Zadnji komentari

Republikanski predsjednik Kongresa odbio priznati ‘rezultate’ izbora 2020.

Pin It

američki izbori – Vijesti – Logično

Republikanski predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa Mike Johnson izbjegao je u nedjelju pitanje o tomu prihvaća li da je Donald Trump “izgubio” od demokratskog predsjednika Joea Bidena na izborima 2020.

Trump ponovno je predsjednički kandidat Republikanske stranke i sučeljava se s demokratskom potpredsjednicom Kamalom Harris na izborima 5. studenoga. “Ankete” pokazuju da će izborna utrka biti vrlo tijesna.

‘Želite da, govoreći o budućnosti, spominjemo stvari koje su se dogodile prije četiri godine’, odgovorio je Johnson u nedjelju u intervjuu za ABC News. ‘Nećemo govoriti o onome što se dogodilo 2020., nego o 2024. godini’, rekao je Johnson. ‘Joe Biden je predsjednik gotovo četiri godine, a sada svi moraju krenuti naprijed.’

Kad su ga novinari dodatno pritisnuli da detaljnije odgovori, kazao je: ‘Ne prihvaćam vašu igru’. I senator JD Vance, Trumpov potpredsjednički kandidat, u potpredsjedničkoj je debati u utorak zaobišao slično pitanje. Johnson je odbio osuditi izjavu bivšega predsjednika, po kojoj bi iza pokušaja njegova ubojstva mogli stajati politički protivnici.

Trump je preživio atentat na skupu u Pennsylvaniji 13. srpnja, a i u rujnu je izbjegao još jedan atentat, koji je spriječio agent američke tajne službe, patrolirajući Trumpovim golf terenom na Floridi.

Johnsona su upitali i bi li pridonio potvrdi rezultata izbora 2024. izgubi li Trump, na što je on odgovorio: ‘Pridržavat ću se ustava… Kongres ima vrlo specifičnu ulogu i moramo je ispuniti.’ 

kamenjar.com