Dobrović: Ulažu se veliki napori i sredstva ne bi li se izazvale nesuglasice između DP-a i HDZ-a

Pin It

Slaven Dobrović izašao iz Mosta: 'Predsjednik i tajnik ne podnose kritičku  misao' - Večernji.hr

Član Domovinskog pokreta Slaven Dobrović osvrnuo se na kritike koje u javnosti prate sastavljanje vlade HDZ-a i DP-a. Bivši ministar zaštite okoliša i energetike naglasio je kako mnogi u novoj vladi vide ugrozu svojih interesa i najavio ustrajan i principijelan rad koalicije.

Njegov osvrt prenosimo u cijelosti:

Hrvatski građani su itekako shvatili ozbiljnost trenutka i kroz velik odaziv na parlamentarnim izborima dali povjerenje političkim opcijama i pojedincima za koje su smatrali da trebaju preuzeti odgovornost za vođenje države i politika.

Domovinski pokret je dobio značajno povjerenje građana u izbornom ciklusu i time obvezu da preuzme dio odgovornosti za boljitak Domovine. I to nije samo fraza nego ozbiljan zadatak i sama svrha postojanja Domovinskog pokreta.

Izbori su osnovni demokratski princip, volja građana jasno se očituje glasom, svatko je važan, nema obezvrijeđenih i svačiji glas jednako vrijedi.

Dobrović: Gubitnički akteri nastoje obezvrijediti glas građana

No, zašto gubitnički politički akteri ustrajno nastoje obezvrijediti glas građana koji su dali povjerenje pobjedničkim političkim opcijama?

Koalicijsko savezništvo Domovinskog pokreta (DP) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) savezništvo je izgrađeno na sličnim temeljnim vrijednostima i uzajamnom uvažavanju razlika kao i izražene želje hrvatskih građana kroz izborni ciklus.

Gubitnici se imaju pravo ljutiti, oduvijek je bilo tako. Iako je jedino korektno u takvoj situaciji priznati poraz i čestitati boljem na rezultatu koji se temelji na povjerenju danom od strane građana.

Pitam se, uz svu tu buku u medijskom prostoru i obezvređivanje kroz medije mojih kolega koji su založili svoje vrijeme, ugled i političku karijeru i upustili se u zahtjevan zadatak te preuzeli odgovornost na sebe, koji je cilj tolikog negativizma?

Mnogi osjećaju ugrozu svojih interesa

Odgovor je jasan – mnogi osjećaju ugrozu svojih interesa. I to ne interesa kojima je dobro Hrvatske i hrvatskih građana u temelju, nego sebični pojedinačni interesi.

Ne čudi stoga što se ulažu toliki napori i sredstva ne bi li se izazvale nesuglasice i svađe između koalicijskih suradnika – Domovinskog pokreta i HDZ-a.

Cilj je jasan – srušiti Vladu RH koju predvode Domovinski pokret i HDZ.

Ako podbacimo, građani će o tome dati svoj sud kroz izbore, naglašava Dobrović

Drugi razlog tolike buke, netrpeljivosti i negativizma očituje se u ideološkoj netrpeljivosti (a ponegdje i mržnji) spram Domovinskog pokreta i HDZ-a. Za mnoge je nepodnošljivo da nakon dugo vremena vlast dijele dvije stranke koje su po svojem programskom opredjeljenju i suštini na strani domoljubnih i tradicionalnih vrijednosti našeg društva i naroda. (Začudo, Domovinski pokret im nije smetao kad su se slagale „lijeve križaljke“ raspodjele moći!?)

Na razočaranje mnogih, koji bi sada nudeći se rado bogato unovčili svoje žetone, sadašnja koalicija, koalicija stranaka koje dijele zajedničke vrijednosti radit će ustrajno i principijelno na boljitku hrvatskog naroda.

Ako podbacimo, građani će o tome dati svoj sud kroz izbore, jer je to jedini legitiman način koncipiranja državne vlasti, a ne maštanje pojedinaca o “preslagivanju” i preusmjeravanju težišta moći isključivo na sebične, pojedinačne interese.

narod.hr