Penava: Plenković je vuk prerušen u kozu, glas za njega je glas za Pupovca i Možemo

Pin It

Profesor kineziologije, gradonačelnik Vukovara, saborski zastupnik i predsjednik stranke Domovinski pokret Ivan Penava u razgovoru za Narod.hr istaknuo je protiv čega se bori stranka kojoj je na čelu, kakvu Hrvatsku želi i što su prijetnje budućnosti Hrvatske.

Penava je pozvao birače da ne prepuste drugima da odlučuju o sudbini njihove djece te otkrio kakve rezultate očekuje na predstojećim parlamentarnim izborima.

Narod.hr: Hrvatska je u izazovnom vremenu. Možete li usporediti svoje motive bavljenja politikom 2010. i u sadašnjem trenutku?

Ivan Penava: Moji motivi bavljenja politikom su ostali isti. Ali, okolnosti su se drastično promijenile. Ili, preciznije kazano: svijet oko nas se promijenio, drastično na gore. To što sada radi ova Vlada Hrvatskoj, to isto suštinski rade i drugi vazali i poslušnici iz drugih država EU svojim narodima i državama. Trebamo samo podići pogled, izdići se iznad svakidašnje jadikovke oko nas i sagledati širu sliku svijeta u kojem živimo.

I sve odjednom postaje jasno. Primjerice, raseljavanje Hrvata i useljavanje ilegalnih migranata, ‘prekarijatska’ strategija uvoza stotina tisuća ljudi ,stranih radnika, ‘viška’ jeftine radne snage iz ‘trećeg svijeta’ i tjeranje cijelih hrvatskih mladih obitelji iz Hrvatske, uništavanje obitelji kroz takozvanu ‘rodnu ideologiju’, ‘rastakanje’ nacionalnog identiteta kroz kulturu, nisu nikakve slučajnosti nego maligna, planirana politika onih kojima Andrej Plenković vjerno služi.

A to nije hrvatski narod. To što Plenković radi Hrvatskoj rade i drugi strani slugani narodima i državama koji su im to dopustili!

Pa, pogledajte u što su se pretvorile nekad najsigurnije države EU, kao Švedska, pristajanjem na samoubilačku politiku useljavanja migranata! Nekad najsigurnija i najbolja zemlja za život postala je zemlja kaosa i terora!

Nakon ovih izbora trebalo bi se događati finale pokušaja da se od Hrvatske napravi neka bezlična pokrajina centralizirane EU kao ‘naddržave’, koja je hrvatska samo po imenu. Tu i takvu, po Hrvatsku kobnu politiku planski i sustavno, po nalogu svojih pravih gazda iz krugova EU, provodi Andrej Plenković i svi oni u HDZ-u koji tom i takvom, duboko antihrvatskom cilju sa jezivim dugoročnim posljedicama vjerno služe. Neki sa predumišljajem zbog svojih sinekura i interesa, a neki, nažalost, kao ‘korisni naivci’ koji žele vjerovati da, kao, sadašnji Plenkovićev HDZ nastavlja politiku Franje Tuđmana!

Da budem sasvim jasan: Andrej Plenković provodi politiku sasvim suprotnu politici Franje Tuđmana i sasvim suprotnu hrvatskim nacionalnim interesima. Poruka sa naše strane za sve birače ‘nacionalne opcije’ je jasna. Nacionalnog spasa nema ako Plenkovićev HDZ ‘našim’ glasovima, prevarom, ponovo uspije provoditi ‘njihovu’ politiku.

Penava: ‘Odlazak mladih i demografski slom je nacionalna katastrofa’

Narod.hr: Često ste govorili o odlasku mladih iz Hrvatske. Domovinski pokret ističe u svojim predizbornim govorima njihov povratak. Koja je, ukratko, vaša strategija za realizaciju takvog plana?

Ivan Penava: Odlazak mladih Hrvata i cijelih hrvatskih obitelji predstavlja, zajedno sa totalnim demografskim slomom, nacionalnu katastrofu najtežih razmjera. Već sama činjenica da to sadašnjoj vladi i Plenkovićevom HDZ-u nije razlog za uzbunu i totalnu mobilizaciju, jasno govori o politici koja se vodi. Na ovo što se događa, kamen bi zaplakao!

Mi imamo razrađenu cijelu strategiju koja je usmjerena na sve točke koje dovode do ovoga što sada trpimo, a to je izumiranje hrvatskog naroda, njegovo raseljavanje i zamjena hrvatskog stanovništva drugima!

