Zadnji komentari

Zeleni EU parlamentarac traži uhićenje Orbana, mađarski kolega mu uzvratio: Imate jednoznamenkastu podršku

Pin It

Rewriting the history of the Second World War in the West as a sign of the

Njemački europarlamentarac iz Zelene stranke, Daniel Freund, ponovno je ovoga tjedna kritizirao mađarskog premijera Viktora Orbana. Ovog puta pozvao je na njegovo uhićenje. Dogodilo se to nakon Orbanove žustre rasprave u Europskom parlamentu, donosi Remix.

„Vrijeme je da se izda europski uhidbeni nalog“, izjavio je Freund govoreći o Orbanu. Freund tvrdi kako je Orban korumpiran. „Tko je ikada ukrao toliko iz europskih izvora?“, upitao je Freund ne navodeći dokaze.

Zeleni parlamentarac bio je ogorčen na Orbana i njegovu mirovnu misiju

Njemački europarlamentarac bio je ogorčen što je Orban uopće dobio priliku za govor. Izrazio je nezadovoljstvo zbog Orbanove „mirovne misije“ koja je uključivala nastojanja mađarskog premijera da posjeti Moskvu, Kijev, Peking i Washington s ciljem postizanja mirovnog sporazuma i okončanja rata u Ukrajini.

Jedan od najčešće citiranih primjera “korupcije” u Mađarskoj je “most koji ne vodi nikamo”, izgrađen uz pomoć EU sredstava. Međutim, Viktor Orban nije imao nikakve veze s tim projektom. Slični slučajevi besmislenog i zlonamjernog korištenja novca poreznih obveznika EU-a prisutni su širom Europe. Slični projekti “bez cilja” također su česti u Njemačkoj. Naprimjer, most od 300,000 € koji vodi nigdje, kao i tunel za šišmiše vrijedan 4 milijuna € koji se ne koristi ni od strane životinja.

Osim toga, unutar Europskog parlamenta, nekoliko parlamentaraca bilo je uključeno u opsežnu istragu o korupciji koja je rezultirala brojnim uhićenjima. Daniel Freund, koji je istaknuo navodnu korupciju u Mađarskoj, ostao je iznenađujuće tih po pitanju ovih uhićenja, s obzirom na to da su mnogi od uhićenih bili lijevo orijentirani parlamentarci.

Orbana je branio mađarski parlamentarac: Rješavajte probleme u Njemačkoj

Daniel Freund dobio je hladnokrvan odgovor mađarskih parlamentaraca poput Ernőa Schaller-Barossa, koji je odmah reagirao na Freundove izjave. Rekao je da bi njemački parlamentarac trebao rješavati probleme u svojoj zemlji.

„Zašto ne govorite o tome što nekontrolirana migracija znači za Njemačku?“ upitao je. Zatim je naglasio da se Freund ne bavi činjenicom da njemačka vlada Zelenih prijeti njemačkoj automobilskoj industriji, što košta industriju milijarde eura i prijeti cijeloj europskoj ekonomiji.

„Vi se ne bavite Europom, vi se samo bavite mojom zemljom. Dosta nam je toga“, rekao je.

„Vaša podrška u Njemačkoj je jednoznamenkastog broja. Idite kući,” rekao je Schaller-Baross, aludirajući na pad podrške Zelenima u nacionalnim anketama. Ona je dostigla rekordno nisku razinu otkako je stranka došla na vlast. Između ostalog, dogodilo se to i usred optužbi za rasizam unutar stranke.

narod.hr