Zadnji komentari

U Hrvatskoj je više radnika iz trećih zemalja, nego pripadnika nacionalnih manjina

Pin It

Radnici – Sindikat grafičara i medija

Bugarska i Irska nisu ušle u Schengen, Hrvatska je. S time je ona obvezna svakome tko uđe u zemlju ponuditi azil. Ako zakon predvidi da osobe iz stranih zemalja uđu u RH bez radne dozvole, nitko neće moći garantirati je li ovdje riječ o azilantima, ilegalnim migrantima, ili stranoj radnoj snazi

Demograf Tado Jurić otkrio je kako je u Hrvatskoj više radnika iz trećih zemalja negoli je ukupan zbroj pripadnika svih nacionalnih manjina.

U Hrvatsku je u četiri godine uselilo više radnika iz trećih zemalja, nego li je ukupan broj nacionalnih manjina, koje su u Hrvatskoj već četiri stoljeća.

Naveo je kako je u Hrvatskoj prema Popisu stanovništva 2021. gotovo 124 tisuće Srba, 24 tisuće Bošnjaka, gotovo 18 tisuća Roma, oko 14 tisuća Albanaca, Talijana…

U isto vrijeme je 180 tisuća radnika iz trećih zemalja s prijavljenim prebivalištem i njih 150 tisuća, tvrdi Jurić, bez prijavljenog prebivališta.

Jurić je ranije kazao kako Hrvatska ima najliberalniji zakon o useljavanju u EU….Novi pakt o migracijama predlaže da svaka članica po azilantu koji primi dobiva 20 tisuća eura.

Hoće li se to odraziti i na Hrvatsku, Slavoniju? Bugarska i Irska nisu ušle u Schengen, Hrvatska je. S time je ona obvezna svakome tko uđe u zemlju ponuditi azil. Ako zakon predvidi da osobe iz stranih zemalja uđu u RH bez radne dozvole, nitko neće moći garantirati je li ovdje riječ o azilantima, ilegalnim migrantima, ili stranoj radnoj snazi, upozorio je Jurić.

narod.hr