Naše mjere za povratak će biti biti stvarne, a ne fiktivne. U svijetu ima više milijuna Hrvata druge, treće i četvrte generacije koji se žele vratiti. Ali, taj povratak se mora poticati, a ne otežavati kao sada. Novac kojim Vlada raspolaže mora biti prioritetno usmjeren opstanku hrvatskog naroda.

Gotovo sva sredstva koja se sada daju takozvanim ‘udrugama civilnog društva’ ćemo preusmjeriti prema mladim obiteljima koje ćemo vratiti u Republiku Hrvatsku. Uvest ćemo model sličan mađarskom za financiranje svakog novorođenog djeteta sa progresivnom skalom. Uvest ćemo i posebne poticaje za zapošljavanje Hrvata povratnika.

Za razliku od sadašnjih vlastodržaca, mi javno, jasno i glasno kažemo da nam nije svejedno tko živi i radi u Hrvatskoj. Mi biramo Hrvate i pozivamo Hrvate da biraju nas! U suprotnom svoju zemlju i svoje naslijeđe ne ostavljamo svojoj, nego tuđoj djeci. A to nećemo.

Hrvati – pobjednički narod

Narod.hr: Je li prošlogodišnja kolona sjećanja u Vukovaru kod Vas i kolega potaknula neke nove političke motive i poteze, možda i sadašnje predizborne?

Ivan Penava: Da nismo učinili ono što je bila moja i naša obaveza učiniti, bez obzira na udar na nas iz ‘svih oruđa i oružja’, i vukovarska kolona sjećanja bi bila svedena na onu bijednu sramotu na koju su sveli Dan pobjede u Kninu: folklornu privatnu zabavu Andreja Plenkovića za njegovu ‘elitu’ koja, da se razumijemo, nije nikakva ‘elita’, nikakva ‘politička elita’ nego običan polusvijet, odnarođeni polusvijet koji prodaje svoj narod, svoj hrvatski narod za šaku srebrnjaka.

I sada tek vidimo svi koliko je Franjo Tuđman bio u pravu u svom govoru u zrakoplovnoj luci koja sada nosi njegovo ime. To zlo koje nam Plenković prodaje, sakriva se, kao i svako zlo, iza nasmiješenih lica i kravata, iza stranih jezika, iza pretvaranja Hrvatske u običnu koloniju koja ne može živjeti bez dotacija iz Brisela, kao nekada Kosovo u bivšoj Jugoslaviji.

A mi smo radišan i ponosan, pobjednički narod! Vidjeli ste da smo mudrom, ali i vrlo čvrstom politikom sve stavili u jednu kolonu iza zastave HOS-a, jedne od postrojbi koje su branile Vukovar i Hrvatsku. Ali, nemojmo imati iluzija – osim vukovarske, postoji i peta kolona, ona koja je među nama – koliko god svi šutjeli o tome!

Vukovarska Hrvatska

Narod.hr: Koliko Vas i Vašu stranku i koalicijske partnere definira značenje Vukovara i Domovinskog rata? Znamo da su mnogi od vas bili branitelji i zarobljenici.

Ivan Penava: Da, naravno da nas određuje Vukovar. Vukovar je za Hrvatsku i Hrvate više od grada. Vukovar je ono čemu svaki otac mora učiti svoga sina! Uči nas da svako vrijeme i svaki čovjek ima svoj Vukovar, mjesto i vrijeme, trenutak istine, trenutak u vječnosti u kojem mora ustati i braniti svoje najmilije, svoju djecu, svoju ženu, svoje sestre i braću, oca i majku, svoj dom i domovinu! Taj trenutak je sada. 2024. godina je naša 1991., neki bi rekli, godina koja se vraća!

Mi ne trebamo i nećemo ratovati i uzimati pušku u ruke, ali moramo svi, svaki od nas, stati sa druge strane zlu koje nas je obuzelo, stati protiv ove kulture smrti i braniti život – čuti, osjetiti kako srce udari jače i suza krene na oko!

Jer, politika nije samo politika, nego vječita priča o borbi dobra i zla, o časti, karakteru i poštenju. O našoj časti, karakteru i poštenju! Ja sam Ivan Penava, čovjek, kršćanin i Hrvat, otac, suprug i brat, sin svoga oca i svoje majke, susjed i prijatelj, Vukovarac!

Meni nije nimalo svejedno hoće li u Hrvatskoj za 20 godina živjeti naša djeca ili neka druga djeca! Hoće li mi to ova globalistička woke LGBTIQ ‘rodna ideologija – ekipa’ zamjeriti? Da. I neka!

