Tomaševićeva banda uklanja ploču dragovoljaca Domovinskog rata u Vrapču

Pin It

POGLEDAJTE VIDEO: Smeta im grb UHDDR-a iz devedesetih i slogan ‘ZA DOM’ heroja Susedgrada?!

MEDVEDE, ZAŠTO ŠUTIŠ? Gdje je nova vlast - povisili si plaće i zbrisali na godišnji!

ZAGREB - Redakciji Bujice upravo se javio gospodin Dejan Kljajić, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba i poslao nam snimku s pozivom na OTPOR Tomaševićevoj jugolijevoj kamarili, koja je gradskim službama već naložila uklanjanje ploče Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990. - 1991. godine, podružnice Susedgrad. Riječ je o ploči istaknutoj na pročelju zgrade VMO Vrapče - centar, koje je i donijelo spornu odluku…

Očigledno, ekoOzni druga TTejca grb udruge smeta zato što započinje prvim bijelim poljem. Riječ je o grbu pod kojim su brojni Zagrepčani iz tog dijela hrvatskog glavnog grada dragovoljno otišli u rat, nakon sloma komunističke Jugoslavije, u samim počecima velikosrpske agresije na tek stvorenu nezavisnu Hrvatsku državu.

Nevjerojatno je da se ovakve ploče uklanjaju, a spomenici četničkim zlotvorima i Titovim jugo-partizanima još uvijek stoje i nagrđuju Lijepu našu. Neprincipijelni pojedinci godinama su se izgovarali da ne mogu ukloniti agresorska obilježja jer je to pitanje u ingerenciji državnih vlasti, a sada svjedočimo skandalu - u režiji lokalne bande.

Bez obzira na učestala prebacivanja političke odgovornosti, bilo bi zanimljivo čuti mišljenje predstavnika aktualne državne vlasti… Hoće li opet samo deklarativno graknuti i pilatovski oprati ruke od svega, uz kukavički izgovor kako “to nije u njihovoj nadležnosti” ili će napokon stati na hrvatsku stranu - uz istinu - i kontra falsifikatora nacionalne povijesti?!

P.S. U Vukovaru su nedavno uhitili hrvatskog branitelja zato šro je “oštetio” mauzolej okupatorskog zlikovca Vukašina Šoškočanina i sve je brzo zataškano! U Zagrebu sada namjeravaju ukloniti dragovoljačku ploču “legalnim” putem, pozivajući se na “odluku” lokalnih Benčićkinih afežeovki… Jesu li to promjene za koje je na zadnjim izborima glasovao Hrvatski narod?!

Velimir Bujanec