Marijačić: 50 tisuca na Thompsonovu koncertu u Dugopolju

Pin It

Na Thompsonovom koncertu pale i zaruke: Mreže ga preplavile domoljubnim  pozdravima - Dnevno.hr

Istinska je privilegija bila večeras biti na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Dugopolju. Na stadionu Hrvatski vitezovi i oko njega je više desetaka tisuća ljudi, po nekim procjenama i do 50 tisuća ljudi, u daleko najvećem broju mladih u crnim majicama.

U kilometarskim kolonama na svim pristupnim prometnicama Hrvati su tijekom popodneva pristizali u Dugopolje.

 Publika je u transu pjevala sve Thompsonove pjesme na koncertu koji je počeo nešto iza 21 sat. 

On je pozvao posjetitelje da ovo bude večer za pamcenje. Tijekom izvođenja pjesme Dolazak Hrvata Marko Perkovic Thompson  simbolički je zabio mač iz prijašnje turneje u zemlju. Ovaj najpopularniji hrvatski glazbenik pozvao je okupljene da poštuju simbole svih hrvatskih postrojba te da se nikoga ne plaše koristiti ih i isticati ako imaju potrebu. Nakon toga uslijedila je pjesma Bojna Čavoglave uz legendarni pozdrav Za dom spremni, uz posebnu koreografiju. Podjednako oduševljenje je izazvala i pjesma Kletva kralja Zvonimira, zatim E moj, narode, Maranatha (u sklopu koje je recitirao i msgr. Ivas, inače autor stihova), Diva Grabovčeva... Možda je jedan od dojmljivih trenutaka  bio Markov nastup s Nenom Ninčevicem i Hrvatskim ružama u izvedbi novoga hita Ako ne znaš sto je bilo. Takvu manifestaciju pjesme i emocija teško je dočarati. A Geni kameni izazavali su  ludnicu na stadionu kao i Moj Ivane, Pukni puško, a na kraju i Lijepa li si...

Pa ipak, vrhunac je bila pjesma Sine moj koju je posvetio teško oboljelome sinu Anti za kojega je rekao da je večeras s nama. Publika je u početku skandirala Antino ime, a onda uglas otpjevala cijelu pjesmu s Markom.

Ovo je doista jedan od Markovih spektakularnih nastupa za pamcenje.

Dok slušate Marka Perkovica Thompsona i desetke tisuća mladih Hrvata s rukama podignutima uvis, shvatite koliko su bijedni i uzaludni trudi i pokušaji Milanovica, Plenkovica i svih drugih političkih ništarija da uguše domoljublje,  izvrnu povijest i izvrgnu hrvatsku mladost demonizaciji i represiji. Ovo je Hrvatska, a oni su anti Hrvatska.