Penava: Tu smo da promijenimo stvari u Hrvatskoj i predano radimo za dobrobit hrvatskog naroda!

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi, Ljudi igraju nogomet, redakcija i tekst

Jasna je stvar da u sklopu bilo kojeg segmenta vladajućih ne može biti govora o sudjelovanju SDSS-a kao političke stranke, uvijek uz ogradu da ne pričamo o pripadnicima srpske nacionalne manjine, već o političkoj stranci SDSS s kojom mi nismo bili, niti ćemo ikad biti u koaliciji

Ivan Penava, predsjednik DP-a: ''Saborski Klub zastupnika DP-a na vrlo je zadovoljavajući način ušao u novi saziv Sabora, a zastupnici koji su dosta nepoznati široj hrvatskoj javnosti, ali jako poznati nama u političkom svijetu, zastupljeni su sa značajnim pojačanjima i po dobnoj strukturi na način da se DP značajno pomladio u tom smislu, tako da se možemo pohvaliti i najmlađim saborskim zastupnikom od uspostave demokratske i slobodne RH''.

''Također smo napravili značajne iskorake i što se tiče pripadnica nježnijeg spola i potrudit ćemo se tu priču još ojačati. Riječ je o pametnim, kvalitetnim i poštenim ljudima koji imaju hrabrosti zastupati svoje stavove, stavove svog neposrednog okruženja, svojih birača, a jednako tako i stavove DP-a, i boriti se za ono što smatraju da je dobrobit hrvatskog naroda, društva i države''.

''Što se tiče izvršne vlasti, u kontinuiranom smo kontaktu unutar vladajuće koalicije i tu je još jako puno posla pred nama. Resori su podijeljeni, a tu su i ministri iz redova DP-a koji su sastavni dio Vlade. Ono što smo tražili i molili za naše ministre je određeni mir i podrška kroz sto dana, da se resori i ministri stabiliziraju sa svojom ekipom ljudi, da se upoznaju i da uđu u tematiku resora. Nažalost, u medijima se zbog pojednostavljivanja činjenica pretpostavlja da novinari, a i čitatelji, sve znaju o svemu''.

''Stoga molim da se pokuša barem shvatiti da je ovdje riječ o najvišim razinama obnašanja državne vlasti i o složenim procesima, pa je očekivati od ministra da u dvije riječi pokrije apsolutno svaku situaciju u prvom danu i prvom tjednu svog mandata apsolutno nerealno''. 

Penava se dotakao i Milorada Pupovca: ''Jasna je stvar da u sklopu bilo kojeg segmenta vladajućih ne može biti govora o sudjelovanju SDSS-a kao političke stranke, uvijek uz ogradu da ne pričamo o pripadnicima srpske nacionalne manjine, već o političkoj stranci SDSS s kojom mi nismo bili, niti ćemo ikad biti u koaliciji. Gdje većina kreira i dogovara, većina u kojoj je DP, elemenata SDSS-a ne može biti jer smo u toj priči jednostavno nekompatibilni. To je nešto po čemu smo vrlo jasni od početka i to će tako ostati i nadalje''.