Ugledni odvjetnik kritizirao policiju: 'Isticanjem HOS-ove zastave nije prekršen javni red i mir'

Pin It

Napao prijatelja jer je “nezasluženo” nosio kapu HOS-a: “Ubit ću te, ja se  ne bojim policije”

Poznati odvjetnik Davorin Karačić reagirao je na kaznu koju je dobio Hrvat zbog razvijanja HOS-ove zastave.

Ugledni hrvatski odvjetnik Davorin Karačić komentirao je za Hrvatski glasnik oduzimanje zastave HOS-a i podnošenje prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira te kaznu u iznosu od 700 eura.

"…a čime je remetio javni red i mir. Takav treba stajati u izrijekom da bi uopće bio formalno podoban za ispitivanje. Kako toga nema……. sve sam rekao", napisao je Davorin Karačić.

Podsjetimo, u Dalmaciji je građanin (okolica Splita) kažnjen zbog isticanja HOS-ove zastave u Kaštel Sućurcu u iznosu od 700 eura zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, a o čemu je prvo pisao upravo portal Direktno.

Drastična kazna

Podsjetimo, redakcija portala Direktno u posjed je dobila fotografiju prekršajnog naloga izdanog od Policijske postaje Kaštela na kojem se navodi da je 'pješak' u 18.15 narušio javni red i mir na način da je na balkonskoj ogradi prvog kata kuće vidno istaknuo crnu zastavu HOS-a. Naveli su i dimenzije zastave.

Naime, radi se o cca. 70x130 centimetara zastave s hrvatskim grbom i početnim bijelim poljem i kružnim bijelim hrvatskim pleterom i natpisom "HOS, Za dom spremni". Hrvatski građanin je zbog navedene geste kažnjen sa 700 eura, plus 66,36 eura troškova postupka. 

direktno.hr