Imovinska kartica Josipa Đakića otkriva koje bogatstvo skriva: Apartmani, vikendica, dionice...

Pin It

HDZ-ov Josip Đakić jedan je od najbogatijih saborskih zastupnika. Evo kojom sve imovinom raspolaže.

Prema podacima iz njegove imovinske kartice, Đakić mjesečno zarađuje znatnu svotu novca. Od plaće u Saboru koja iznosi 3145 eura, te naknada od imovine i ostalih neoporezivih primanja, njegov mjesečni prihod se penje na oko 6000 eura.

Prošle godine, Đakić je ostvario dodatnih 28.000 eura prihoda od poljoprivredne djelatnosti, što ga čini jednim od najbolje plaćenih saborskih zastupnika u Hrvatskoj.

Što se tiče imovine, Đakić posjeduje značajan broj nekretnina. To uključuje dva apartmana i jednu nepoznatu nekretninu na Šolti, stan u centru Virovitice, vikendicu s vinogradom i zemljištem u Pitomači.

Pokretnine koje ima

Također je prošle godine kupio kuću s okućnicom u Petrčanima kod Zadra, procijenjenu na 250.000 eura. Uz to, lani je od poljoprivredne djelatnosti uprihodio blizu 28.000 eura, odnosno u prosjeku 2300 eura mjesečno. Ispada da je moćni podravski političar lani zarađivao oko 6000 eura mjesečno.

Osim toga, vozi BMW hibrid iz 2021. godine, kojeg u imovinskoj kartici procjenjuje na oko 13.100 eura te stariji brod vrijedan oko 9300 eura. Šef HVIDRA-e jedan je od saborskih zastupnika s najdužim stažom, piše Danica.

HDZ-ovac ima i podeblje kredite za otplatu. HPB-u vraća 50.000 eura, a Slatinskoj banci pak 250 tisuća eura, a tu je i dug prema privatnoj osobi u malo većem iznosu od 55 tisuća eura. Uz sve navedeno, Đakić posjeduje 145 dionica Podravke, 63 HT-a te 49 dionica Fonda HB. Cijelo imovinsko stanje dužnosnika možete pogledati ovdje.

direktno.hr