Kao što vidite, DP ima dosta i previše, odlično raspoređenih protivnika. Posebno sa crvene, ali i sa plave i sa crne strane. A zašto ih imamo? Pa, zato jer smo stali uz nešto i zato jer smo ustali protiv nečega! To je Vukovarska Hrvatska! Nismo i nikada nećemo biti prodane duše i mlitavi poslušnici, loše sluge loših gospodara!

Jer, budućnost ne smije biti onakva kakvu su namijenili našoj djeci ti koji nam govore da smo mi sa krive strane povijesti! Ne! Oni su sa krive strane budućnosti! To je poruka ovogodišnje kolone sjećanja!

Narod.hr: Ako dobijete mogućnost sastavljanja nove Vlade, što će biti presudno za pregovore? Znamo da SDSS i Možemo! ne dolaze u obzir. Tko je još na tom popisu?

Ivan Penava: Mi ćemo sastavljati novu, istinski hrvatsku Vladu! 17. travnja nisu jedni od izbora, nego pokušaj završnog porobljavanja i okupacije Hrvatske. Da budem sasvim jasan: gazdama iz sjene je sasvim svejedno da li bi nakon izbora premijer bio Andrej Plenković ili Sandra Benčić. Njihova globalistička famiglia te izbore ne može izgubiti; ako sadašnji lažni HDZ opet prevari nacionalne birače – da!

Domovinski pokret je gotovo jedina smetnja tim stranim sluganima koji se sada nazivaju globalistima. Prisjetimo se, podjela likova na hrvatskoj političkoj sceni ima povijesni kontinuitet; s jedne strane su ‘naši’, a sa druge ‘njihovi’. Mađaroni, orjunaši, kriptojugoslaveni, globalisti. Ukratko, svi oni koji za Judine škude ili kao ‘korisni idioti’ prodaju ono što nije i ne može biti na prodaju!

Suština je zapravo više nego jednostavna. Naši ne dopuštaju da o Hrvatskoj odlučuju strani faktori i svi zainteresirani, da preuzmu identitet i dušu – za one koji to ne osjećaju – da preuzmu “položajnu rentu” na hrvatsku ljepotu i resurse. A njihovi rade upravo to. Ali, ovaj puta, zlokobnije nego ikada. Da zatru hrvatski identitet, Hrvate kao politički suveren narod. Da od Hrvatske naprave ‘folklornu ljušturu’, nakupinu osamljenih pojedinaca bez roda i poroda, koja je Hrvatska samo po imenu. Da ‘zamijene’ stanovništvo i naprave ‘melting pot’ u kojem Hrvati postaju manjina i na kraju izumru.

Morbidna perverzija je u tome što ‘njihovi’ to zlo rade ‘našim’ glasovima. Isuviše ružno? Da, samo i nažalost potpuno istinito! Plenković provodi slugansku, antihrvatsku politiku. Prevarom krade glasove nacionalne opcije birača, manipulira sentimentom birača HDZ-a kojima se lažno predstavlja kao personifikacija Franje Tuđmana! A politika koju provodi ne može biti dalje i ne može biti suprotnija od politike Franje Tuđmana!

Sve one koji nameću narativ o ‘teorijama zavjere’ molim samo da uzmu olovku u ruke i izračunaju što bi se dogodilo ako im damo da nastave ovu kobnu politiku. Hrvati bi već za desetak godina postali manjina i prestali biti politički, suvereni narod! Zamislite, nakon svega se Plenkovićev HDZ sada, nakon svega, pokušava ‘prodati’ nacionalnim biračima kao “nacionalna desna stranka”! Njegov ministar Božinović zadnjih dana ima zadatak lagati javnost o migrantima. Pa mu je izletjelo priznanje: “Pa zar vam ja ličim na desničara?”. Ima čovjek pravo. Ne liči.

Zašto ne Možemo i SDSS? Pa naravno da ne! Nikako i ni pod koju cijenu sa njima! DP stoji sasvim nasuprot Plenkovićeve Vlade i koalicijskih partnera na čelu sa Miloradom Pupovcem i njegovom Samostalnom srpskom demokratskom strankom!

To što Plenković i Pupovac zajedno rade godinama: političko-financijska korupcija nezabilježena u civiliziranom i demokratskom svijetu, pljačka javnog novca najtežih razmjera koja je eskalirala posljednjim potkupljivanjem Pupovca od strane Plenkovića – poklanjanjem velikog broja državnih nekretnina u najstrožem centru Zagreba Pupovčevom srpskom društvu Privrednik neposredno pred raspisivanje ovih izbora 8. ožujka, nitko, baš nitko tko želi dobro našoj djeci ne može i ne smije mirno i šutke gledati!

Plenković, Pupovac i Možemo su zajedno i u poticanju invazije ilegalnih migranata na RH ukidanjem hrvatskih državnih granica i nametanju nakazne rodne ideologije!

