Nizozemska: Muškarac ubio prolaznika uzvikujući ‘Allahu Akbar’

Pin It

U nizozemskom Rotterdamu nepoznati muškarac je noževima napao prolaznike. Jedna osoba je smrtno stradala, druga je teško ozlijeđena. Prema riječima svjedoka, napadač je uzvikivao ”Allahu Akbar” (Alah je velik).

22-godišnji muškarac je u Rotterdamu u blizini Erasmus mosta u središtu grada napao noževima prolaznike. Jedna je osoba poginula, a druga je teško ozlijeđena. Muškarac je uhićen, a prethodno se sam teško ozlijedio, priopćila je priopćila je policija.

Napadač je sa sobom imao dva dugačka noža i nasumično je napadao ljude

Napad se dogodio u četvrtak kasno navečer. Prema pisanju medija, 32-godišnji fitness trener svladao je i razoružao muškarca. On je za TV NOS rekao da je napadač sa sobom imao dva dugačka noža i da je nasumično napadao ljude. Svjedoci su navodno rekli policiji da je muškarac vikao ”Allahu Akbar” (Alah je velik).

Istraga je u tijeku i ispituju se svjedoci, rekao je policijski glasnogovornik, ne otkrivajući detalje o osumnjičeniku koji je otpije poznat policiji. “Okolnosti su još uvijek nejasne”, navodi se u policijskom priopćenju. “Ništa nije isključeno”, rekla je Mirjam Boers, glasnogovornica okruga, upitana o mogućem terorističkom motivu, prenosi Le Figaro.

narod.hr