Crnogorac i Pupovac igraju dupli pas - cilj je povratak konstitutinosti srba u RH, a HDZ bi im to mogao i dati

Pin It

Domovinski pokret obilježio Dan pobjede i poručio: 'Nije primjereno da tamo  govore oni koji nisu oslobodili grad' - tportal

Dragan Crnogorac, nekadašnji zastupnik Pupovčevog SDSS-a, danas predsjednik Saveza srpskih udruženja Hrvatske, dao je intervju za srbijansku Politiku. Teško je prepričati što je sve Crnogorac nadrobio u podužem intervjuu koji je namijenjen, prije svega, veličanju lika i djela srbijanskog vožda Aleksandra Vučića.

Prema Crnogorcu, nije lako biti Srbin u Hrvatskoj. Srbi su ugroženi. Imputira im se stalni osjećaj krivnje za rat. Ne mogu se zapošljavati u državnoj upravi, a krivnja se prenosi i na nove generacije koje nemaju veze s ratom.

Crnogorac ističe kako ih razumje jedino Aleksandar Vučić koji je uvijek spreman stati u obranu obespravljenih Srba.

Pritom Crnogorac mudro prešućuje kako Srbi odlučuju o sastavu Vlade RH. Kako u to istoj Vladi imaju potpredsjednika. Kako se za njihove Novosti slijevaju milijuni proračunskog novca. Prešućuje i pripremu gradnje 40 srbijanskih kulturnih centara diljem RH, a o stotinama milijuna eura koji svake godine sjedaju na račun Srpske pravoslavne crkve nećemo ni pričati.

Srbi su danas u Hrvatskoj pozitivno diskriminirani i to je prava istina. Sudovi po nalogu koalicijske Vlade HDZ-a i SDSS-a redovito pišu oslobađajuće presude osumnjičenima za ratne zločine, a Srbi zaposleni u MUP-u RH, čak mogu nekažnjeno služiti i u jedinicama Vojske Srbije. Pa gdje to ima?

Pa zašto Crnogorac izlazi s apelom Vučiću da zaštiti Srbe u RH? Dva su razloga za to. Prvi je davanje povoda za moguću, novu, srbijansku intervenciju u Hrvatskoj u budućnosti pod izlikom srpske ugroženosti. Sve ovisi o razvoju rata u Ukrajini i slabostima NATO-a. Drugi razlog je stvar internog dogovora srpskih „lidera“ u RH. Pritom jedan lider, Pupovac, igra ulogu dobrog dečka koji je zadovoljan suradnjom s vladom i maksimalno koristi pogodnosti državnog proračuna. Drugi lider, Crnogorac, pogađate – zločesti je dečko. On stalno prigovara, viče o ugroženosti i zaziva pomoć Srbije. Nakon svakog istupa Crnogorca nastupa Pupovac koji kaže Plenkoviću – vidite da su oni tamo nezadovoljni, stvorit će mi problem, dajte još novaca! 

No, osim novca podiže se i ljestvica političkih ciljeva. Najprije tri sigurna mjesta u saboru, potom nekoliko državnih tajnika, ministar, pa potpredsjednik Vlade. Potom se ljestvica diže na povratak ustavne konstitutivnosti Srba. No, ni tu neće biti kraj jer će Crnogorac i Pupovac u jednom trenutku pozvati braću da ih tenkovima oslobode od jarma podivljalih ustaša. Sve je ovo već viđeno, samo sad se događa uz blagoslov HDZ-a.