”Nažalost, aktualna Vlada čvrsto se odlučila za EU birokraciju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima”

Plenković sakriva od svih nas da se sada – danas, sutra, ovih dana – očekuju novi tajni noćni transporti, povratak u Hrvatsku više tisuća ilegalnih migranata kojima je Plenković ranije dao azil kojeg eufemistički, prijevarno nazivaju ‘privremenom zaštitom’!

Andrej Plenković radi po nalogu istih onih koji su od nekada najsigurnijih država EU poput Švedske i glavnih gradova Belgije, Nizozemske i Danske napravili mjesta kaosa i terora, u kojima je vojska na ulicama, u čije kvartove ne ulazi ni policija, gdje je drastično povećan broj silovanja, nasilja svih vrsta, eksplozija, terorističkih napada!

Kada bi dopustili da se takva kobna politika nastavi, Hrvatska uskoro ne bi bila ni hrvatska, ni lijepa, ni naša. A naše kćeri i sinovi bi bili osuđeni da žive u zemlji kaosa i terora, dok iz nje na kraju ne odu kao svi oni koje je Plenkovićeva Vlada otjerala iz Hrvatske. Njih 300 tisuća za vrijeme njegove Vlade!

Sandra Benčić je za Plenkovića samo zamjenski Milorad Pupovac! I da su trojedno i zajedno! Vidjeli ste kako je ušla sa klupe za rezervne Plenkovićeve igrače i bacila vijenac u Dunav! Ćipe im je lijepo poručio: “Što su bacali su bacali!”.

Narod.hr: Hoće li i pod kojim uvjetima biti moguće sklopiti kakvu postizbornu suradnju između liste DP-a i partnera s MOST-om?

Ivan Penava: Naš poziv na okupljanje je trajan. Taština kao zlo, polje Lucifera, povijesna je konstanta! Taj pogled političara u ogledalo je očito i nažalost koban za Hrvatsku. Predlažemo svim političarima da se zaista svi pogledaju u ogledalo, ali da ne pitaju “Ogledalce, ogledalce, reci mi tko je najljepši na svijetu?”, nego “Volim li svoju djecu?”.

Jer, zaustavljanje migrantske invazije uvjet je opstanka hrvatskog naroda i države! Zajedno sa demografskim slomom, sustavnim raseljavanjem najboljih među nama – mladih hrvatskih obitelji, već za nekoliko godina Hrvatska, ponavljamo, ne bi bila ni lijepa ni naša!

Mi smo mjesecima radili na našem programu koji smo predstavili na našem velikom skupu 23. ožujka, programu buduće Vlade, napokon istinske hrvatske Vlade! Ali, javno pitam sve nas: za koga svi ti lijepi i pametni i krasni predizborni programi?

Za koga sve te prirodne i neprirodne desne i lijeve koalicije Za koga? Sve ovo oko nas, za sve nas nije i ne smije biti ‘predizborno pitanje’ nego pitanje svih pitanja: volimo li svi mi svoju djecu?

Ako volimo, a želim vjerovati da volimo najviše na svijetu, onda ćemo svoju zemlju, kao lijepu i kao našu, ostaviti svojoj djeci! Svojoj. Ne tuđoj. Pozvao sam i pozivam sve ljude iz svih političkih stranaka, posebice sve one iz HDZ-a koji nas ovih dana javno i tajno zovu i nagovaraju, da samima sebi, pred ogledalom, odgovore na pitanje svih pitanja: vole li više Plenkovića ili svoju djecu?

Pa tek nakon toga stanu pred svoju obitelj, svoje najbliže, susjede i prijatelje, svoje stranke, pred hrvatski narod! U tom pitanju svih pitanja leži i odgovor svih odgovora – kakva i sa kime treba biti nova hrvatska Vlada!

Narod.hr: Je li teoretski moguće, ukoliko relativni pobjednik izbora bude HDZ, da idete s njima u koaliciju? Bojite li se da bi to razočaralo vaše glasače? Naime, više ste puta spomenuli da nećete ići s Plenkovićevim HDZ-om, a on je izjavio da bez Plenkovića nema HDZ-a.

Ivan Penava: Što reći o njegovim taštim ispadima u kojima on sebe izjednačava sa Franjom Tuđmanom i svoj HDZ sa istinskim HDZ-om ? Uvijek sam govorio o ‘dijelovima HDZ-a’, nikada o Andreju Plenkoviću.

