Zadnji komentari

Vođa Hamasa u Dohi vodi luksuzan život dok u Gazi umiru: Lova, dobre žene i alkohol

Pin It

Nakon početka Hamasovog brutalnog napada na Izrael društvenim mrežama se širi video vođe terorističke skupine Ismaila Haniyeha u njegovom elegantnom uredu u katarskoj prijestolnici Dohi "klanjajući se u znak zahvalnosti" zajedno s drugim vođama Hamasa za ubojstvo preko 1300 Izraelaca.

Haniyehu su godinama mnogi Palestinci prigovarali što vodi udoban život daleko od teškoća Gaze u naftom bogatoj Zaljevskoj monarhiji, koja nudi utočište vođama terorističke skupine te predstavlja međunarodno priznatu platformu za širenje njezine propagande putem Al Jazeere, prenosi The Times of Israel.

Hamas se oglasio i odagnao svaku sumnju: 'O ovom pitanju se neće raspravljati do kraja rata'

Prije Hamasove pobjede na palestinskim izborima protiv Fataha 2006., Haniyeh nije bio istaknuti član vodstva te terorističke skupine. Nakon izborne pobjede njegova jepopularnost počela rasti.

Naplaćivao porez od 20 posto na svu trgovinu

Imenovan je premijerom Palestinske uprave u Pojasu Gaze, a njegovo je bogatstvo brzo poraslo zahvaljujući kontroli koju su on i drugi ministri u Hamasovoj vladi imali nad gospodarstvom Gaze i porezima koje su ubirali na robu uvezenu u Pojas iz Egipta .

Visoke osobe Hamasa, uključujući Haniyeha, naplatile bi porez od 20 posto na svu trgovinu koja prolazi kroz tunele, prema izvješću iz 2014. na Ynetu, izraelskoj novinskoj stranici.

"Šef Političkog ureda Hamasa Ismail Haniyeh, njegov zamjenik Saleh Al-Arouri i drugi članovi rukovodstva Hamasa klanja se u znak zahvalnosti za napade na Izrael koji su u tijeku", stoji u objavi na X-u.

Saudijska novinska web stranica Elaph citirala je "upućeni palestinski izvor" koji je rekao da je Haniyehov sin Maaz, poznat u Gazi kao Abu Al-Iqarat ili "Otac nekretnina", dobio tursku putovnicu, koja mu je omogućila da lako izađe iz Gaze i otputuje u inozemstvo te ulaže u nekretnine u Turskoj.

Maaz i drugi sinovi obitelji Haniyeh piju alkohol u inozemstvu i provode vrijeme sa ženama koje nisu njihove, u luksuznim noćnim klubovima. Elaph je također izvijestio da Haniyehova djeca posjeduju generatore i prodaju električnu energiju, rijetku robu u području u kojem stalno nedostaje struje, dok je oni sami dobivaju besplatno.

"Dragi Palestinci, dok čelnici Hamasa žive luksuznim životima uživajući u dobrim životima, oni od vas traže da žrtvujete sebe i svoju djecu.

Hamas ne mari za Palestince. Hamas je neprijatelj palestinskog naroda", piše na X-u.

direktno.hr