FAKE NEWS: Soroševski Telegram krivotvorenim dokumentom protiv Bujice!

Pin It

Može biti slika sljedećeg: tekst

ŠIRENJE LAŽNIH VIJESTI: Dva puta mijenjali naslov, falsifikat nisu uklonili?!

VLASNIK TELEGRAMA PRIZNAO: “Nije korektno, urednici su to napravili radi klikova! Pogreška je nedopustiva!”

Soroševski portal Telegram, pod egidom “velikog otkrića” Drage Hedla, objavio je doslovce KRIVOTVORENI DOKUMENT protiv Bujice i drži ga na naslovnici već puna dva dana! U montiranoj opremi teksta, kojeg potpisuje dugogodišnji predsjednik “Vijeća časti” tzv. Hrvatskog novinarskog društva, pokušava se ocrniti urednika i voditelja Bujice, Velimira Bujanca, na način da se kao “dokaz” čitateljima nudi evidentni falsifikat…

U ilustraciji, uz čak dva puta promijenjeni naslov, stoji LAŽNI UGOVOR između bivše tvrtke izdavača Bujice i jedne kompanije iz Slavonskog Broda. Kao datum sklapanja “ugovora” naveden je 30. lipnja 2023. godine, iako je Bujica media tada već bila pred krajem stečajnog postupka i likvidacijom, a njome nije upravljao Velimir Bujanec, već stečajna upraviteljica. 

MODUS OPERANDI: KAKO TELEGRAMISTI LAŽU…

Upravo su “veliki istraživači” soroševskog Telegrama među prvima tendenciozno pisali o stečaju bivšeg izdavača Bujice (koji nije izazvan krivnjom odgovorne osobe, što je u međuvremenu pravno utvrđeno i medijski prešućeno), a sada objavljuju “ugovor” koji nikako nije mogao biti sklopljen u lipnju prošle godine, s obzirom na to da je stečajni postupak Bujica medije otvoren još 10. ožujka 2022. godine - dakle, punu godinu i dva mjeseca ranije?!

ZNAJU LI UOPĆE SOROŠEVSKI (NE)UREDNICI DA TVRTKE U STEČAJU NE VODE BIVŠI DIREKTORI - PA NE MOGU SKLAPATI NI UGOVORE?

Nakon upozorenja odgovornima na Telegramu (pa i samome autoru teksta koji se složio da postupak njegovih urednika nije ni profesionalan, ni korektan) na uporabu evidentnog falsifikata, vlasnik portala je uredniku Bujice dao do znanja kako su mu “urednici priznali da njihov postupak nije korektan” i da su ime i prezime VELIMIR BUJANEC u naslov stavili “zbog klikova”?! Zaista je lijepo čuti kad ti ljevičari tepaju i ne dovode u pitanje iznimnu popularnost, koja i njima jamči veliku čitanost, al’ nek’ se okane LAŽI!

Sporni naslov ubrzo je izmijenjen čak dva puta, no, zadržan je lažljivi kontekst - i popratna montaža koja uključuje FALSIFICIRANI UGOVOR, uz fotografiju urednika i voditelja Bujice. Nakon više upozorenja odgovornoj osobi s Telegrama, koja se obvezala da će ukloniti FALSIFIKAT - to nije učinjeno, iako je dotični jasno priznao da se radi o “nedopustivoj pogreški”?!

Urednik i voditelj Bujice korektno je pristupio odgovornima na Telegramu (ne prvi puta) i obećao da neće posegnuti za tužbom - ako uklone falsifikat. Međutim, nakon što isto nije učinjeno, zaista nema druge opcije. Temeljem konzultacija s odvjetnikom Bujica tima, gospodinom Franom Olujićem, odlučili smo poduzeti odgovarajuće pravne korake, o kojima će javnost biti na vrijeme informirana.

DRUGOVI TELEGRAMISTI, NI MENI SE NE HODA PO SUDOVIMA, AL’ PLATIT ĆETE ŠTO STE SKUHALI!

Ovim primjerom cjelokupna hrvatska javnost može se na najbolji mogući način uvjeriti kako funkcionira soroševski proizvođač medijskih laži, zvani Telegram. Dokument, koji su objavili uz tekst Drage Hedla, “autentičan” je otprilike koliko i ime IVAN VIOLIĆ! Iako svi vrlo dobro znamo da je riječ  o notornom Davoru Butkoviću, liku koji svoje pravo ime ne smije koristiti zbog milijunskih dugova, brojnih muljaža, medijskih ucjena, prijevara i pronevjera - nitko ne postavlja pitanje; kako se VIOLIĆU uopće isplaćuju “novinarski” honorari?! Ali se zato kontinuirano blati Bujicu - prvo zbog stečaja do kojeg ne bi ni došlo da smo (neprincipijalno) uzeli stožerašku milostinju u vrijeme tzv. koronakrize, a sada i uporabom očitih (naručenih) KRIVOTVORINA! 

Cilj ove sramotne medijske manipulacije, čitamo li pažljivo između redaka, bilo je dovesti u neprirodnu svezu Zorana Milanovića i urednika Bujice, preko objave LAŽNOG UGOVORA predsjedničkog kampanjskog sponzora s bivšom tvrtkom izdavačem emisije…

“VELIKE ISTRAŽIVAČE” ZEZNULI DATUMI?

Bujica NIKADA nije - niti će ikada podržati aktualnog pomahnitalog stanovnika Pantovčaka.

TIFUS NIJE NAŠA BOLEST!

U redakciji Bujice osnovano sumnjamo na konkretne naručitelje falsifikata; potkapacitirane foteljaške drznike koji su se u realizaciji ranije prezentiranih političkih stavova, pokazali podjednako lažnima - kao što je to i “dokument” kojeg je objavio soroševski Telegram…

Velimir Bujanec