Po čemu je to Plenković desno? Pozivam sve čitatelje i sve dosadašnje birače HDZ-a da to sebi odgovore! Po čemu je to AP “nacionalna opcija”? Ni po čemu. Baš ni po čemu. Osim po tome da ispred sebe gura ‘smokvine listove’, takozvane ‘desničare’, branitelje… da bi sebe lažno prikazao. Vuk koji stoji prerušen u kozu ispred vrata i viče kozlićima: “Ja sam vaša majka!”.

Svi koji u HDZ-u i izvan njega dopuštaju da se Plenković lažno predstavlja kao sljednik politike Franje Tuđmana griješe mišlju, riječju, djelom i propustom! AP, koji svima tvrdi da nije AP iz poruka objavljenih u medijima, ne može biti dalje i suprotniji politici Franje Tuđmana!

Franjo Tuđman je slušao i provodio politiku hrvatskog naroda, a AP sluša i provodi politiku stranih gazda kao tuđi poslušnik i slugan. On uopće nije hrvatski premijer, nego sluganski, povjerenik Ursule Von Der Leyen i globalista za Hrvatsku. Globaliste se ne smije podcijeniti, jer moramo znati što je temeljna strategija zla: uvjeriti ljude da zlo ne postoji!

Najjednostavnije i najtočnije kazano: globalistima su nacionalne države smetnja velikom kapitalu i budućoj svjetskoj Vladi. A takva Vlada je moguća jedino ako se dokinu nacionalni identiteti. Onima koji nemaju nacionalni osjećaj to tako treba objasniti.

Iz više izbornih jedinica su nas kontaktirali i zvali glavni ljudi HDZ-a ili njihovi glasnici, da se unaprijed odgovorimo, a u dvije da formiramo zajedničke liste.

Mi smo im javno odgovorili da osiguraju da HDZ napokon počne voditi nacionalnu politiku, zaustavi ilegalne migrante štiteći hrvatske državne granice, otkaže koaliciju sa SDSS-om i Pupovcem i financiranje “srpskog sveta”, otkaže nametanje rodne ideologije i obračuna se s korupcijom!

Nažalost, neki u HDZ-u se boje, a neki su karijeristi, konformisti i spremni na sve, pa i to da zajedno s Plenkovićem varaju birače – da našim glasovima vode njihovu politiku. Da budem sasvim jasan: glas za Plenkovića je glas za Pupovca i glas za Možemo! Oni vode istu, identičnu politiku!

Narod.hr: Kako komentirate potez predsjednika Milanovića i njegovu ‘kandidaturu’?

Ivan Penava: Nakon nje, očito, ništa više nije isto. Vidjeli smo svi i ove nemile događaje na godišnjicu ‘krvavog Uskrsa’ na Plitvicama. Da nam je svima netko pričao tko će biti uz koga tamo prije samo par mjeseci… Kao kršćanin dajem svima priliku da se promijene nabolje. Svima dajem tu priliku, počevši od sebe, iako imam sve razloge da postupim suprotno.

U javnosti se pokušava nametnuti narativ ‘dvoboja’ između crvenih i plavih, a suštinska linija podjele je između globalista i suverenista. A suverenista ima i s desnih i s lijevih pozicija. Nama ne bi smetali nacionalno svjesni ljevičari nego globalistički slugani kao Možemo koji se lažno predstavljaju kao ‘ljevičari’, a u stvarnosti su sluge i to sluge najvećeg kapitala! Ima li većeg kapitala od Sorosa?

Primjerice, mi se s predsjednikom Milanovićem slažemo oko pitanja zaštite hrvatskih državnih granica i zaustavljanja ilegalnih migracija, a to je za nas pitanje svih pitanja. U pravu bi rekli ‘prethodno pitanje’. Demografski slom zajedno sa sustavnim uvozom ilegalnih migranata znači samo jedno – da Hrvatska uskoro neće biti ni lijepa ni naša! Svi koji se tome aktivno, djelatno suprotstavljaju su dobrodošli!

Jer izbori nisu ‘samo izbori’ nego uvijek, svakog dana, pa onda i na izborima, svaki čovjek bira između dobra i zla! A zlo je zlo baš zato jer se često podvaljuje kao dobro! Najveći uspjeh zla, Sotone je uvjeriti sve nas da Zlo ne postoji! Kad ono, evo Zla svuda oko nas, prerušenog, u odijelima, kravatama i bijelim rukavicama, lijepo govori, prevodi… prevodi nas žedne preko vode, prevodeći na sve jezike, posebno strane. Ne mogu odoljeti da ne citiram našeg Matoša koji je to najbolje opisao:

“U šarmantnoj pozi;

moderni poganac;

najmio ga stranac,

da nam metne lanac.

