar Novosti, dobio nagradu HND-a za istraživačko novinarstvo, Bartulica je odgovorio: ”Čestitam mu na nagradi, očito je dobar novinar i sigurno će uspjeti u tržišnoj utakmici, ne trebaju mu doznake iz Vlade. Porezni obveznici nisu to dužni financirati”

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta na konferenciji za medije naveo je neke stavke za koje će tražiti da uđu u koalicijski sporazum.

‘Pozdravljam postignuti dogovor. Sad imamo zadovoljenu formu kako će izgledati većina. Pupovac više neće krojiti politiku u Hrvatskoj. Tražit ću nekoliko stavki da uđu u koalicijski sporazum. Prvo, ideološka kolonizacija Hrvatske će prestati. To znači da svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju i pokušaji da se indoktrinira djecu u školstvu će nestati. Zadnje što nam treba je da se djecu zbunjuje u školstvu.

Drugo, dolazak velikog broja stranih radnika… Lakše se dolazi do radne dozvole za radnika iz Azije nego što naši ljudi iz Južne Amerike dobiju domovnice i ostale dokumente i to je neprihvatljivo i to će se promijeniti i ubrzati. Tražit ćemo otvaranje novih konzularnih ureda, pogotovo u Južnoj Americi”, kazao je Bartulica.

Dodaje i da će tražiti da se ”pouke iz covid pandemije iščiste do kraja”.

Tražit će i da u koalicijski sporazum uđe i otvaranje muzeja u Zagrebu posvećenog komunističkim žrtvama.

Kaže da traži jasno definirane stavke u tom budućem programu i smatra da se demokršćanski HDZ ne bi trebao protiviti ovim zahtjevima, javlja N1.

Na pitanje o financiranju Novosti, kazao je da se tu stvari moraju promijeniti, no da je financiranje za ovu godinu već gotova stvar.

Na novinarsko pitanje je li cenzor i kako komentira da je Hrvoje Šimičević, novinar Novosti, dobio nagradu HND-a za istraživačko novinarstvo, Bartulica je odgovorio:

”Čestitam mu na nagradi, očito je dobar novinar i sigurno će uspjeti u tržišnoj utakmici, ne trebaju mu doznake iz Vlade. Porezni obveznici nisu to dužni financirati”, rekao je Bartulica i dodao da on nije medijski cenzor.

narod.hr