Penava: Svi resursi DP-a su maksimalno u pogonu - postigli smo zadane ciljeve i intenzivno radimo na realizaciji svojih programa!

Pin It

Dubrovački - Gradonačelnik Ivan Penava: 'Ne dolazite u Vukovar ako vam se  ne sviđa 'Za dom spremni'! Imam i poruku za novinare, suce,  veleposlanike...'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu izbornog sabora Domovinskog pokreta.

''U nama najvažnijim izbornim ciklusima u ovoj superizbornoj godini DP je vrlo vjerojatno iznenadio mnoge svojim izuzetno dobrim rezultatima te smo se jasno pozicionirali kao treća politička snaga u Republici Hrvatskoj.

Na parlamentarnim izborima ostvarili smo vrlo impresivne rezultate, s 14 izborenih mandata s koalicijskim partnerima i 12 izravnih mandata, što je povećanje za 50 posto u odnosu na osam mandata, s koliko je DP raspolagao nakon prošlih izbora, a što nijedna druga stranka nije učinila''.

''Ti pobjednički rezultati donijeli su nam konstrukciju nove vladajuće većine u parlamentu i nove izvršne vlasti u kojoj DP izravno participira. Tako samo nakon nekoliko godina, nakon uspješno odigranih utakmica, danas razgovaramo o tome da Domovinski pokret ima tri svoja ministra i osam državnih tajnika, a ovih dana slaže i strukturu ostalih segmenata vlasti u kojima ćemo participirati''. 

''Kao predsjednik DP-a, vodeći Domovinski pokret u ove pobjede i kvalitetne i dobre rezultate, zajedno sa svim članovima i simpatizerima kojima se još jednom zahvaljujem na doprinosu, kao svaki predsjednik koji promišlja politiku i bira najpovoljniji trenutak za utakmice, odlučio sam da je sezona ljetne stanke najpovoljniji trenutak za unutarstranačke izbore. Sukladno tome, apsolutno stojim iza odluke. Moje je pravo i dužnost da promišljam o snazi, perspektivi i najboljim rezultatima Domovinskog pokreta. Jasno da nisam mogao i ne želim dozvoliti da se unutarstranački izbori odvijaju u veljači, odnosno tijekom same kampanje za lokalne izbore jer bi to bilo autodestruktivno i vrlo loše za stranku, nego sam iskoristio trenutak kada zapravo sve miruje''. 

''Poruka, prije svega članstvu Domovinskog pokreta, je - vrlo smo smireni i suvereni, postigli smo ciljeve koje smo si zadali, pa čak i više od toga. Pozicionirali smo se točno tamo gdje jesmo i intenzivno radimo na realizaciji svojih programa, od izmjene Zakona o grobljima, borbe sa svinjskom kugom u Slavoniji, okupljanja najjačeg mogućeg tima, a koje radi ministar Šipić s obzirom na demografe, kao i ministar Šušnjar s izvrsnim startom na čelu resora gospodarstva, pa do ministra Dabre koji obilazi cijelu Hrvatsku. Svi resursi Domovinskog pokreta su maksimalno u pogonu. Pozivam sve članove DP-a da se sukladno Statutu slobodno odazovu ovim izborima i kandidiraju se u skladu sa svojim afinitetima i ambicijama''.