Taj klatež, što o pravdi blebeće,

on za korist tuđu laže, kleveće.”

U natjecanju tko je veća komunjara i jugofil između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, neka svatko od čitatelja odgovori sam sebi tko je pobjednik. Meni se čini da oko toga nema neke ozbiljne dileme i da je pobjednik unaprijed poznat. Ali mi smo svoji, a ne ZM-ovi ni AP-ovi! A tko je naš ? Naši su oni koji pred ogledalom i hrvatskim narodom iskreno odgovore na pitanje “Volim li svoju djecu?” – potvrdno!

Narod.hr: Kazali ste da ste na terenu i među ljudima zadnje četiri godine puno radili. U kojim izbornim jedinicama očekujete najviše mandata? Računate li na pozitivan rezultat u svim jedinicama?

Ivan Penava: Da, naravno, mi ćemo dobiti toliko zastupnika da ćemo biti ključni u sastavljanju buduće nacionalne, istinski hrvatske Vlade. Bit ćemo više nego pozitivno iznenađenje ovih izbora! Imamo fantastične reakcije ljudi sa terena! Naše liste nose čestiti, hrabri i ispravni ljudi! Naš program je dorađen u svakom detalju! Uvjeren sam da će to birači prepoznati! Naš rezultat će biti dvoznamenkast!

Narod.hr: Brojni sustavi su nam u dubokim problemima, počevši od obrazovnog, zdravstvenog, strašna je demografska slika, hrvatsko selo je u lošoj poziciji, umirovljenici… Imate li konkretna programska rješenja za navedeno?

Ivan Penava: Naravno da imamo temeljiti program za sve točke, detaljan i razrađen, objavljen na Saboru DP-a 23. ožujka, a na njemu su radili naši najbolji stručni ljudi, za svako područje. Ali, zašto lijepa naša pada i propada umjesto da bude, ne samo lijepa i naša, nego najljepša na cijelom Svijetu i naša?!

Pa zato jer se ne može voditi ono što se ne voli! Ne može! To baš to pokazuje i dokazuje ovaj polusvijet koji sada vodi Hrvatsku, koji se lažno predstavlja kao hrvatska Vlada i kao stranka prvog hrvatskog predsjednika. Ti mašu našim ukradenim zastavama i drže ruku na srcu kojeg nemaju! I nije da oni ne znaju raditi, samo rade protiv, a ne za Hrvatsku!

Nulti preduvjet uspjeha Hrvatske je da je vode ljudi kojima je Hrvatska domovina, a ne poligon za zadovoljavanje njihovih interesa i sinekura. I ovi sada imaju znanja i stručnosti, ali ih koriste za pljačku Hrvatske, za njeno zaduživanje i raseljavanje Hrvata i useljavanje stranaca.

Ne može se ginuti za ono što se ne voli! Oni koji nemaju za što živjeti, nemaju ni za što ni umrijeti! I baš ti, bez ljubavi, bez srca i duše, ti koji umjesto srca imaju novčanike a umjesto duše interese, ti i takvi stoje nama sa druge strane! To je linija podjele, to je linija fronte i naša zadnja crta obrane!

Narod.hr: Kultura u Hrvatskoj je sve više antihrvatska, pa slijedi jedno hipotetsko pitanje: da ste u mogućnosti nakon izbora, biste li postavili gospodina Zlatka Hasanbegovića na poziciju ministra kulture?

Ivan Penava: Ako dopustite, malo bih korigirao Vaše pitanje. Kulturna politika koju vodi Nina Obuljen nije “sve više antihrvatska”. Ona je ‘sistemski’ duboko antihrvatska politika i to kao ključni, najvažniji dio u provođenju globalističke agende, ‘artiljerijska priprema’ konačne okupacije Hrvatske.

Dokidanje i slabljenje hrvatskog identiteta i suprotno tome, sustavno financiranje sasvim protunacionalnih narativa u filmu, TV-u i svim kulturnim područjima, strateški je cilj ove globalističke Vlade. Njihov plan je predvidiv, banalan, ali vrlo, vrlo opak – preko kulture, posebno ‘popularne kulture’ prekinuti vezu hrvatskog identiteta sa mladim generacijama.

Kada bi u tome uspjeli, pa da samo jedna generacija tako, u nehrvatskom duhu odgoji svoju djecu, dobili bi osamljenu gomilu, ljude bez svojstava i identiteta, koji bi poslušno provodili sve što im velike gazde i velika braća naređuju. Dakako, mi im to nećemo dopustiti!

