Bulj o uhićenju SDSS-ovog predsjednika: To samo potvrđuje ispravnost moga stava

Pin It

Miro Bulj - Najnovije i najčitanije vijesti - Index.hr

Predsjednik SDSS-a Topusko Dragutin Ćelap uhićen je pod sumnjom za ratni zločin počinjen u srpnju 1991. na području Gvozda. O tome se oglasio gradonačelnik Sinja i Mostov zastupnik Miro Bulj koji je nedavno zabranio izložbu koju financira Srpsko narodno vijeće.

Dragutin Ćelap, predsjednik SDSS-a Topusko, uhićen je zbog sumnji za ratni zločin. Kao 37-godišnjak Ćelap je, sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim i 39-godišnjim muškarcima, u poslijepodnevnim satima 17. srpnja 1991., kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. „SAO Krajine“, došao u mjesto Staro Selo Topusko na području Gvozda i hicima iz vatrenog oružja usmrtio tada 50-godišnjeg muškarca koji je upravljao traktorom koji se potom prevrnuo u kanal gdje je naknadno pronađen.

“Uhićenje čelnika Pupovčeva SDSS-a u Topuskom zbog ratnog zločina potvrđuje ispravnost moga stava da kao gradonačelnik ne želim nikakvu suradnju s Pupovčevim Srpskim narodnim vijećem dok god podupiru politiku tzv. srpskog sveta”, napisao je Miro Bulj na svom Facebook profilu.

Bulj o SNV-u

Bulj je, podsjetimo, početkom rujna u Sinju zabranio izložbu “Susret na tromeđi” autorice Inie Herenčić koja je trebala biti postavljena u Galeriji Sikirica. Razlog tomu je financijska potpora SNV-a.

U priopćenju za javnost, Bulj je naglasio da, iako je veliki protivnik bilo kakvih zabrana, kao gradonačelnik mora uzeti u obzir osjećaje svojih sugrađana te poštovati temelje na kojima je uspostavljena moderna hrvatska država. Dodao je da ne može dopustiti izložbu koji financira SNV jer mora voditi računa o poštivanju Domovinskog rata.

“Ako Andrej Plenković i HDZ mogu podržavati Pupovca, to ne znači da ćemo mi ostali to tolerirati i na to šutjeti”, rekao je.

Podsjeća da Srpsko narodno vijeće, jedan od donatora izložbe čije je održavanje planirano za 4. rujna, izdaje tjednik Novosti koji, kako Bulj navodi, “iz tjedna u tjedan pljuje po hrvatskim braniteljima i hrvatskoj državi. Dok Savjetom tog istog Srpskog narodnog vijeća predsjedava notorni Dejan Jović. Jović se složio na društvenim mrežama s izjavom Pere Kvesića da je Hrvatska, ne samo propali projekt, nego da je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila ‘retardirana i nakaradna’”.

“Neka SNV organizira izložbe i manifestacije gdje god hoće, pa i u slobodnom Sinju, u kojem ni u vrijeme korone nije bilo zabrana, ali u prostorijama i institucijama Grada Sinja, dok sam ja gradonačelnik i dok imam povjerenje građana, neće!”,” istaknuo je Bulj.

narod.hr