Na pojavnoj razini, koja je i laicima više nego očita, ta osoba, Nina Obuljen Koržinek je šundom proglasila knjigu hrvatskog heroja generala Praljka, a financirala pamflet o tzv. krajini i njeno tiskanje u Kragujevcu! Što tu, kao, pravim HDZ-ovcima i pravim biračima nacionalne opcije nije jasno? Što još treba? Sve te Šerbedžije koji su postali glavna ‘famiglia’ u kulturi, kojima daju cijele otoke, sinovi koji biraju filmove. A zamislite, taj isti Rade je u okupiranom Vukovaru snimao 1992. srpski film Dezerter.

To su glavni kadrovi Nine Obuljen i dan danas! Istovremeno, ta gospođa je odbila podržati knjigu „Nacionalna ideja kod dr. Franje Tuđmana“, a promovirala i financirala antihrvatski pamflet “Masakr u Dvoru” kojeg su, gle čuda, zajedno radili Savo Štrbac i notorni Saša Kosanović – ideolog srpskog društva Privrednik.

Ako nekome još nije bilo jasno tko je glavna osovina pakta Pupovac – Plenković, njegov glavni provoditelj i ideolog, da je to, samo naizgled neugledna i nebitna Nina Obuljen, vjerujem da je svima sve razotkriveno kada je, zamislite, pored svih ‘pravih, okorjelih’ HDZ-ovaca, Plenković kao autora i ideologa predizbornog programa HDZ-a, postavio upravo Ninu Obuljen.

Mi ostajemo dostojni i pristojni, ali ja sam odgojen tako da ljude i pojave nazivan pravim imenom , a ne da pristojno, kao, hrvatski, šutim! Znam da im smetam i da im smetamo. I tek ćemo smetati kada sve te slugane maknemo i pospremimo tamo gdje im je mjesto. Udar na hrvatski identitet kroz kulturu, obrazovanje i medije glavno je bojno polje za Plenkovića i njegove nalogodavce! Oni sustavno rastaču hrvatski identitet i sustavno financiraju sve njegove protivnike.

Kao što vidite, mi namjerno nismo isticali ni mene kao kandidata za premijera , niti namećemo unaprijed svoje kandidate za resore u budućoj nacionalnoj Vladi koju ćemo sastaviti jer i na taj način želimo svima pokazati da nismo samima sebi najvažniji, da nismo tu da vladamo nego da služimo hrvatskom narodu. Zahvaljujem Vama, Narod.hr, što imam priliku tu ključnu poruku prenijeti svima kojima je hrvatski narod na prvom mjestu!

Narod.hr: Jedna od točaka protiv kojih ste najavili borbu je rodna ideologija. Koji su stavovi DP-a i koalicijskih partnera po tom pitanju?

Ivan Penava: Mi smo po tom pitanju, kao i Vi, potpuno jasni, da jasniji ne možemo biti! Izglasavanje Istanbulske konvencije je daleko, daleko važnija i daleko veća izdaja nacionalnih interesa nego što na prvi pogleda izgleda. Buduća Vlada po želji AP-a je točno ona koja je izglasala Istanbulsku konvenciju, u kojem god ‘modalitetu’ koalicije se radilo. To su njegovi partneri!

Suštinski, za potrebe ispunjavanja naloga svojih pravih gazda, AP je raskolio HDZ i izglasao Istanbulsku konvenciju sa svojim pravim partnerima. I taj raskol je naivnima ‘prodao’ kao ‘glasovanje po savjesti’. A svi koji su glasovali po savjesti su naprosto bili statisti u igrokazu koji je režirao Plenković. I sada Plenković manipulira sa ‘statistima’ u HDZ-u.

Te dvije globalističke nakupine – Plenkovićeva i Benčićkina – vode istu, identičnu politiku i uvode na mala vrata rodnu ideologiju. AP-ova HDZ-ova Vlada ekstenzivno, od 2016. financira udruge povezane sa Možemo, a tzv. Grevio kojeg AP sluša (ne samo zato jer mora slušati) je skupina isključivo provoditelja rodne ideologije, Sorosevih ‘instituta’, “udruga civilnog društva” koje, gle čuda, financira s milijardu kuna AP-ova Vlada!

Ovo što se sada događa finale je tridesetogodišnje sofisticirane hibridne akcije. Možemo nije skup ‘aktivista i zelenih biciklista’ koji se, eto, kao odjednom pojavio da bi svrgnuo jednog gradonačelnika, nego projekt koji je financiran nekoliko desetljeća, od istih onih koji stoje iza AP i cijelog projekta lažnog predstavljanja HDZ a, u kontekstu otimanja i prevare nacionalno svjesnih birača.

Sjetite se samo zaglušujuće kampanje i plebiscitarne podrške svih platformi Možemo. Ako to bilo kome nije bilo jasno prije, onda je slučaj Zambija – Kongo razotkrio pakt AP i Možemo jasno da jasnije nije mogao. Razarujućom javnom demonstracijom poželjne korupcije i najdubljeg nemorala Plenkovićevih ministara, kao modusa operandi, šalje se poruka beznađa: hrvatska država se definira kao mjesto iz kojeg treba pobjeći. Negdje. Bilo gdje. Glavni razlog odlaska mladih ljudi je to! Da budem sasvim jasan – za globaliste je Hrvatska ‘privremena nužnost’ koju treba razoriti u miru preko tzv. ‘civilnog društva’.

Skupina promotorica rodne ideologije, sve redom izravno vezane uz Soroseve udruge i institute, sve redom prijateljice i istomišljenice Rade Borić i Sandre Benčić, naređuju hrvatskoj Vladi da hrvatskim milijunima financira LGBTIQ udruge i promotore rodne ideologije pod lažnom krinkom zaštite žena! A Plenkovićeva Vladina ‘interpretativna izjava’ je brutalno mazanje očiju naivnim HDZ-ovcima, bez ikakve pravne težine.

Zato ćemo mi deratificirati tu podmuklu Plenkovićevu prevaru i molim Vas da

svojim čitateljima tu našu jasnu poruku prenesete. A za zaštitu žena od nasilja ćemo uvesti vrlo radikalne mjere – uključivo i nemogućnost izlaska silovatelja i ubojica na slobodu nakon odsluženja tih prekratkih kazni uvođenjem dodatnih zaštitnih mjera kućnog pritvora,

narukvica i sve što god bude potrebno.

Narod.hr: Ideološki dijelite stavove s gospodinom Mislavom Kolakušićem. Koliko dugo ste pripremali ovu zajedničku suradnju za izlazak na izbore?

Ivan Penava: Mi se nalazimo zajedno na ključnim točkama , a razlikujemo na nekima koje u ovom trenutku nacionalne ugroze nisu od odsudne važnosti. Kolakušić i mi imamo isti stav kada je riječ o obrani nacionalnih država od globalista – tu se ne radi o klasičnoj ideološkoj podjeli biračkog tijela na tzv. ljevicu i desnicu kako nam Plenković i Božinović žele nametnuti. Pitam sve nas: a po čemu su to Plenković, Božinović i Obuljen desničari?

Božinović je lažući o tome da nije dao ‘privremenu zaštitu’, azil zastrašujućem broju od 68 500 mladih, vojno sposobnih muškaraca iz arapskih zemalja i Afganistana samo u 2023. g – što je ukupno stanovništvo Dubrovnika i Vukovara, podrugljivo rekao novinarki: “Pa zar vam ja ličim na desničara?” Ne, naravno da ne, liči naprosto na lažova čija se stranka lažno predstavlja kao nacionalna i kao desna.

Ovo što radimo je hitna operacija, na otvorenom srcu koje kuca. Nije uzalud veliki Mark Twain rekao da je ljude lakše ponovo prevariti – nego uvjeriti da su bili prevareni! A Plenkovićev HDZ upravo pokušava izvesti novu novu prevaru hrvatskih nacionalno svjesnih birača gurajući im Milanovića kao crvenu krpu ispred očiju!

Narod.hr: Brojni hrvatski građani ove će godine po prvi put izaći na izbore. Ne mislim samo na tek punoljetne, već i one koji dugo godina ignoriraju izbore. Koja je vaša glavna poruka biračima?

Ivan Penava: Ključna poruka svima je: Izađite na izbore! To je u nesavršenoj demokraciji jedini način da hrvatski narod odluči sam o sudbini svoje Hrvatske! Svi koji taj dan ostanu kod kuće prepuštaju drugima da odlučuju o sudbini njihove djece! To biračko pravo jest pravo svih prava!

Ovim putem pozivam sve Hrvatice i Hrvate da taj radni dan kojeg su proglasili neradnim, proglasimo ne samo radnim – nego radnom obavezom! Pozivam sve Hrvatice i Hrvate da na birališta povedu sve, baš sve koji možda inače ne bi izašli na izbore – mlade, stare, susjede i prijatelje! Izađimo svi! Pokažimo koliko nas ima! Jer, nije u pitanju uopće ima li nacionalna politika većinsku podršku hrvatskog naroda, nego je pitanje da taj naš hrvatski narod izađe na izbore. I da svi mi ne dozvolimo da ga opet prevare, da ‘našim’ glasovima vode ‘njihovu’ politiku. To je izbor na ovim izborima!

narod.hr